Test av Ikano Visa kredittkort

Ikano Visa kredittkort
Karakter

Test av Ikano Visa kredittkort

KarakterAldersgrense: 23 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Umiddelbart svar

Søk nå

Eff. rente 20,43 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1596. Totalt: 16.596
Eff. rente 20,43 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1596. Totalt: 16.596

Vår vurdering

Ikano Visa gjør det skarpt i flere kategorier i vår test av kredittkort, og det er særlig det varierte bonusprogrammet som skiller seg positivt ut. Ordningen byr blant annet på en fast drivstoffrabatt hos Shell og andre bensinstasjoner – dog med en høyere sats for førstnevnte – og rabatt på mat- og dagligvarer. Utover dette diskes det også opp med muligheten for rentefri betalingsutsettelse, et kriterium som veier tungt i vår sammenligning.

Rabatt på bensin, diesel og matvarer

Med Ikano Visa får man en fast rabatt på 2 % ved alle Shell-stasjoner, en ordning som også inkluderer drivstoff. For øvrige bensinstasjoner omkring i verden tilknyttet betalingsnettverket Visa er denne rabatten på 1 %. På toppen av dette er også tankefeilforsikring inkludert i kortet, som vil si at sanering av tank og bytting av filter ikke koster deg noe om du skulle klare å fylle feil drivstoff.

Utover dette får man også 1 % rabatt på mat- og dagligvarer, tradisjonelt sett en post som medfører store utgifter i løpet av et år. Her er det med andre ord potensielt mye penger å spare om man bruker kortet aktivt.

4 % rabatt på matvarer i desember

I desember økes satsen fra 1 til 4 % rabatt på alle matvarer, noe som kan utgjøre en hel del i høytidshysteriet. Det er verdt å merke seg at denne rabatten er en sammenslåing av den faste dagligvarerabatten og den valgfrie månedsrabatten på 3 %. Den eneste forutsetningen for at denne skal være gjeldende er at butikken aksepterer Visa som betalingsform, og at butikken er riktig registrert i bransjeregisteret. Så lenge dette er på plass registreres transaksjonen automatisk av Ikano.

Som nevnt ovenfor opererer Ikano med en rullerende månedsrabatt, som vil si at kategoriene byttes ut månedlig. Man får eksempelvis 7 % rabatt på sport og fritid i mars, 10 % rabatt på helse og velvære i august og 5 % rabatt på elektronikk i november. Her gjelder det med andre ord å følge med, slik at du kan nyte godt av de tilbudene som appellerer til deg. Det er samtidig verdt å merke seg at bonusordningen har en begrensning på maksimalt 5000 kroner per kalenderår.

Rentefri betalingsutsettelse

Ikano kan i tillegg skilte med 50 dagers rentefri betaling, og inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse. Som navnet tilsier løper altså ikke rentene ved betalingsutsettelse, men man betaler snarere et fastsatt gebyr på forhånd. For utsettelse i to måneder er dette gebyret på 99 kroner, for fire måneder på 275, for seks måneder på 350 og for ni måneder ligger denne på 450 kroner.

Reise- og avbestillingsforsikring er dessuten inkludert i kortet så lenge du betaler minst halvparten av din reises totale transportkostnader med det nevnte kredittkortet.

Søk nå

Fordeler

 • Fantastiske rabattordninger (begrenset til 5000 kroner årlig)
 • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • 50 dagers rentefri kreditt
 • 2 % drivstoffrabatt hos Shell
 • 1 % rabatt på alle dagligvarebutikker tilknyttet Visa (4 % i desember)
 • Ingen årsavgift
 • Få gebyrer

Ulemper

 • Skyhøyt gebyr på kontantuttak over skranke
 • Høyt gebyr på kontantuttak

Betingelser

 • 23 års aldersgrense
 • Krav til fast inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Ikano byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

Faste rabatter:

 • 2 % rabatt på Shell-stasjoner i Norge
 • 1 % rabatt på alle bensinstasjoner i verden tilknyttet Visa-nettverket
 • 1 % rabatt i alle mat- og dagligvarebutikker tilknyttet Visa-nettverket
 • 10 % rabatt på leiebil gjennom rentalcars.com

