Monobanks Widerøe Visa er lansert

Monobank utvider sin portefølje med Widerøe Visa

Monobank er inne i en myk lanseringsperiode for sitt nye betalingskort, som retter seg inn mot Widerøes nærmere 2,8 millioner årlige passasjerer.

Publisert: 03.12.2018

Det skulle altså ta to år fra Monobank varslet om det fremtidige samarbeidet med Widerøe til det ble en realitet. Kortet – med den nokså forklarende tittelen Monobank Widerøe Visa – skal blant annet by på muligheten for EuroBonus-opptjening ved vanlig omsetning, og den samme banebrytende appen som allerede tilbys på Monobanks øvrige kort Monocard.

– Widerøe Visa vil bli solgt mot Widerøe sine kunder. Dette er en betydelig kundemasse hvor vi ser stort potensiale. Vi tror også at andre kunder som er opptatt av EuroBonus-poeng finner kortet attraktivt, sier Henriette Vartdal, produktdirektør i Monobank.

Widerøe har årlig rundt 2,8 millioner passasjerer fordelt på 400 daglige flyvninger.

Les også: Apple og Google Pay lansert i Norge

EuroBonus-poeng til folket
Kortets kanskje aller fremste salgsargument er muligheten for opptjening av EuroBonus-poeng, og med Monobank Widerøe Visa er det typen Ekstrapoeng som gjelder. Disse kan benyttes til kjøp av flybilletter gjennom Star Alliances 27 medlemsselskaper, men ikke til å oppgradere ditt eksisterende medlemsnivå. For dette trenger man såkalte Grunnpoeng, som man kun kan oppnå gjennom å reise med enten SAS, Widerøe eller den øvrige Star Alliance-flåten.

Widerøe Visa gir uansett følgende opptjeningsmuligheter:

  • 10 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på kjøp i Norge og på nett
  • 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på kjøp i utlandet
  • 20 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på kjøp av flybilletter hos Widerøe (kjøp av Widerøe-billetter gir også separate Grunnpoeng)

Som nevnt innledning tjener man kun poeng ved normal omsetning, som vil si at man ikke mottar poeng ved kontantuttak, regningsbetaling eller overføring. Samtidig er det også verdt å merke seg at man maksimalt kan tjene inntil 30 000 Ekstrapoeng per kalenderår.

– Dersom man flyr Widerøe av og til så vil dette kortet gi deg flest Eurobonus Ekstrapoeng, i tillegg er det det kortet som gir deg flest Eurobonus Ekstrapoeng for vanlig bruk i forhold til kostnaden for kortet. Dette er nå det billigste Eurobonus-kortet, eller mest «value for money», om du vil, sier Vartdal.

Les også: Kredittkort fra SAS eller Norwegian?

Skaff deg oversikt med Mono Pay
Med på «kjøpet» får man også tilgang til appen Mono Pay, hvor du til enhver tid kan ha oversikt over dine opptjente poeng.

– En typisk kunde har gjerne 50 apper installert, men bruker kun et fåtall av disse ukentlig. Vårt mål er at vår løsning blir blant disse, fordi den er nyttig å bruke, uttalte Vartdal ved en tidligere anledning.

Gjennom appen kan man blant annet legge til notater og kvitteringer til reiseoppgjør, finne ut hvor mye en eventuell betalingsutsettelse vil koste og aktivere pushvarsler basert på egne ønsker og bruksmønstre. På toppen av dette mottar man også et digitalt kort, som er ment å benyttes til kjøp over nett. Fordelen med denne er at den endrer sikkerhetskode for hver transaksjon, slik at denne ikke skal kunne misbrukes. Sikkerheten er med andre i ord i høysetet her.

– Vi har tatt med oss enormt mange erfaringer fra lanseringen av Monocard. Vi har gjort flere justeringer i grensesnittet basert på tilbakemeldinger fra kunder, testere og egne analyser av bruksmønster. I tillegg har vi fått verdifull tid til å stabilisere plattformen. Det vil i tiden fremover også komme flere nye features i appen, basert på ønsker fra kundene våre, sier Vartdal.

Les også: SAS endrer bonus­­opptjeningen på billig­billetter

Vilkår og priser
Kortet kommer med en årsavgift på 299 kroner, mens den nominelle og effektive rentesatsen ligger på henholdsvis 20,9 og 29,81 prosent. Videre krever kontantuttak i Norge et gebyr på 35 kroner og 1 prosent av uttaksbeløpet, mens uttak i utlandet er kostnadsfritt, da med unntak av valutapåslaget. Denne ligger for øvrig på to prosent av det totale beløpet.

Utover dette er den øvre kredittrammen på 100 000 kroner med en rentefri kredittperiode på inntil 45 dager. Dette er jevnt over ganske normale prisvilkår for kredittkort i Norge, så om du er på utkikk etter et rimeligere kredittkort med EuroBonus-opptjening finnes det andre alternativer der ute. Er du derimot en trofast Widerøe-kunde, burde dette kortet være midt i blinken.