Sbanken endrer prisene på sine kort

Foto: Sbanken

Sbanken endrer prisene på sine kort

Den nettbaserte bergensbanken har fjernet årsgebyret på sine kredittkort, samtidig som den nominelle renten har blitt satt opp. Prisjusteringen rammer også debetkortene, som blir 25 kroner dyrere fra neste år.

Publisert: 18.12.2018

Sbanken er viden kjent for sin kundetilfredshet, men med de varslede endringene spørs det om ikke pipa kan få en annen lyd. Kun halvannet år etter den forrige runden med prisjusteringer – hvor både renten og valutapåslaget ble økt – er det nemlig duket for en ny omgang.

Med virkning fra 28. november ble årsgebyret på kredittkortene fjernet, samtidig som den effektive renten ble økt fra 15,99 til 19,2 %. Endringen får også konsekvenser i Finansportalens oversikt over kredittkort – som rangerer kredittkort ut ifra deres effektive rente – hvor banken faller fra andre- til fjerdeplass.

Samtidig med dette økes også årsavgiften på debetkortene fra 250 til 275 kroner fra og med 1. januar 2019.

Les også: Alle betalings­terminaler skal støtte kontakt­løshet innen 2020

Gledelige nyheter for enkelte
For de som er påpasselig med å tilbakebetale hele det utestående kredittbeløp innen fristen, vil nok denne endringen komme som en gledelig nyhet. Ser man bort ifra valutapåslaget – som er et gebyr man ikke kommer utenom med kredittkort – blir nemlig kortet så godt som gebyrfritt.

– Betaler du det du har brukt innen betalingsfristen så er det gratis å bruke kortet siden du slipper årsgebyr, sier Sbankens mediekontakt, Geir Holen.

Om du derimot befinner deg på andre siden av punktlighetsskalaen, er nok ikke denne nyheten like velkommen. Utsetter du betalingen vil nemlig rentene starte å løpe, og da vil følgelig også kreditten i sin helhet bli dyrere.

– Når vi har hatt kampanjer hvor vi har spandert årsavgiften får vi svært positive tilbakemeldinger fra kundene. Derfor bestemte vi oss for å fjerne årsavgiften på kredittkortet helt, poengterer Holen.

– Har dere planer om å endre gebyrene og prisene på kredittkortet ytterligere i framtiden?

– Det er vurderinger vi gjør fortløpende, avslutter Holen.

Sbankens kredittkort inkluderer reiseforsikring og inntil 50 dagers rentefri kreditt. Kortet støtter også Apple Pay, samt at støtte for Google Pay vil bli introdusert i løpet av første kvartal neste år.