Månedlige rabatter:

 • Januar: 5 % på flyreiser
 • Februar: 5 % på hjem og interiør
 • Mars: 5 % på sportsbutikker
 • April: 5 % på bil og tilbehør
 • Mai: 5 % på klær og sko
 • Juni: 10 % på optikk

Forsikringer

Med Ikano Visa har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 75 år. Ulykkesforsikringen gir dessuten redusert erstatning for personer over 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Tankefeilforsikring dekker avgifter på inntil 3000 kroner dersom du har behov for sanering av tank og bytte av drivstoffilter ved fylling av feil drivstoff. Betingelsen for forsikringen er at du fyller minst 20 liter og betaler hele beløpet med ditt Ikano-kort. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har fylt opp.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring er et økonomisk sikkerhetsnett ved tilfeller som arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykemelding og kritisk sykdom/dødsfall. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo (inntil 9000 kroner) per måned ved arbeidsledighet, permittering, sykemelding og arbeidsuførhet, mens hele kredittkortets utestående saldo dekkes ved kritisk sykdom og dødsfall.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av utestående saldo hver måned

Hva er din erfaring med Ikano Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ikano Visa Kredittkort
Average rating:  
 5 reviews
by Gisle on Ikano Visa Kredittkort
Et godt kort med begrensninger

Har hatt Ikano visa i mange år og er stort sett fornøyd. Det har blitt enklere å få oversikt over saldo for dem som velger å betale mer enn minstebeløpet.Har avdekket begrensninger ved kortet i forbindelse med rabattkalenderen. For eksempel reklamerer Ikano med 10 % rabatt hos alle optikere i juni. Både Brilleland og Interoptik har sperret sine terminaler for visakort fra Ikano (antagelig andre optikere også). Det reduserer Ikano visa til et kort som er kjekt å ha, siden man ikke vet hvor det blir avvist.

by Thorvald on Ikano Visa Kredittkort
Veldig fornøyd

Jeg sier meg meget fornøyd med Ikano Visa. Leser i kommentarene her at dette ikke har reiseforsikring, men det har de nå fått. Glimrende kort!

by Cre Dit on Ikano Visa Kredittkort
Ok kredittort

funker bra og har kke hatt noen problemer. 1% daglivarebonus + månedsrabatter.

by Stian on Ikano Visa Kredittkort
Komplett uinteressant

En meget omstendelig prosess for å få dette kortet, på tross om deres lovnader om rask og enkel respons. Eneste kort jeg har fått avslag på. De mente også at jeg oppga falsk inntekt - de argumenterte på at alminnelig inntekt i 2013 var langt laver.. Doh...

by H. Christiansen on Ikano Visa Kredittkort
Vurdering av kort

5 stjerner uten reiseforsikring? Er dere gale??

Hei:) Takk for tilbekemeldingen. Du har rett i at Ikano Visa ikke har noen reiseforsikring. Flere av kredittkortene i våre tester har reiseforsikring, men vi har valgt å rangere Ikano høyt da det er har mange andre fordeler for den gjennomsnittlige kredittkortbruker, som igjen de andre kortene ikke kan tilby. Håper du forstår vår vurdering.

Ikano Visa kredittkort

Søk nå

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

 

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 45 kr
Overføring: 35 kr + 1 % av sum*
Hente PIN: 0 kr
Overtrekksgebyr: 75 kr
Purregebyr: 70 kr
Erstatningskort: 0 kr
Betalings­utsettelse: 99 kr (2 mnd.), 275 kr (4 mnd.), 350 kr (6 mnd.) og 450 kr (9 mnd.)
Kontant­uttak i minibank (inn- og utland): 35 kr + 1 % av sum
Kontant­uttak i bank (inn- og utland): 75 kr + 1 % av sum
Bruk hos Posten: 75 kr + 1 % av sum
Valuta­påslag: 1,75 %
Årlig nominell rente: 20,28 %
Mnd. nominell rente: 1,69 %
Årlig effektiv rente: 20,43 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 250 kr)
* Øvre overførings­grense 15 000 kr

Eff. rente 20,43 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1596. Totalt: 16.596

Søk nå