Test av SAS American Express Premium

SAS American Express Premium

Karakter

Test av SAS American Express Premium

KarakterAldersgrense: 18 år
Lånebeløp: Ubegrenset kroner
Responstid: Svar innen kort tid

Vår vurdering

Kredittkortet SAS EuroBonus Premium egner seg veldig godt for avanserte brukere som ønsker å tjene opp flybonus gjennom SAS EuroBonus’ poengsystem. Dersom du verken flyr mye eller å spare flybonuspoeng og reise gratis er dette derimot ikke kortet for deg.

Gratis flyreiser med Ekstrapoeng

Med SAS EuroBonus Premium tjener du automatisk opp flybonuspoeng i form av SAS’ Ekstrapoeng hver gang du bruker kortet ditt. Når du har spart opp nok reisepoeng kan disse innvilges i gratis flybilletter verden over, avhengig av hvor mange poeng du har.

SAS har en fastsatt rate på hvor mange Ekstrapoeng en flyreise koster, og den varierer fra 10 000 til 80 000 poeng. Med Premium-kortet til SAS EuroBonus får du 15 Ekstrapoeng for hver 100 krone du bruker på kortet ditt. Dette er en poengmessig mellomting mellom de alternative EuroBonus-kortene Classic og Platinum.

Alle får 6000 eurobonuspoeng når man skaffer seg et SAS EuroBonus Premium-kredittkort.

Fordeler som EuroBonus-bruker

Med Premium-kortet har du mulighet til å benytte deg av SAS Lounges på ulike flyplasser til redusert pris. Du har også tilgang til medlemsportalen Travel Privileges, som gir ulike rabatter og fordeler ved hotellbesøk, restauranter og lignende.

Du får også faste og månedlige tilbud, som pakkereiser avslag på ulike opplevelser og andre eksklusive medlemsrabatter.

Fly to for én med Companion Ticket

Dersom du bruker 100 000 kroner eller mer med ditt SAS Eurobonus Premium-kort i løpet av ett år har du mulighet til å benytte deg av en såkalt Companion Ticket på din neste bonusreise. Denne gir deg halv poengpris dersom du velger å bruke den på deg selv, eller du kan ta med deg en venn gratis på turen.

Companion Ticket kan brukes på ruter hos SAS og Widerøe, samt hele Star Alliance-flåten, som omfatter nærmere 30 forskjellige flyselskaper. Billetten er gyldig ut året du har fått den innvilget, samt ytterligere 12 måneder deretter.

Les vår vurdering av bonusordiningen her.

Det som trekker kortet litt ned er den høye årsavgiften på 1200 kroner. Dette er riktignok ikke en høy pris å betale dersom du har tenkt å aktivt bruke kortet, samle flybonus og dermed fly gratis verden over, så for den avanserte brukeren er dette et godt kort. Dersom du imidlertid ikke kommer til å bruke kortet noe særlig blir det i dyreste laget.

Gratis reiseforsikring i EuroBonus-kortet

Du får flere forsikringer med på kjøpet med ditt SAS EuroBonus-kort. Blant annet får du gratis reiseforsikring inkludert i kortet, og denne aktiveres med en gang du bruker kredittkortet til å kjøpe reise. Du må betale minst halvparten av reiseutgiftene for at forsikringen skal være gyldig.

Du får dessuten forsikringer som leiebilforsikring, prisforsikring, kjøpsforsikring og lignende. Dette kan du lese mer om ved å klikke «søk nå».

Alt i alt gir vi Premium-kortet en 5-er for den rette bruker. En 1-er for den som ikke trenger det. Vi putter det på en 3-er for den gjennomsnittlige kredittkortbruker.

Står det mellom Premium-, Classic- eller Platinum-kortene til SAS EuroBonus faller Premium-kortet mellom to stoler. Det er i og for seg et godt kort om du ønsker å spare flybonus, men hvis du først er villig til å betale 1200 kroner i årsavgift mener vi at du heller kan velge Platinum og spare flybonus raskere, samt nyte godt av flere fordeler.

Fordeler

 • Du samler opp bonuspoeng ved vanlig bruk av kortet, som kan brukes på flybilletter hos SAS, Widerøe eller hele Star Alliance-flåten.

 • Faste tilbud samt nye medlemstilbud hver måned.

 • Redusert pris på SAS Lounges.

 • Gratis reiseforsikring inkludert (reiser inntil 90 dager), samt kjøpsforsikring, prisforsikring, leiebilforsikring og lignende.

 • Companion Ticket: Ta med en venn kostnadsfritt dersom du innvilger Companion Ticket-billett.

 • 6000 Ekstrapoeng i velkomstbonus.

Ulemper

 • Høy årsavgift på 1200 kroner. Er du en aktiv bruker er denne avgiften derimot en investering.

 • Gebyr på kontantuttak i Norge og i utlandet.

 • Kortet er American Express, som har begrenset dekning i Norge.

Betingelser

 • 26 års aldersgrense.

 • Ingen betalingsanmerkninger.

Hva er din erfaring med SAS American Express Premium?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SAS Eurobonus Premium American Express Card
Average rating:  
 0 reviews

SAS American Express Premium

Vår vurdering av forbrukslånet: Karakter

 

Gebyroversikt
Årsgebyr – kr 1200
Varekjøp – kr 0
Gebyr eFaktura – kr 0
Gebyr papirfaktura – kr 25
Kontantuttak – 4 % av uttaksbeløpet (minimum 25 kr)
Valutapåslag – 1,75 %
Årlig nominell rente – 18 %
Årlig effektiv rente – 23,07 %

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 1000. Totalt: 13.000