Test av yA Visa kredittkort

yA Visa kredittkort
Karakter

Test av yA Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 20

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 25,34 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1853. Totalt: 16.853

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Nei

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 25,34 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1853. Totalt: 16.853
yA Visa ble lansert med brask og bram så sent som i 2006, men selv om banken ikke hadde så mange år bak seg å vise til, rakk den i alle fall å bli en markant aktør i løpet av sin korte levetid. Såpass markant at banken ble kjøpt opp av Resurs Bank i 2015, og per i dag er det faktisk Resurs som står bak kortet, selv om de har valgt å holde på merkevaren yA.

Kredittkort kan i alle fall by på en rekke godbiter, selv om det nok særlig er det habile rabattsystem som skiller seg nevneverdig ut. Her mottar man enkelt og greit en e-post med solide tilbud med jevne mellomrom, og selv om ordningen har eksistert siden 2016, er det først nå den har tatt helt og holdent over. På toppen av kransekaken finner man dessuten inkluderingen av BankAxept, som kort og godt vil si at kortet kan benyttes overalt der kort aksepteres i det gjengse land.

Rabatter gjennom yA Deals

yA Visa var som sagt først og fremst viden kjent for sin månedlige rabattordning, og selv om denne nå har blitt faset ut, skorter det allikevel ikke på tilbud. I dens sted har yA Deals tatt plassen, og selv om denne tradisjonelt sett har kommet ut færre ganger enn månedlig, kan den i alle fall by på høyere rabatter enn sin forgjenger. Overgangen til yA Deals tredde først i kraft i mai i år, så det er vanskelig å si hva ordningen vil by på i fremtiden, men tidligere har den i alle fall kunne skiltet med tilbud som 25 % rabatt hos fjellsport.no, 20 % hos Zalando og 25 % hos Ellos.

Gebyrfrihet til folket

En av de aller viktigste faktorene i vår sammenligning av kredittkort er gebyrene knyttet til dem, og kanskje spesielt hvor mye de påvirker den dagligdagse bruken. Gebyrfrihet er med andre ord et vesentlig salgsargument, og på dette punktet leverer yA Visa til gangs.

Den største ulempen i denne sammenheng er dog at renten løper fra første stund ved uttak av kontanter i bank og minibank, og ved kjøp av varer og tjenester hos Posten eller i post i butikk. Det skal sies at dette er kutymen ved de fleste kredittkort som – i alle fall på papiret – ikke krever gebyrer ved kontantuttak, men det er allikevel med på å gi kortet et lite skudd for baugen.

Om du derimot ikke har noe prekært behov for å ta ut kontanter i minibanken fra tid til annen, og heller er på utkikk etter et kort som fungerer bedre i det daglige, er yA Visa et fullverdig alternativ. I og med at kortet også har BankAxept implementert i kortet, kan man jo også ta ut penger gebyrfritt i kassa når man handler.

Det blir ikke enklere enn BankAxept

For tro det eller ei, men yA Visa er faktisk den eneste aktøren – i alle fall i vår sammenligning – som tilbyr kredittkort med støtte for BankAxept. Om du drar kjensel på navnet er det et lokalt, norsk betalingsnettverk som aksepteres så godt som alle steder i Norge hvor man kan benytte seg av kort som betalingsmiddel.

I praksis betyr dette at kortet kan benyttes over hele vårt langstrakte land, og da også hos brukersteder som hevder de ikke aksepterer kredittkort. For det de egentlig mener i denne sammenheng et at de ikke godtar betalingsnettverk som Visa eller MasterCard, og ikke BankAxept, noe som gjør yA Visa til et av de mest versatile kredittkortene på markedet.

Reiseforsikring må man ha

En annen fiffig fordel med yA Visa er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, og denne er gyldig så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med ditt kredittkort. Så fremt dette er på plass er den gyldig for reiser på inntil 90 dager, slik at du kan til enhver tid kan føle deg trygg om uhellet skulle være ute.

Forsikringen gjelder for deg og din husstand, og dekker poster som sykdom/ulykke, tapt bagasje, forsinkelser, avbestilling som følge av sykdom og andre forseelser av lignende kaliber. Det er samtidig verdt å merke seg at ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransportforsikring ikke gjelder for personer fylte 70 år, samtidig som ulykkesforsikringen gir redusert erstatning for personer over 67 år.

Om du bestiller reise for noen i din husstand uten selv å reise, vil forsikringen fremdeles være gjeldende. Denne tjenesten er noe de færreste tilbyr, så dette er en riktig så fin gulrot.

Fordeler

  • Støtte for BankAxept, som gjør kortet meget allsidig
  • Oppdatert månedlig rabattordning
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Ulemper

  • Renten løper fra første stund ved uttak av kontanter
  • Tilbyr ikke kontaktløs betaling

Betingelser

  • Du må ha fylt 20 år
  • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med virkning fra 1. mai 2019 valgte Resurs Bank å gjøre betydelige endringer i rabattordningen til yA Visa. Ut har den månedlige rabatten gått, og i dens sted har yA Deals tatt plassen, hvor man enkelt og greit mottar en e-post med større rabatter fra tid til annen

Forsikringer

Med yA Visa har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 70 år. Ulykkesforsikringen gir dessuten redusert erstatning for personer over 67 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring er et øknomisk sikkerhetsnett ved tilfeller som sykemelding, sykehusinnleggelse, arbeidsledighet/permittering og dødsfall.

Forsikringen dekker hver måned 5 % av kredittkortets utestående saldo ved sykemelding, arbeidsledighet og permittering, dog med en begrensning på inntil maksimalt 10 000 kroner i måneden i inntil 12 måneder. Ved sykehusinnleggelse (gjelder kun for selvstendig næringsdrivende) dekkes hver dag 1/30 (en trettiendedel) av månedlig ytelse i inntil 12 måneder, og maksimalt 36 måneder i løpet av forsikringsperioden.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,75 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med yA Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

yA kredittkort
Average rating:  
 1 reviews
by Anders on yA kredittkort
6 % rabatt i utlandet i juni?!?

6 % rabatt på utenlandsbruk i juni er jo helt genialt!