Test av Ikano Visa kredittkort

Ikano Visa kredittkort
Karakter

Test av Ikano Visa kredittkort

KarakterAldersgrense: 23 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Umiddelbart svar

Søk nå

Eff. rente 21,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1846. Totalt: 16.846

Aldersgrense

23 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 21,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1846. Totalt: 16.846
Ikano Bank så dagens lys i 1988, og bak merkevaren finner vi den velkjente IKEA-gründeren Ingvar Kamprad. Tre år senere fant det første Ikano-kortet veien til Norge, og siden den tid har den nytt status som et meget habilt bonuskort her til lands. For det er nettopp de gode og varierte bonusordningene som er kortets aller fremste kjennetegn.

Her bys det blant annet på en fast drivstoffrabatt hos Shell og øvrige bensinstasjoner – dog med en høyere sats for førstnevnte – samt rabatt på blant annet mat- og dagligvarer for å nevne noen. Utover dette diskes det også opp med muligheten for rentefri betalingsutsettelse, et kriterium som veier tungt i vår sammenligning.

Rabatt på bensin, diesel og matvarer

Med Ikano Visa får man en fast rabatt på 2 % ved alle Shell-stasjoner, en ordning som også inkluderer drivstoff. For øvrige bensinstasjoner omkring i verden som er tilknyttet betalingsnettverket Visa er denne rabatten på 1 %. På toppen av dette er også tankefeilforsikring inkludert i kortet, som vil si at sanering av tank og bytting av filter ikke koster deg noe som helst, om du skulle klare å fylle feil drivstoff.

Utover dette får man også 1 % rabatt på mat- og dagligvarer, tradisjonelt sett en post som medfører store utgifter i løpet av et år. I desember får man dessuten ytterligere 3 % rabatt på dagligvarer, så her er det med andre ord en pen slump å spare.

4 % rabatt på matvarer i desember

Som nevnt ovenfor, økes altså satsen fra 1 til 4 % rabatt på dagligvarer i desember, og kjenner man høytiden rett er dette ofte en periode preget av større utgifter enn vanlig. Det er dog verdt å merke seg at denne rabatten er en sammenslåing av den faste rabatten på dagligvarer og den valgfrie månedlige rabatten på 3 %. Den eneste forutsetningen for at denne skal være gjeldende er at butikken aksepterer Visa som betalingsform, og at butikken er riktig registrert i bransjeregisteret. Så lenge dette er på plass registreres transaksjonen automatisk av Ikano.

Apropos månedlig rabatt. Ikano Visa operer som tidligere nevnt med en rullerende månedlig rabattordning, og her får man eksempelvis 10 % rabatt på optikk i juni, 10 % rabatt på helse og velvære i august og 3 % rabatt på elektronikk i november. Her gjelder det med andre ord å følge med, slik at du kan nyte godt av de tilbudene som appellerer til deg. Ulempen med denne ordningen derimot, er at den har en begrensning på maksimalt 5000 kroner per kalenderår. Sparer man mer enn dette, får man altså ikke noe flere rabatter ut det inneværende året.

Rentefri betalingsutsettelse

Ikano Visa kan i tillegg skilte med 50 dagers rentefri betaling, og inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse. Som navnet tilsier løper altså ikke rentene ved betalingsutsettelse, men man betaler snarere et fastsatt gebyr på forhånd. For utsettelse i to måneder er dette gebyret på 99 kroner, for fire måneder på 275, for seks måneder på 350 og for ni måneder ligger denne på 450 kroner.

Reise- og avbestillingsforsikring er dessuten inkludert i kortet så lenge du betaler minst halvparten av din reises totale transportkostnader med det nevnte kredittkortet.

