Test av Opp Finans forbrukslån

Opp Finans forbrukslån
Karakter

Test av Opp Finans forbrukslån

KarakterAldersgrense: 21 år
Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kroner
Responstid: Umiddelbar respons


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 17 banker samtidig via Lendo
Eff. rente 11,9 %. 150.000 o/5 år. Kostnad: 46.600. Totalt: 196.600
Eff. rente: 12,42 %. Etabl. geb: 950. 160.000 o/5 år. Kostnad: 53.986. Tot: 213.986

Kredittramme

10 000 – 500 000 kr

Aldersgrense

21 år

Løpetid

1 – 5 år

Eks: Eff. rente: 12,42 %. Etabl. geb: 950. 160.000 o/5 år. Kostnad: 53.986. Tot: 213.986

I vår sammenligning av forbrukslån havner Opp Finans høyt på listen, særlig takket være sin lave rente og jevnt over gode vilkår. Dersom du er ute etter forbrukslån til bruk eller til refinansiering er dette et veldig godt alternativ.

Som en del av Nordens største finanskonsern – altså Nordea – har Opp Finans den tyngden man forventer av en utlåner, og ikke nok med det. Opp Finans kan med sine 7,5 % også skilte med en av de laveste rentesatsene på markedet.

Du har mulighet til å låne mellom 10 000 og 500 000 kroner, med en maksimal nedbetalingstid på inntil 15 år om du velger å refinansiere.

Opp Finans sine krav til forbrukslån

Og det er det som er så fint med forbrukslån fra Opp Finans – de stiller ingen krav til hva du må bruke pengene på. Dersom du har kredittkortgjeld og ett eller flere lån fra før, kan du for eksempel refinansiere lånet gjennom Opp Finans. Du samler rett og slett de tidligere lånene under ett og samme lån – slik kan du spare penger.

Kravene Opp Finans imidlertid stiller til deg som låntaker er at du har fylt 21 år, bodd i Norge i minst tre år, har en trygg og stabil økonomi med en årlig inntekt på minimum 200 000 kroner og ikke har noen betalingsanmerkninger.

Lån uten sikkerhet med Opp Finans

Som med forbrukslån flest krever ikke Opp Finans at du stiller sikkerhet i lånet ditt med eiendeler som hus, bil og lignende. Dette gjør risikoen lavere for deg, og dermed høyere for banken – noe som gjenspeiles i renten du får på lånet ditt.

Hvilken rente du får avhenger av faktorer som personlig inntekt, hvor mye du låner og hvor lang nedbetalingstid du trenger, blant annet. Vi anbefaler deg å søke på forbrukslån hos flere aktører i vår test, for det er først når du får et lånetilbud fra utlåner at du ser hvilken rente du får. Det er uforpliktende å søke, derfor anmoder vi deg å se an tilbudet hos flere leverandører før du bestemmer deg.

Muligheter for forsikringer

Med Opp Finans har du mulighet til å knytte låneforsikring til ditt forbrukslån, hvor du da betaler en prosentsats av ditt månedlige terminbeløp. Dersom du velger dette alternativet har du rett på økonomisk bistand tilfeller av kritisk sykdom, uførhet, dødsfall og lignende.

På dette punktet har du i alle fall to alternativer, henholdsvis Låneforsikring og Låneforsikring Pluss. Førstnevnte koster 1,96 % av terminbeløpet, mens sistnevnte koster 9,95 %.

Opp Finans: Et av de ypperste forbrukslånene på markedet

Som nevnt innledningsvis er Opp Finans definitivt en aktør du bør vurdere dersom du skal søke forbrukslån. Renten er blant de laveste i vår test, samtidig som aktøren både er et trygt og sikkert alternativ.

Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 17 banker samtidig via Lendo
Eff. rente 11,9 %. 150.000 o/5 år. Kostnad: 46.600. Totalt: 196.600

Fordeler

 • Suveren kredittramme
 • Gode rentevilkår
 • Meget god brukeropplevelse

Ulemper

 • Fastsatt etableringsgebyr, som også er noe høyt
 • Ugunstige gebyrvilkår
 • Langt fra den beste forsikringspolisen på markedet

Betingelser

 • Du må ha fylt 21 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du må ha en trygg og stabil økonomi
 • Du må ha bodd sammenhengende i Norge de siste tre årene
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Avdragsfrihet

Hos Opp Finans har du muligheten til å søke om én betalingsfri måned per kalenderår, og dette koster 150 kroner per innvilgede gang


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 17 banker samtidig via Lendo
Eff. rente 11,9 %. 150.000 o/5 år. Kostnad: 46.600. Totalt: 196.600

Betalingsforsikring

Denne forsikringen er ment som et økonomisk hjelpemiddel om du skulle være så uheldig å miste jobben eller pådra deg en alvorlig skade eller sykdom, og er noe de aller fleste banker tilbyr når man søker om forbrukslån

Opp Finans byr – som tidligere nevnt – på to typer forsikringer og begge disse leveres av AmTrust International Underwriters DAC. Den enkleste varianten dekker utelukkende dødsfall, mens pluss-varianten også dekker kritisk sykdom, sykehusinnleggelse og 100 % arbeidsledighet og sykemelding.

Ved 100 % arbeidsledighet og sykemelding dekkes 1/30 (én trettiendedel) av de månedlige avdragene i inntil 12 måneder per skadetilfelle, dog maksimalt 13 000 kroner per måned. Det er også verdt å merke seg at forsikringen ikke gjelder for selvstendig næringsdrivende.

Ved sykehusinnleggelse dekket terminbeløpet hver dag de første syv dagene, og deretter 1/30 del for hver øvrige innlagte dag. Denne er også gyldig for selvstendig næringsdrivende.

Ved kritisk sykdom eller dødsfall slettes inntil 250 000 kroner av din utestående gjeld

Hos Opp Finans koster den enkleste utgaven av polisen 1,96 % av ditt månedlige terminbeløp, mens den for medlåntakere ligger på 3,86 %. Låneforsikring Pluss koster på sin side 9,95 % av dine månedlige ytelser, og 11,85 % for medlåntakere

Hos Opp Finans kan du enten tegne deg forsikringen i løpet av søknadsprosessen, eller ta kontakt med banken i ettertid for å tegne forsikring på dine inngåtte låneavtaler

 • Du må være mellom 18 og 65 år
 • Du må være fullt arbeidsdyktig og ikke ha vært sykmeldt i mer enn 30 dager sammenhengende de siste 12 måneder. Du kan heller ikke være kjent med sykdom, eller symptomer på sykdom som direkte eller indirekte kan føre til dødsfall eller kritisk sykdom
 • Du må være fast ansatt i minimum 50 % stilling og ha vært det i minimum 6 måneder sammenhengende, eller være selvstendig næringsdrivende
 • Du er ikke kjent med, og har ikke grunn til å regne med, forestående ufrivillig tap av arbeid
 • Du må være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd

Hva er din erfaring med Opp Finans forbrukslån?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Forbrukslån fra Opp Finans
Average rating:  
 2 reviews
by Hef on Forbrukslån fra Opp Finans
Bra lån

Opp er topp..

by Jan Johansen on Forbrukslån fra Opp Finans
Jeg er fornøyd.

Jeg har fått en ok rente av Opp finans og jeg fikk det beløpet jeg skulle ha, så da har jeg ingen ting å klage på.