I år som i fjor har vi i Kredittesten kåret årets beste kredittkort. Også i år har vi valgt å kåre en eller flere vinnere i forskjellige kategorier, slik at du kan vite hvilket kort som passer best til ditt formål.
Publisert: 10.10.2019
Kategoriene vi har valgt å kåre vinnere i er reise, drivstoff, mat- og dagligvare, EuroBonus, og generelle rabatter. I tillegg har vi funnet kredittkortene som har lavest rente i Norge.
Tidligere i år kom gjeldsregistrene på plass, noe som vil si at all kreditten du har – til og med den ubenyttede – vil anses som gjeld. Som følge av Finanstilsynets nye retningslinjer finnes det nå også begrensninger for hvor mange kredittkort du kan ha i ditt navn basert på din inntekt.
Denne begrensningen gjør det viktig å velge smart, siden man ikke lenger har like store muligheter til å anskaffe seg mange forskjellige kredittkort og dermed få rabatter her og der. Med denne testen ønsker vi å gjøre valget enklere for deg.
Bank Norwegian sitt kredittkort er det eneste kortet som kommer ut av vår generelle test av kredittkort med toppkarakter. Mye av grunnen er at det er et overlegent kredittkort for reise, og da er det bare naturlig at det kommer ut på topp i kategorien reisekort.
Hovedårsaken til at Bank Norwegian er overlegen i sin kategori er at det ikke har noen uttaksgebyr for kontantuttak i utlandet. Kortet kommer også med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring som er gyldig så lenge du betaler 50 % av reisens transportkostnader med kredittkortet. Med kortet har du også tilgang på en rimelig egenandelsforsikring for leiebil som tilleggsforsikring.
Bank Norwegian har også en flybonusordning kalt CashPoints tilknyttet sitt kredittkort. CashPoints kan brukes til å kjøpe flybilletter gjennom Norwegian. Når du foretar vanlige kjøp (ikke kontantuttak, overføringer eller regningsbetalinger) med kredittkortet, konverteres 1 % av alt du bruker til CashPoints. 1 CashPoint er verdt 1 krone. Har du 500 CashPoints, kan du kjøpe en flybillett til en verdi av 500 kroner. Du kan også delbetale flybilletten med CashPoints for å gjøre sluttsummen lavere.
I likhet med alle andre kreditt- og debetkort på det norske markedet kommer Bank Norwegian sitt kredittkort med valutapåslag ved bruk i utlandet. Påslaget vil være på 1,75 % av summen på transaksjonen. Som Dinero.no nylig skrev en artikkel om, vil det alltid lønne seg å gjøre kontantuttak og betalinger i lokal valuta når du er i utlandet. På denne måten unngår man transaksjonsgebyrer.
Dersom du ønsker å kutte ned på drivstoffkostnadene dine i år, er kredittkort med drivstoffrabatt et av dine beste hjelpemidler. Drivstoffrabattene som kommer med kredittkort er ofte tilknyttet spesifikke bensinstasjonkjeder, noe som er grunnen til at to kredittkort deler førsteplassen i denne kategorien. Det ene kortet er 365Privat, som lar deg spare gode penger dersom du fyller hos Esso. Det andre er Santander Flexi Visa kredittkort, som er bensinkortet for deg som fyller litt her og der.
Med 365Privat har du en rabatt på 34 øre per liter du fyller, uavhengig av tankested. Dersom du fyller hos Esso, får du en rabatt på hele 92 øre, som er langt mer enn noen av de andre aktørene på markedet kan tilby.
Santander Flexi Visa er et genialt drivstoffkort, men kun dersom du velger drivstoff som den månedlige rabatten. Da vil du få 4 % drivstoffrabatt hvor enn du fyller. Ved en pumpepris på 16 kroner vil dette tilsvare 64 øre per liter.