Søk nå

Fordeler

 • Har både faste og månedlige rabatter
 • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • 50 dagers rentefri kreditt
 • 2 % drivstoffrabatt hos Shell
 • 1 % rabatt på alle dagligvarebutikker tilknyttet Visa (4 % i desember)

Ulemper

 • Skyhøyt gebyr på kontantuttak over skranke
 • Høyt gebyr på kontantuttak

Betingelser

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må ha en fast og stabil inntekt
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Ikano byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

Faste rabatter:

 • 2 % rabatt på alle Shell-stasjoner i Norge
 • 1 % rabatt på alle bensinstasjoner i verden tilknyttet Visa
 • 1 % rabatt i alle mat- og dagligvarebutikker tilknyttet Visa
 • 10 % rabatt på leiebil gjennom rentalcars.com

Månedlige rabatter:

 • Juli: 5 % på DIY, hus og hage
 • August: 10 % på helse og velvære
 • September: 10 % på kultur og underholdning
 • Oktober: 5 % på bil og tilbehør
 • November: 3 % på elektronikk
 • Desember: 3 % på dagligvarer

Forsikringer

Med Ikano Visa har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 75 år. Ulykkesforsikringen gir dessuten redusert erstatning for personer over 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Tankefeilforsikring dekker avgifter på inntil 3000 kroner dersom du har behov for sanering av tank og bytte av drivstoffilter ved fylling av feil drivstoff. Betingelsen for forsikringen er at du fyller minst 20 liter og betaler hele beløpet med ditt Ikano-kort. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har fylt opp.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring er et økonomisk sikkerhetsnett ved tilfeller som arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykemelding og kritisk sykdom/dødsfall. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo (inntil 9000 kroner) per måned ved arbeidsledighet, permittering, sykemelding og arbeidsuførhet, mens hele kredittkortets utestående saldo dekkes ved kritisk sykdom og dødsfall.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Ikano Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ikano Visa Kredittkort
Average rating:  
 5 reviews
by Gisle on Ikano Visa Kredittkort
Et godt kort med begrensninger

Har hatt Ikano visa i mange år og er stort sett fornøyd. Det har blitt enklere å få oversikt over saldo for dem som velger å betale mer enn minstebeløpet.Har avdekket begrensninger ved kortet i forbindelse med rabattkalenderen. For eksempel reklamerer Ikano med 10 % rabatt hos alle optikere i juni. Både Brilleland og Interoptik har sperret sine terminaler for visakort fra Ikano (antagelig andre optikere også). Det reduserer Ikano visa til et kort som er kjekt å ha, siden man ikke vet hvor det blir avvist.

by Thorvald on Ikano Visa Kredittkort
Veldig fornøyd

Jeg sier meg meget fornøyd med Ikano Visa. Leser i kommentarene her at dette ikke har reiseforsikring, men det har de nå fått. Glimrende kort!

by Cre Dit on Ikano Visa Kredittkort
Ok kredittort

funker bra og har kke hatt noen problemer. 1% daglivarebonus + månedsrabatter.

by Stian on Ikano Visa Kredittkort
Komplett uinteressant

En meget omstendelig prosess for å få dette kortet, på tross om deres lovnader om rask og enkel respons. Eneste kort jeg har fått avslag på. De mente også at jeg oppga falsk inntekt - de argumenterte på at alminnelig inntekt i 2013 var langt laver.. Doh...

by H. Christiansen on Ikano Visa Kredittkort
Vurdering av kort

5 stjerner uten reiseforsikring? Er dere gale??

Hei:) Takk for tilbekemeldingen. Du har rett i at Ikano Visa ikke har noen reiseforsikring. Flere av kredittkortene i våre tester har reiseforsikring, men vi har valgt å rangere Ikano høyt da det er har mange andre fordeler for den gjennomsnittlige kredittkortbruker, som igjen de andre kortene ikke kan tilby. Håper du forstår vår vurdering.

Ikano Visa kredittkort

Søk nå

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittgrense
100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum*
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1 % av sum*
Bruk av posttjenester
35 kr + 1 % av sum*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum*
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1 % av sum*
Valutapåslag
2 %
Renter
Nom. rente
20,28 %
Eff. rente
21,99 %
Varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 10 000 kr/30 dager (maks 10 uttak/30 dager)
Vipps
100 000 kr/30 dager (maks 10 overføringer/døgn og 50 overføringer/30 dager)
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr
Digipost/Papirfaktura
45 kr
2 mnd bet. utsettelse
99 kr
4 mnd bet. utsettelse
274 kr
6 mnd bet. utsettelse
350 kr
9 mnd bet. utsettelse
450 kr
Overtrekksgebyr
75 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Bet. oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,25 %
Min. innbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Søk nå