Kredittkort fra Bank Norwegian

Test av Bank Norwegian kredittkort

Bank Norwegian kredittkort
Karakter

Test av Bank Norwegian kredittkort

KarakterAldersgrense: 18 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Umiddelbart svar

Søk nå

Vår vurdering

Bank Norwegian Visa er av oss kåret til det beste reise- og generelle kredittkortet for 2018. Det finnes mange grunner til at vi har landet på denne avgjørelsen, men det aller enkleste å trekke frem er at kortet lar deg spare opp bonuspoeng på alle kjøp, som senere kan benyttes til kjøp av billetter hos Norwegian. I tillegg til dette byr også banken på inntil seks ukers rentefri betalingsutsettelse, og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet.

Bank Norwegian kan dessuten skilte med gebyrfrie kontantuttak på samtlige minibanker i utlandet, som også er grunnen til at det gjør det så skarpt på reisefronten, da dette er noe de aller færreste opererer med.

Oppsummert utgjør disse punktene hovedårsaken til at Bank Norwegian noterer seg for den gjeveste plasseringen i vår test, da den både er gunstig som et allround hverdagskort og for den som reiser mye.

Kostnadsfrie reiser med bonuspoeng

Bank Norwegian opererer med en proprietær bonusordning kalt CashPoints, hvor ett oppspart bonuspoeng tilsvarer én norsk krone, og det er disse poengene som omtales som CashPoints (CP). Ordningen fungerer så enkelt som at man får 1 % i CP på hver enkelt transaksjon inntil 100 000 – etter dette forandres satsen til 0,5 % – og disse kan igjen benyttes som betalingsmiddel ved bestilling av flybilletter gjennom Norwegian. Ved bestilling av flybilletter gjennom Norwegian får man dessuten 4 % CP på LowFare-billetter og 10 % på Flex-billetter. Man kan også benytte poengene som en delbetaling, så det stilles ingen krav til at du må tjene opp hele summen for å kunne benytte deg av dem.

Kort fortalt betyr dette at du tjener opp bonuspoeng hver gang du benytter deg av kortet, men det er i denne sammenheng verdt å notere seg at dette ikke gjelder ved kontantuttak, betaling av regninger eller kontooverføringer. Samtidig er det muligheter for å tjene ytterligere poeng gjennom fordelsportalen Norwegian Reward .

Gebyrfrie uttak og rentefri utsettelse

En av de aller viktigste faktorene i vår test av kredittkort er kostnadene knyttet opp mot bruk i utlandet, enten det være seg i form av renter eller gebyrer. Den vanligste praksisen for kontantuttak er nemlig at banken enten krever et fastsatt gebyr eller at renten løper fra uttaksdatoen. Her har derimot Bank Norwegian valgt å gå i en helt annen retning. Tar du ut penger via en minibank i utlandet koster det deg nemlig ingen verdens ting, og da blir det heller ingen ubehagelige overraskelser når du kommer hjem igjen.

Det skal dog sies at det har kommet flere kort på markedet i ettertid som har lagt seg på samme linje, men sammenligner man disse med Norwegiankortets samlede fordeler er de fremdeles et stykke unna.

En annen fordel man har som Bank Norwegian-kunde er at man kan utsette betalingen av flybilletter, så fremt man velger å benytte seg av moderselskapets flåte. Mot et engangsgebyr på 199 kroner kan du utsette betalingen i inntil seks måneder, og så lenge du betaler denne innen forfallsdato, løper det heller ingen renter eller andre ukjente kostander.

Vær på den sikre siden

På toppen av gebyrfrie uttak og den gode bonusordningen kan Bank Norwegian også by på noe så praktisk som inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, og så lenge du betaler minimum halvparten av din planlagte reises totale transportkostnader med kortet er denne inkludert i prisen.

Reiseforsikringen er dog ikke den eneste forsikringen selskapet byr på, men det er det eneste som ikke koster noe ekstra i måneden. Men i tillegg til denne kan man også notere seg for tilleggsforsikringer som ID-tyveriforsikring, betalingsforsikring – som sletter din saldo ved arbeidsledighet, permisjon, sykemelding eller som følge av kritisk sykdom og død –egenandelforsikring for leiebil, forsikring mot tapt avgang og rabatt på helårs reiseforsikring gjennom Travel Guard. Her finnes det med andre ord noe for enhver smak, og det skader heller aldri å ha formalitetene på plass om uhellet skulle være ute.

