Test av Bank Norwegian Visa kredittkort

Bank Norwegian Visa kredittkort
Karakter

Test av Bank Norwegian Visa kredittkort

KarakterAldersgrense: 18 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 23,1 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1764. Totalt: 16.764

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 23,1 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1764. Totalt: 16.764
Helt siden dens lansering har Bank Norwegian Visa nytt gode skussmål fra sine brukere, og ikke uten grunn. Her er det nemlig mye positivt å spore, og det aller enkleste å trekke frem er at kortet gir deg muligheten til å spare opp bonuspoeng på alle kjøp, som senere kan benyttes til kjøp av flybilletter hos Norwegian. I tillegg til dette byr også kortet på inntil seks ukers rentefri betalingsutsettelse, og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Bank Norwegian Visa kan dessuten skilte med gebyrfrie kontantuttak i samtlige minibanker i utlandet, en grunn alene til at dette er en såpass velegnet reisefølge, da dette er noe de aller færreste opererer med.

Oppsummert utgjør disse punktene hovedårsaken til at Bank Norwegian noterer seg for den gjeveste plasseringen i vår sammenligning, da den både er gunstig som et allsidig kort til hverdagen og for den som reiser mye.

Opplev verden med opptjente bonuspoeng

Bank Norwegian opererer med en proprietær bonusordning hvor ett oppspart bonuspoeng tilsvarer én norsk krone, og det er disse poengene som omtales som CashPoints (CP). Ordningen fungerer så enkelt som at man får 1 % i CP på hver enkelt transaksjon inntil 100 000 – etter dette forandres satsen til 0,5 % – og disse kan igjen benyttes som betalingsmiddel ved bestilling av flybilletter gjennom Norwegian. Ved bestilling av flybilletter gjennom Norwegian får man dessuten 4 % CP på LowFare-billetter og 10 % på Flex-billetter. Man kan også benytte poengene som en delbetaling, så det stilles ingen krav til at du må tjene opp hele summen for å kunne benytte deg av dem.Kort fortalt betyr dette at du tjener opp bonuspoeng hver gang du benytter deg av kortet, selv om det i denne sammenheng er verdt å notere seg at dette ikke gjelder ved kontantuttak, betaling av regninger eller overføring mellom kontoer. Noe enklere forklart mottar man altså poeng ved varekjøp, samtidig som man har muligheten til å tjene ytterligere poeng gjennom fordelsportalen Norwegian Reward .

Gebyrfrie uttak og rentefri utsettelse

Én av de aller viktigste faktorene i vår sammenligning av kredittkort er kostnadene knyttet opp mot bruk i utlandet, enten i form av renter eller gebyrer. Den vanligste praksisen ved kontantuttak er nemlig at banken enten krever et fastsatt gebyr per uttak eller at renten løper fra første stund. Her har derimot Bank Norwegian valgt å gå i en helt annen retning. Tar du ut penger via en minibank i utlandet koster det deg nemlig ingen verdens ting, og da blir det heller ingen ubehagelige overraskelser når du kommer hjem igjen.Det skal dog sies at det har kommet flere kort på markedet i ettertid som har lagt seg på samme linje, men sammenligner man disse med kortets samlede fordeler er de fremdeles et stykke unna.

En annen fordel man har som kunde hos Bank Norwegian er at man kan utsette betalingen av flybilletter, så fremt man velger å benytte seg av moderselskapets flåte. Mot et enkeltstående gebyr på 199 kroner kan du utsette betalingen i inntil seks måneder, og så lenge du betaler denne innen forfallsdato, løper det heller ingen renter eller andre ukjente kostnader.