Atter en gang er det Ikano Visa som kommer ut på topp i kategorien mat- og dagligvarerabatt. Kortet byr på stor allsidighet ved at det gir deg 1 % på alle kjøp, helt uavhengig av hvilken matvarekjede du handler hos. Ikano har i den seneste tiden blitt gitt konkurranse av både Trumf og Coop, men de kortene kommer til kort fordi de i motsetning til Ikano har begrensninger for opptjening hos sine konkurrenter.
Et kort som fortjener å bli nevnt i samme åndedrag er BRAbank (tidligere Monobank) sitt kredittkort Monocard. Når alt kommer til alt er det kanskje enda bedre enn Ikano Visa. Monocard gir deg nemlig 1 % tilbake på alle kjøp, og ytterligere 0,5 % hvis du handler i utenlandsk valuta. Grunnen til at vi likevel velger Ikano Visa som det beste, er at Monocard ikke er å regne som et rent dagligvarekort.
EuroBonus er SAS’ bonusordning. Da er det bare naturlig at det er et SAS-tilknyttet kort som kommer ut på topp. SAS EuroBonus World MasterCard Premium er kortet vi har vurdert til å være det beste SAS-tilknyttede kortet på markedet generelt, og det stikker også av med førsteplassen i denne kategorien.
Kortet kan ikke skilte med den beste bonusopptjeningen per 100 brukte kroner. Til gjengjeld finnes det ikke noe tak for hvor mange poeng du kan tjene opp. I tillegg mottar du 10 000 poeng i velkomstbonus, samt 1000 Grunnpoeng hver eneste måned. Med disse poengene kan du stige i medlemsnivå, som igjen vil gi deg flere rabatter og fordeler.
SAS EuroBonus World MasterCard Premium har en årsavgift på 1495 kroner, en pris som gjør at mange kanskje vil se etter andre alternativer. Da finnes for eksempel Shell Mastercard, et kort som er uten årsavgift og gir deg 1 % Trumf-bonus på alle kjøp. Trumf-bonusen kan konverteres til EuroBonus-poeng. Du kan velge å starte en fast overføring fra Trumf- til EuroBonus, og vil da få 15 EuroBonus-poeng ber per krone i Trumf-bonus. Ved engangsoverføringer vil du få 10 EuroBonus-poeng per krone i Trumf-bonus.
Kredittkort
Beløp
Fordeler
Svartid/Alder
Vurdering
Søk nå
100 000 kroner
Ubegrenset opptjening av EuroBonus
Fly Premium – SAS Plus og Business til prisen av Go
Igjen er det DNB Mastercard som blir tildelt tittelen beste rabattkort 2019. Det fantes utfordrere i kort som Re:member, men DNBs «Supertilbud» har de siste årene gjort kortet overlegent.
Supertilbud er noe som kommer og går, og varer vanligvis et par dager av gangen. Du kan få rabatter opp mot 25 % hos kjente kjeder som Power, H&M og XXL.
Med 25 % rabatt hos kjeder som Power, hvor det står flust av dyre ting i hyllene, kan besparelsen bli veldig stor ved bruk av DNBs Mastercard. Fordelsprogrammet er såpass overlegent at DNB Mastercard blir stående helt alene som vinner av beste rabattkort 2019.
I 2018 var det Credits Flex+ som stakk av med seieren, og det med god margin. Kortet er ikke lenger på markedet, så i år går førsteplassen til kortene Sbanken Visa kredittkort og Santander Red Visa kredittkort.
Sbanken har en effektiv rente på 19,45 %, mens Santander Red Visas ligger helt nede på 17,1 %. Mye mer er det ikke å skrive om denne kategorien; dette er de beste valgene dersom du er ute etter et kredittkort med lav rente. Det kan være i en situasjon hvor du bruker kredittkortet som et lån, og ikke har mulighet for å betale innenfor det rentefrie perioden.
Selv om det er kjekt med et kredittkort med lav rente, vil vi likevel anbefale å betale tilbake benyttet kreditt før renten begynner å løpe.