Test av Komplett Bank Mastercard kredittkort

Komplett Bank Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Komplett Bank Mastercard kredittkort

KarakterAldersgrense: 20 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Umiddelbart svar

Eff.rente 24,2 %. 12.000 o/12 mnd. Kostnad: 1468. Totalt: 13.468

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple og Google Pay

Låneeksempel: Eff.rente 24,2 %. 12.000 o/12 mnd. Kostnad: 1468. Totalt: 13.468
Komplett Bank springer ut av den mer kjente nettgiganten med samme navn, og var frem til 2018 et heleid datterselskap av nevnte Komplett. I 2018 valgte derimot Komplett å selge seg helt ut av banken, som i dag betyr at Canica Invest står bak driften av firmaet. Canica er for øvrig også majoritetseieren i Komplett Group, så det er vel kanskje i større grad snakk om en omstrukturering, snarere enn utflagging.

Uansett. Komplett Bank Mastercard kan i alle fall skilte med bonuspoeng på alle varekjøp – med en høyere sats ved netthandel og hos Komplett og Blush – en rekke inkluderte forsikringer, og inntil ni måneders rentefri betalingsutsettelse. Alt i alt en ganske så kurant pakke, og særlig for dem som stadig svinger innom Komplett.no.

Bonuser med Komplett

Det som skiller Komplett Bank sitt bonusprogram fra øvrig konkurrenter, er muligheten til å ta ut bonusen direkte. Samtidig tjener man opp bonus gjennom kortbruk, og for hver hundrede krone man bruker med kredittkortet får man én tilbake (1 % av summen). Utover dette får man også 2 % bonus på all øvrig netthandel, og 4 % bonus på kjøp gjennom Komplett.no og Blush.no.

Ulempen med denne ordningen dog, er at den har en månedlig og årlig begrensning på henholdvis 500 og 2000 poeng, noe som dessverre må sies å være av det snevre slaget.

Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse

Med Komplett Bank Mastercard har du også muligheten til å utsette dine betalinger i inntil 3, 6 eller 9 måneder. Fordelen med denne ordningen er at det ikke løper renter på beløpet du velger å utsette, og det eneste du dermed trenger å gjøre å betale et engangsgebyr på henholdsvis 249, 329 eller 449 kroner.

Om du ønsker å benytte deg av denne tjenesten, må dette varsles ifra om til banken på forhånd. Vær også obs på at de ordinære betingelse vil gjelde med umiddelbar virkning etter den endte utsettelsesperioden.

Ved ordinært bruk – altså uten den valgfrie betalingsutsettelsen – har man alltid inntil 50 dagers rentefri kreditt. Det er derfor verdt å merke seg at det påløper renter fra bruksdato om du ikke betaler det fullstendige beløpet ved forfall.

Gebyrfrie uttak med Komplett Bank Mastercard – eller?

Komplett Bank Mastercard har på papiret gebyrfrie kontantuttak i både inn- og utland, men selv dette kommer med en hake. Renten løper nemlig umiddelbart ved uttak av kontanter eller bruk i bank eller postkontor. Så hvor gebyrfritt er det da egentlig? I alle fall ikke helt komplett, og sammenlignet med tilsvarende konkurrenter på markedet er dette en vesentlig ulempe.

Forsikringer inkludert i kortet

Med Komplett Bank Mastercard har du også tre forsikringer inkludert i kortet, henholdsvis reise- og avbestillings-, kjøps- og ID-tyveriforsikring. Med ID-tyveri får du generell assistanse og juridisk bistand, med kjøpsforsikring er du sikret mot skade eller tyveri av varer og med reise- og avbestillingsforsikring er du i trygge hender på reisefot.

Du har dessuten muligheten til å tegne betalingsforsikring som et tilleggsprodukt, og denne gir deg økonomisk trygghet ved arbeidsledighet, permisjon eller uførhet.

Konklusjon: Komplett Bank Mastercard

Med muligheten for rentefri betalingsutsettelse, gjør Komplett Bank Mastercard det riktig så skarpt i vår sammenligning. På den negative siden løper renten umiddelbart ved kontantuttak, i tillegg til at den potensielle bonusopptjeningen er relativ lav. Selv om dette langt på vei er med på å trekke ned det helhetlige inntrykket, veier fordelene allikevel i stor grad opp for dets svakheter.

Fordeler

 • Bonusprogram som kan benyttes hos Komplett og Blush eller tas ut som kontanter
 • 4 % bonus på kjøp hos Komplett.no og Blush.no
 • 2 % bonus på netthandel
 • 1 % bonus på øvrige varekjøp
 • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • Reise- og avbestillings-, kjøps- og ID-tyveriforsikring inkludert i kortet
 • Støtter Google Pay

Ulemper

 • Renta løpet umiddelbart ved uttak av kontanter i både inn- og utland
 • Begrenset opptjening av bonus, kun 500 poeng per måned og 2000 per år

Betingelser

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må kunne vise til en positiv kredittvurdering i henhold til Kompletts krav til privatøkonomi
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med Komplett Bank Mastercard kan du tjene opp bonus ved alle kjøp, og litt ekstra gjennom Blush.no og Komplett.no. Denne kan senere overføres til egen konto, og satsene er:

 • 4% bonuspoeng på kjøp hos Blush.no og Komplett.no
 • 2 % bonus på alle varekjøp via nett (så lenge nettstedet er registrert som e-handelsvirksomhet i Mastercards bransjeregister)
 • 1 % bonus på alle øvrige varekjøp

Forsikringer

Med Komplett MasterCard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 75 år. Ulykkesforsikringen gir dessuten redusert erstatning for personer over 67 år, samt at den ikke gir noen dekning ved dødsfall.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med denne forsikringen er du forsikret for inntil 100 000 kroner ved tilfeller av identitetstyveri, en sum som er med på å dekke assistanse, råd og juridisk bistand i forbindelse med renvasking av din identitet.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Kjøpsforsikringen dekker inntil 25 000 kroner i erstatning dersom varen blir skadd under frakt eller frastjålet ved innbrudd eller overfall. Dekningen gjelder i 90 dager fra varen er kjøpt, samtidig som det forutsettes at du har betalt for varen med kredittkortet. Maksimal erstatning i hele forsikringsperioden er begrenset til 50 000 kroner, og kan høyst erstatte to separate forsikringstilfeller over en periode på 12 måneder.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring er et økonomisk sikkerhetsnett som dekker din utestående kredittkortgjeld ved tilfeller av arbeidsuførhet, ufrivillig arbeidsledighet, sykehusopphold og kritisk sykdom/dødsfall.

Ved sykdom, ulykke, sykehusopphold og arbeidsledighet/permittering dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig erstatning hver dag. Forsikringen er begrenset til å gjelde i 12 måneder ved sykdom/ulykke og arbeidsledighet/permittering per skadetilfelle og 30 dager ved sykehusopphold. Ved dødsfall/kritisk sykdom slettes inntil 100 000 kroner av kredittkortets utestående beløp.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,9 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Komplett Bank Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Komplett Bank kredittkort
Average rating:  
 1 reviews
by Oline on Komplett Bank kredittkort
bra kort fra Komplett!

Bruker bare debetkortet til å ta ut penger, så renten på kontantuttak er ikke noe problem. Har hatt dette kortet i noen måneder nå og er relativt fornøyd.