Vær på den sikre siden

På toppen av gebyrfrie uttak og den gode bonusordningen, kan Bank Norwegian Visa også by på noe så praktisk som en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, og denne er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minimum halvparten av din planlagte reises totale transportkostnader med kortet.Reiseforsikringen er dog ikke den eneste forsikringen selskapet har å by på, selv om det er den eneste som ikke koster noe ekstra. Utover dette kan man nemlig også notere seg for tilleggsforsikringer som ID-tyveriforsikring, Websafe, tannhelseforsikring, betalingsforsikring – som sletter din saldo ved arbeidsledighet, permisjon, sykemelding eller som følge av kritisk sykdom og død – egenandelforsikring for leiebil og helårs reiseforsikring gjennom Travel Guard. Her finnes det med andre ord noe for enhver smak, og det skader heller aldri å ha formalitetene på plass om uhellet skulle være ute.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Tilgang til en rekke gunstige tilleggsforsikringer
 • CashPoint – bonuspoeng som kan benyttes til å bestille flybilletter gjennom Norwegian
 • Gebyrfire kontantuttak i utlandet
 • Høy øvre kredittgrense
 • Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse (mot et engangsgebyr på 199 kroner)

Ulemper

 • CashPoints kan utelukkende benyttes til flybilletter hos Norwegian
 • Gebyrer på uttak av kontanter innenlands

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Bank Norwegian Visa lener seg i stor grad på sitt CashPoint-system som kan benyttes til å bestille flybilletter gjennom Norwegian. Under kan du se en oversikt over noen av fordelene man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • 1 % CP på alle kjøp med kortet

 • 4 % CP på billettprisen ved kjøp av lavprisbilletter

 • 10% CP på billettprisen ved fullprisbilletter

 • 6 % CP ved kjøp av bussbillett gjennom flybussen.no

 • 5 % CP på alle hotellbookinger gjennom Hotels.com

 • 300 CP i bonus på ditt tredje kjøp (hvert kjøp må være på minimum 600 kroner), og 3 % CP på alle kjøp hos Kolonial.no

 • 200 CP hvert år som NorgesEnergi-kunde (500 CP i velkomstbonus)

 • 3 % CP på all mobilbruk hos Talkmore (500 CP i velkomstgave)

 • 10 % rabatt og CP på linser, 10 % rabatt og CP på solbriller, 20 % CP på briller hos LensWay

 • 3 % CP på leiebiler i Frankrike, Italia og USA, 5 % i resten av verden

Forsikringer

Med Bank Norwegian Visa har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Sammenlignet med den inkluderte reiseforsikringen byr helårsforsikringen på en utvidet dekningsgrad, i tillegg til at forsikringen også inkluderer sykehuspenger ved skade og egenandelsforsikring ved kaskoskade på leiebil. Dekning for reiser som ikke er kjøpt med kredittkortet, inkludert til og fra arbeid/skole, er også inkludert i forsikringen.Polisen dekker hele husstanden, herunder kortholder med ektefelle/registrert partner/samboer, barn, ste-/adoptiv-/fosterbarn under 21 år, som ifølge folkeregisteret har felles adresse med kortholder. Forsikringen gjelder med unntak av hjem, jobb og utdanningssted, hele døgnet og frem til fylte 75 år.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris per familie om kortholder er under 65 år: 1879 kr/år
Pris per familie om kortholder er over 65 år: 3739 kr/år

Egenandelsforsikring for leiebil dekker inntil 20 000 kroner per skadetilfelle ved leie av bil. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 500 kroner per inntrufne tilfelle og at man maksimalt kan få erstatning for to skader per år.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 249 kr/år

Betalingsforsikring dekker deler av kredittkortets utestående beløp ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet/permittering, arbeidsuførhet, sykemelding, sykehusopphold, kritisk sykdom og dødsfall.Ved 100 % arbeidsledighet, permittering eller sykemelding dekkes 7 % av utestående saldo etter 30 dager, samt at gjelden under visse omstendigheter kan slettes i sin helhet ved 100 % sykemelding eller arbeidsledighet/permisjon i mer enn fire måneder. Det samme gjelder også ved kritisk sykdom og dødsfall, mens ervervsmessig uførhet på minst 50 % gir en utbetaling på inntil 150 000 kroner. Ved skader som følge av ulykke dekkes en prosentandel av 150 000 kroner tilsvarende din invaliditetsgrad, mens benbrudd har et tak på 5000 kroner per skadetilfelle.

