Test av Santander Gebyrfri Visa kredittkort

Santander Gebyrfri Visa kredittkort
Karakter

Test av Santander Gebyrfri Visa kredittkort

KarakterAldersgrense: 20 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Svar innen kort tid

Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr*

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff.rente 23,4 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780
Som man kan lese ut ifra navnet, er det ingen gebyrer tilknyttet Santander Gebyrfri Visa. Det skulle jo nesten indikere at man kan bruke kortet uten å støte på noen kostnader, men så enkelt er det nok dessverre ikke. Det skal sies at det er så godt som ingen gebyrer å spore her, men det faktum at det renten løper fra første stund ved uttak av kontanter er dessverre med på å trekke ned helhetsinntrykket noe. Utover dette leverer dog kort jevnt over mer enn godkjent.

Gunstig fordelsprogram

Med Santander Gebyrfri Visa får du dessuten tilgang til Santander Consumer Bank sitt proprietære fordelsprogram Kickback, som fungerer slik at man får en prosentvis sum tilbake om du handler ved en av de mer enn 200 nettbutikkene som er tilknyttet programmet.

Fordelsprogrammet er også blant de aller enkleste å forholde seg til. Det eneste du trenger å gjøre er nemlig å laste ned et tilleggsprogram (bedre kjent som en plugin) til din nettleser, og så vil den automatisk gi deg beskjed om du har en rabatt tilgjengelig i den aktuelle butikken du handler i. Enklere enn det blir det ikke.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

En annen vesentlig fordel er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring. Så lenge du betaler mer enn halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet, er denne automatisk gjeldende for både deg selv og inntil tre medreisende i 90 dager. Slik kan både du og dine venner eller familie ferde med visshet om at dere er i trygge hender om uhellet skulle inntreffe.

Gebyrfritt kredittkort også i utlandet

En annen gunstig fordel er at den nevnte gebyrfriheten ikke er begrenset til bruk innenfor landegrensene. Kobler man dette med den ovenfor nevnte reiseforsikringen, sitter man fort igjen med et meget praktisk reisefølge.

Men – som nevnt innledningsvis – så trekker det vesentlig ned at renten løper fra første stund ved uttak av kontanter. I denne sammenheng er det også verdt å merke seg at kontantuttak er definert som alle transaksjoner gjennomført i banker, minibanker og postkontor, samt ved overføringer mellom kontoer og betaling av regninger. Så da er det vel kanskje på sin plass å spørre seg hvor gebyrfritt kortet egentlig er.

Heldigvis finnes det måter å unngå dette på. Du kan blant annet overføre penger fra din brukskonto til kredittkortet før du benytter deg av det, men dette er strengt tatt noe mer tungvint enn det burde være.

Fordeler

 • Ingen gebyrer i inn- eller utland
 • Tilbud og rabatter i mer en 200 nettbutikker gjennom Santander KickBack
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Tilgang på en rekke tilleggsforsikringer
 • Støtter Apple Pay

Ulemper

 • Høy effektiv rente
 • Renta løper umiddelbart ved uttak av kontanter

Betingelser

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Santander Gebyrfri Visa byr på en ekspansiv rabatt- og bonusordning, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Fordelsprogram med over 200 nettbutikker gjennom Santander Kickback
 • Inntil 25 % rabatt på over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, aktiviteter og hoteller gjennom DealPass

Forsikringer

Med Santander Gebyrfri Visa har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du betaler minimum halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kortet. Når du har innfridd dette kravet dekkes poster som reisegods, reisesyke og -ulykke, hjemtransport, dødsfall og ansvarsforsikring for å nevne noe.Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, samtidig som avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 75 år.

Ulykkesforsikringen gir dessuten redusert erstatning for personer over 67 år, og gjelder ikke for personer fylt 70 år. For personer over 70 år kan reisens lengde ikke overstige 21 dager.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Inkludert i reiseforsikringen har man også egenandelsforsikring for leiebil. Denne dekker inntil 20 000 kroner av egenandelen per skadetilfelle, og er gyldig så lenge 100 % av leiebilforholdet er betalt med kredittkortet.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring er et økonomisk sikkerhetsnett ved tilfeller av sykemelding, ufrivillig permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager eller sykehusopphold utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende.

Forsikringen dekker 7 % av kredittkortets utestående saldo i fire måneder, og hvis du er sammenhengende syk/arbeidsledig i mer enn 150 dager, eller et dødsfall skulle inntreffe, slettes det utestående beløpet (inntil kredittgrensen) i sin helhet.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 1 % av din månedlige utestående saldo

Med ID-tyveriforsikring er du forsikret for inntil 1 million kroner ved tilfeller av ID-tyveri, en sum som er med på å dekke kostnader knyttet til juridisk bistand og administrative utgifter. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Dersom du også har valgt å tegne deg advokatforsikring, er ID-tyveriforsikringen allerede inkludert i prisen.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 25 kr/mnd

Med advokatforsikring har du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og bistand innen familie- og arverett, forbrukerkjøp, eiendomsrettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 169 kr/mnd

Med helseforsikring er du sikret rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt at den dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem helseattest.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 219 kr/mnd

Hva er din erfaring med Santander Gebyrfri Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Santander Gebyrfri
Average rating:  
 4 reviews
by Reidar on Santander Gebyrfri
bra

Bra kort, pass på å sett inn penger på kortet før du bruker kortet, da blir helt gratis.

by Mark Frost on Santander Gebyrfri
Santander Gebyrfri

Dette kortet er noe av det beste jeg har skaffet meg, hvorfor står det ikke noe om at du kan ta ut kontanter gebyrfritt i utlandet ? Andre tar høye gebyrer.

Dette kortet fortjener da en mye bedre karakter.

Hei Mark:) Takk for din tilbakemelding! Dette er et viktig punkt for dette kortet, og vi nevner dette under fordeler.

by Arne Annfinn Strømsnes on Santander Gebyrfri
Handel i utlande

Hva koster det og bruke korte i utenlands butikker og kaffer, uttak i minibanker? karakter 2

Hei Arne:) Gebyrfri fra Santander har ingen gebyrer ved uttak og varekjøp i inn og utland.

by Svein Ringvall on Santander Gebyrfri
Gebyrfri

Hvordan i all verden kan Gebyrfri Visa få bare 3stjerner når det eneste som er å trekke for er rentene. Ale annet er gebyrfritt. Hallo!!!