Dette er bankene som tilbyr Apple Pay i Norge

Foto: Apple

Dette er bankene som tilbyr Apple Pay i Norge

Apple lanserte i 2018 sin egen mobilbetalingstjeneste Apple Pay. I skrivende stund støtter åtte – snart ni – norske banker betalingstjenesten, samt at man også har tilgang til tjenesten gjennom tre internasjonale aktører.

Publisert: 07.10.2019

Santander og Nordea er bankene som var først ute til å støtte Apple Pay, lansert av teknologiselskapet i 2018. Mens banker som DNB og SpareBank 1 har takket pent nei, har Sbanken, BRAbank, ST1 og Storebrand omfavnet den nye betalingstjenesten. I tillegg har de britiske selskapene Monese og Revolut åpnet for Apple Pay til sine norske kunder.

Bergensbaserte Fana Sparebank er den niende banken som håper å snart kunne tilby Apple Pay. Mye tyder derfor på at det blir enklere for bankkunder å ta del i tjenesten i tiden framover.

Hvordan tar jeg i bruk Apple Pay?

For å ta i bruk Apple Pay må du ha tre ting på plass. Du er nødt til å ha en Apple-enhet med oppdatert operativsystem og en Apple-ID pålogget iCloud. Med disse to på plass mangler du kun et betalingskort fra en av de foreløpig åtte bankene som tilbyr Apple Pay. Lenger ned i artikkelen finner du en oversikt over hvilke kort som støtter Apple Pay.

Med riktig betalingskort kan du bruke Apple Pay på alle brukersteder som tilbyr kontaktløs betaling. Nets, leverandør av betalingskort og betalingsløsninger i Norge, anslår at kontaktløs betaling støttes av rundt 35 % av alle betalingsterminaler i landet. I 2020 skal imidlertid alle betalingsterminaler støtte kontaktløs betaling.

Hvilke kort støtter Apple Pay?

At banken tilbyr Apple Pay betyr ikke nødvendigvis at du kan bruke tjenesten med ditt kort. For å gjøre det enklere for deg har vi laget en oversikt over hvilke av bankenes kort som støtter tjenesten.

Følgene kort støtter Apple Pay:

Aktør Kompatible kort
BRABank Begge bankens kort, altså Monocard og Widerøe Visa
Danske Bank Samtlige kort tilknyttet Visa og Mastercard
Monese Debetkort med euro-konto
N26 Samtlige kort tilknyttet Mastercard
Nordea Samtlige debet- og kredittkort
Revolut Alle kort tilknyttet Mastercard
Santander Consumer Bank Kun kredittkort, derunder Santander Gebyfri Visa, Santander Flexi Visa, Santander Red Visa og Manchester United Visa
Sbanken Debet- og kredittkort, men ikke barne- og ungdomskort
St1 Kun St1 Mastercard kredittkort
Storebrand Bank Alle debet- og kredittkort bortsett fra Visa Electron

Informasjon om bankene

BRAbank er en bergensbasert, heldigital forbruksbank, som retter seg mot privatmarkedet. Banken økte betydelig i størrelse 9. mai i år, da banken slo seg sammen med Monobank. Bankens hovedprodukt er kredittkort og forbrukslån, men den tilbyr også høyrentekonto.

Danske Bank er som navnet kanskje bærer preg av, Danmarks største bank- og finanskonsern. Banken så dagens lys helt tilbake i 1871, og har i dag sitt hovedsete i København. Banken kan i dag skryte på seg å være Norges tredje største bank, og foruten om de 24 filialene som finnes her til lands, finnes det ytterligere 638 filialer fordelt over 14 land.

Monese er en britisk bank med en mobilapp som sitt hovedprodukt. Gjennom appen kan man overføre og motta penger, samt holde oversikt over forbruk. Monese kan brukes i 31 land Europa. Banken tilbyr et debetkort tilknyttet Mastercard, som gjennom EØS også er tilgjengelig i Norge.

N26 – eller N26 GmbH om man skal være korrekt – ble grunnlagt så sent som i 2016, og har hatt sitt hovedsete i Tyskland. Banken har i likhet med Revolut sitt hovedfokus på valutaveksling på tvers av landegrenser, samt at de også tilbyr debetkort tilknyttet Mastercard. N26 og deres banktjenester er enn så lenge kun tilgjengelig i Eurosonen, Storbritannia, Danmark, Norge, Island, Sverige Sveits og USA.

Nordea er Nord-Europas største finanskonsern, og er lokalisert i Stockholm. Banken ble grunnlagt i 2000, og har over 10 millioner kunder fordelt på de nordiske landene, samt Baltikum.

Revolut er et britisk finansselskap som ble grunnlagt i 2015. Revolut tilbyr banktjenester som forhåndsbetalte debetkort og valutautveksling. Banken har kun eksistert i fire år, men har allerede rukket å få over to millioner kunder.

Santander Bank er en spansk bank som tilhører Banco Santander – verdens største finanskonsern. På det norske markedet retter Santander seg mot det private og tilbyr forbrukslån, kredittkort og billån, i tillegg til en rekke andre produkter.

Sbanken – tidligere Skandiabanken – er en heldigital bank som tilbyr banktjenester innen privatmarkedet. Banken tilbyr debet- og kredittkort og forbrukslån, i tillegg til boliglån, bruks- og sparekonto, for å nevne noe.

St1 Mastercard utstedes av St1 Oy, et finsk selskap som sammen med St1 Finance eier samtlige Shell-stasjoner i Norden. Kortets største salgspunkt er derfor naturlig nok de Shell-relaterte rabattene det kommer med.

Storebrand Bank har eksistert siden 1996, men tilhører Storebrand ASA, som ble grunnlagt allerede i 1767. Storebrands satsningsområder er langsiktig sparing og forsikring, men banken tilbyr også debet- og kredittkort, samt diverse lån.