For å kunne tegne forsikringen må du være mellom 18 og 60 år, arbeidsfør og enten selvstendig næringsdrivende eller jobbe minimum 16 timer per uke. Forsikringen gjelder dessuten utelukkende for kortinnehaver.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,88 % av din månedlige utestående saldo

Med ID-tyveriforsikring dekkes kostnader tilknyttet juridisk bistand og andre administrative kostnader inntil én million kroner, samt inntil 200 000 kroner i tapt inntekt som følge av ID-tyveri. Forsikringen gjelder dessuten døgnet rundt.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 149 kr/år

Dersom du opplever at krenkende, støtende eller ulovlige opplysninger om deg deg eller din familie blir lagt ut på internett, kan WebSafe-forsikringen hjelpe deg med fjerning eller avindeksering av innholdet.Forsikringen koster 495 kroner i året og fornyes automatisk frem til den sies opp. Med Websafe er du dekket døgnet rundt, og forsikringen gjelder for hele husstanden.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 495 kr/år

Tannhelseforsikringen dekker uforutsette hendelser som må behandles hos tannlegen, og i denne sammenheng faller årlig tannkontroll, smertelindring (bedøvelse), diagnostisering (f.eks. røntgen), periodontal behandling, fyllinger, mindre kirurgi (f.eks. trekking av tenner), rotfylling, kroner, broer og implantater inn under polisen.Prisen på forsikringen er satt etter et aldersintervall, og kan tegnes så lenge kortholder er mellom 20 og 70 år og medlem av norsk folketrygd. Utover dette er også barn mellom 19 og 21 år automatisk dekket av forsikringen. Forsikringen gjelder fra datoen den kjøpes med en karensperiode på 90 dager fra startdato. Dersom noe oppstår i løpet av denne perioden er du ikke dekket av forsikringen.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris om kortholder er mellom 20 og 34 år: 1500 kr/år (125 kr/mnd)
Pris om kortholder er mellom 35 og 49 år: 3216 kr/år (268 kr/mnd)
Pris om kortholder er over 50 år: 5280 kr/år (440 kr/mnd)

Hva er din erfaring med Bank Norwegian Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bank Norwegian Kredittkort
Average rating:  
 11 reviews
by marius on Bank Norwegian Kredittkort
bra kort med bra forsikringer

samler opp cashpoints når jeg kan med dette kortet og når jeg leier bil så bruker jeg egenandelsforsikringen som er med til 250 kroner. hvorfor har dere ikke skrevet at kortet har egenandelsforsikring for leiebil i kortet.anbefales til alle.

Hei, Marius! Du har helt rett i at dette er et kredittkort med egenandelsforsikring for leiebil inkludert. Vi legger det til som en av fordelene med kortet med en gang. 🙂

by Madisiri on Bank Norwegian Kredittkort

Greit at det ikke er gebyr på uttak i utlandet, men HUSK VALUTAPÅSLÅG ALL BRUK OG UTTAK!

by Terje Hagen on Bank Norwegian Kredittkort
Norwegian

Dette var da en merkelig opplisting mht ulemper.

Det står: Dyrt å benytte i Norge kontra utland.

Det må vel være fordi det er gratis kontantuttak i utlandet, men ikke i Norge. Det er da heller ingen andre (med unntak av Santander gebyrfri) som ikke har gebyrer på uttak i Norge, uten at dette har blitt tatt med som en ulempe hos de andre. Det virker som om kostnaden på kontantuttak i Norge har blitt en ulempe fordi det er gratis i utlandet.

by Paul on Bank Norwegian Kredittkort
Terningkast 7+

Dette er en seriøs terningkast 7+ kandidat.

by Bente on Bank Norwegian Kredittkort
Bank Norwegian

Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse

Ingen kontantuttaksgebyr i utlandet, som er meget gunstig!!

CashPoints på alle kjøp

Reise og avbestillingsforsikring inkludert

Takk for infoen Bente:) Vi har lagt til 6 ukers rentefri betalingsutsettelse i teksten

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»