Test av Sbanken kredittkort

Sbanken kredittkort
Karakter

Test av Sbanken kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Raskt svar

Det begynner å bli noen år siden Sbanken var under svenske Skandias vinger, og man må nesten innrømme at de har klart seg greit på egne ben og. Den bergenske banken byr i dag på en rekke tjenester, og kredittkort er naturligvis en av disse. Men hvordan klarer den seg egentlig i mylderet? Svaret er ganske så greit. Det skal sies at kortet ikke har de aller beste bonusinsentivene, av den enkle grunn at de ikke har noen, men de har derimot en av markedets aller laveste renter.

Det skader heller ikke på omdømmet at det diskes opp med gratis reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til at de ofte blir kåret til banken med de mest fornøyde kundene.

Gebyrfrie uttak, men ikke helt

Med Sbanken skal du på papiret slippe å måtte betale gebyrer på uttak av kontanter, i inn- så vel som utland. Går man derimot dette utsagnet litt mer i sømmene, viser det seg dog at dette ikke stemmer, da man blir belastet med renter på uttakssummen allerede samme dag. I praksis betyr dette at de 50 dagene med rentefri kreditt ikke gjelder for kontantuttak, selv om man kan unngå denne renten om man tilbakebetaler summen samme dag som man tar ut pengene.

Det bør i denne sammenheng derfor nevnes at det har dukket opp en rekke aktører som helt og holdent tilbyr gebyrfrie kontantuttak i utlandet. Om sistnevnte er et av dine viktigste argumenter for å anskaffe deg et kredittkort, bør du derfor sondere markedet litt nærmere og muligens lande på et annet. Det hjelper heller ikke på at Sbanken krever et årsgebyr på 50 kroner, et gebyr de aller aller fleste har gått bort fra i senere tid. Samtidig er det få som kan matche bankens utmerkede rentesats, så her gjelder det å veie opp fordelene mot ulempene, og se litt nærmere på ditt eget bruksmønster.

Vær lur, ha med forsikring på tur

En av de aller største fordelene med kredittkort er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, og det skal faktisk ganske så mye til å få en bedre plassering uten dette i bunn. Det er derfor gledelig å se at Sbanken er i samme båt. For å aktivere denne forsikringen kreves det at du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, og så lenge dette kravet er møtt, er forsikringen gyldig i inntil 60 dager.

Det er samtidig verdt å notere seg bak øret at ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransportforsikring ikke gjelder for personer over 75 år, mens ulykkesforsikringen gir redusert erstatning for personer over 67 år.

Reiseforsikringen leveres i regi av Codan Forsikring.

Fordeler

  • Lav rente
  • Inntil 50 dagers rentefri kreditt
  • Rimelig i drift
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Ulemper

  • Ingen rabatt- eller bonusordninger
  • Årsavgift
  • Rente løper fra uttaksdato ved kontantuutak utenfor landegrensene

Betingelser

  • 18 års aldersgrense
  • Vurdering av personlig økonomi gjennom kredittsjekk

Rabattordninger

Dette kredittkortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Hva er din erfaring med Sbanken kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Sbanken kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Sbanken kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 50 kr
Varekjøp: 0 kr
 
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 45 kr
Nytt kort: 0 kr
Nødkort/-kontanter: 0 kr
Regningsbetaling: Ikke mulig
Overføring mellom kontoer: 0 kr*
Effektiv overtrekksrente: 18 %
* Rente løper fra overføringsdato
 
Kontantuttak i utland: 0 kr**
Kontantuttak i Norge: 0 kr**
Kontantuttak bank/post: 0 kr**
Valutapåslag: 2 %
** Rente løper fra uttaksdato
 
Årlig nominell rente: 14,63 %
Mnd. nominell rente: 1,21 %
Årlig effektiv rente: 15,99 %

Eff. rente 15,99 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 265 kr