Test av Santander Red Visa kredittkort

Santander Red Visa kredittkort
Karakter

Test av Santander Red Visa kredittkort

KarakterAldersgrense: 20 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Svar innen kort tid

Eff. rente 17,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1323. Totalt: 16.323

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr*

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 17,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1323. Totalt: 16.323
Dersom man er flink til å legge sammen en og en, kommer man nok raskt frem til at Santander Red Visa utstedes av den spanke storheten Santander Consumer Bank. Dette er ett av bankens tre hovedkort på det norske markedet, og det som først og fremst taler for den røde utgaven er dens lave effektive rente. Så om du planlegger å betale ned din kreditt over lengre tid, kan det hende at du akkurat har funnet din perfekte makker.

Rabatter i over 200 nettbutikker

Med Santander Red Visa får du dessuten tilgang til det proprietære fordelsprogram Kickback, og denne fungerer slik at man får en prosentvis sum tilbake når du handler ved en av de mer enn 200 nettbutikkene tilknyttet programmet.

Fordelsprogrammet er også blant de aller enkleste å forholde seg til. Det eneste du trenger å gjøre er nemlig å laste ned et tilleggsprogram – såkalt plug-in – til din nettleser, så vil den automatisk gi deg beskjed om du har en rabatt tilgjengelig i den aktuelle butikken du handler i eller ei. Enklere enn det blir det strengt tatt ikke.

Kredittkort med lang rentefrihet og lav rente

Utover dette kan kredittkortet også skilt med øvrige vilkår i det absolutte toppsjiktet. Her får man i tillegg til den suverene renten også 50 dagers rentefrihet og behagelige null kroner i årsavgift.

Med det sagt, finnes det også én vesentlig og nevneverdig ulempe. Man blir nemlig belastet med et administrasjonsgebyr på 149 kroner om kortet ikke blir benyttet i løpet av en tolv-måneders periode. Dette er på alle måter et unødvendig gebyr, men da vi primært tester kort ut ifra hvilke fordeler man kan oppnå med dem gjennom aktivt bruk, er ikke dette en faktor vi har lagt vesentlig vekt på.

Hva sitter man så igjen med?

Totalt sett kan man si at Santander Red Visa både passer for den gjennomsnittlige, så vel som den avanserte, brukeren som ønsker å spare summer gjennom et normalt bruksmønster, og her er det især den lave renten og den gode rabattordningen som tipper pilen i riktig retning.

Utover dette er det dog ikke så særlig mye som skiller Santander Red Visa fra øvrige kort på markedet, og for deg som nedbetaler alt ved forfall finnes det alternativer med langt gunstige fordeler.

Fordeler

 • Lav effektiv rente
 • 50 dager rentefri kreditt
 • Rabattordninger gjennom Santanders KickBack-ordning
 • Gunstige tilleggsforsikringer
 • Støtter Apple Pay

Ulemper

 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
 • Administrasjonsgebyr ved mer enn 12 måneders inaktivitet

Betingelser

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner

Rabattordninger

Santander Consumer Bank byr på en ekspansiv rabatt- og bonusordning, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Santander Kickback: Rabattnettverk med over 200 nettbutikker
 • DealPass: Opptil 25 % rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser

Forsikringer

Betalingsforsikring er et økonomisk sikkerhetsnett ved tilfeller av sykemelding, ufrivillig permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager eller sykehusopphold utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende.Forsikringen dekker 7 % av kredittkortets utestående saldo i fire måneder, og hvis du er sammenhengende syk/arbeidsledig i mer enn 150 dager, eller et dødsfall skulle inntreffe, slettes det utestående beløpet (inntil kredittgrensen) i sin helhet.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 1 % av din månedlige utestående saldo

Med ID-tyveriforsikring er du forsikret for inntil 1 million kroner ved tilfeller av ID-tyveri, en sum som er med på å dekke kostnader knyttet til juridisk bistand og administrative utgifter. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Dersom du også har valgt å tegne deg advokatforsikring, er ID-tyveriforsikringen allerede inkludert i prisen.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 22 kr/mnd

Med advokatforsikring har du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og bistand innen familie- og arverett, forbrukerkjøp, eiendomsrettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 169 kr/mnd

Med helseforsikring er du sikret rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt at den dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem helseattest.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 219 kr/mnd

Hva er din erfaring med Santander Red Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Santander Red
Average rating:  
 3 reviews
by Peder on Santander Red
Veldig fornøyd med dette kortet!

jeg måtte reparere noe som hastet i hjemmet og etter å ha lest litt på nett fant jeg ut at Santander Red sitt kort er et av de beste kredittkortene til det bruket. Jeg kunne ikke betale ned med en gang, så den lave renten var god å ha.Jeg ble kvitt gjelden for ett år siden ca og bruker fremdeles kortet ofte.

by olai on Santander Red
kanon kort

jeg er kjempe fornøyd med dette kortet

merker nesten ikke renta på det.. og så har det bra rabatter selv om ejg ikke bruker di så ofte 🙂

by Kjell Johansen on Santander Red
Bra kort med lav rente

Jeg har hatt dette kortet i flere år, og er fornøyd med renta og fordelene man får. Dyrt å ta ut penger med kortet.