Søk nå

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • CashPoint – bonuspoeng som kan benyttes til å bestille flybilletter gjennom Norwegian
 • Gebyrfire kontantuttak i utlandet
 • Høy øvre kredittgrense
 • Inntil 45 dagers rentefri betlaing
 • Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse (mot et engangsgebyr på 199 kroner)

Ulemper

 • CashPoints kan utelukkende benyttes til flybilletter hos Norwegian
 • Gebyrer på uttak av kontanter innenlands

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Bank Norwegian lener seg i stor grad på sitt CashPoint-system som kan benyttes til å bestille flybilletter gjennom Norwegian. Under kan du se en oversikt over noen av fordelene man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • 1 % CP på alle kjøp med kortet

 • 4 % CP på billettprisen ved kjøp av lavprisbilletter

 • 10% CP på billettprisen ved fullprisbilletter

 • 6 % CP ved kjøp av bussbillett gjennom flybussen.no

 • 5 % CP på alle hotellbookinger gjennom Hotels.com

 • 300 CP i bonus på ditt tredje kjøp (hvert kjøp må være på minimum 600 kroner), og 3 % CP på alle kjøp hos Kolonial.no

 • 200 CP hvert år som NorgesEnergi-kunde (500 CP i velkomstbonus)

 • 3 % CP på all mobilbruk hos Talkmore (500 CP i velkomstgave)

 • 10 % rabatt og CP på linser, 10 % rabatt og CP på solbriller, 20 % CP på briller hos LensWay

 • 3 % CP på leiebiler i Frankrike, Italia og USA, 5 % i resten av verden

Hva er din erfaring med Bank Norwegian kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bank Norwegian Kredittkort
Average rating:  
 11 reviews
by marius on Bank Norwegian Kredittkort
bra kort med bra forsikringer

samler opp cashpoints når jeg kan med dette kortet og når jeg leier bil så bruker jeg egenandelsforsikringen som er med til 250 kroner. hvorfor har dere ikke skrevet at kortet har egenandelsforsikring for leiebil i kortet.anbefales til alle.

Hei, Marius! Du har helt rett i at dette er et kredittkort med egenandelsforsikring for leiebil inkludert. Vi legger det til som en av fordelene med kortet med en gang. 🙂

by Madisiri on Bank Norwegian Kredittkort

Greit at det ikke er gebyr på uttak i utlandet, men HUSK VALUTAPÅSLÅG ALL BRUK OG UTTAK!

by Terje Hagen on Bank Norwegian Kredittkort
Norwegian

Dette var da en merkelig opplisting mht ulemper.

Det står: Dyrt å benytte i Norge kontra utland.

Det må vel være fordi det er gratis kontantuttak i utlandet, men ikke i Norge. Det er da heller ingen andre (med unntak av Santander gebyrfri) som ikke har gebyrer på uttak i Norge, uten at dette har blitt tatt med som en ulempe hos de andre. Det virker som om kostnaden på kontantuttak i Norge har blitt en ulempe fordi det er gratis i utlandet.

by Paul on Bank Norwegian Kredittkort
Terningkast 7+

Dette er en seriøs terningkast 7+ kandidat.

by Bente on Bank Norwegian Kredittkort
Bank Norwegian

Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse

Ingen kontantuttaksgebyr i utlandet, som er meget gunstig!!

CashPoints på alle kjøp

Reise og avbestillingsforsikring inkludert

Takk for infoen Bente:) Vi har lagt til 6 ukers rentefri betalingsutsettelse i teksten

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Bank Norwegian kredittkort

Søk nå

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

 

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Etablerings­gebyr: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 45 kr
Nødkontanter: 850 kr
Regnings­betaling/overføring: 0 kr*
Henting av PIN-kode: 0 kr
Kontant­uttak i utland: 0 kr
Kontant­uttak i Norge: 39 kr*
Bruk hos Posten: 39 kr*
Valuta­påslag: 1,75 %
Årlig nominell rente: 20,49 %
Mnd. nominell rente: 1,71 %
Årlig effektiv rente: 23,10 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 300 kr)
* Rente løper fra uttaks-/betalingsdato

Eff. rente 23,1 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 764 kr

Søk nå