Test av Sbanken Visa kredittkort

Sbanken Visa kredittkort
Karakter

Test av Sbanken Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 19,45 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1486. Totalt: 16.486

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 19,45 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1486. Totalt: 16.486
Det begynner å bli noen år siden Sbanken var under svenske Skandias vinger, og man må nesten innrømme at de har klart seg greit på egne ben og. Den bergenske banken byr i dag på en rekke tjenester, og kredittkort er naturligvis en av disse. Men hvordan klarer den seg egentlig i mylderet? Svaret er ganske så greit. Det skal sies at kortet ikke har de aller beste bonusinsentivene, av den enkle grunn at de ikke har noen, men de har derimot en av markedets aller laveste renter.

Det skader heller ikke på omdømmet at det diskes opp med gratis reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til at de ofte blir kåret til banken med de mest fornøyde kundene.

Gebyrfrie uttak, men ikke helt

Med Sbanken Visa skal du på papiret slippe å måtte betale gebyrer på uttak av kontanter, i inn- så vel som utland. Går man derimot dette utsagnet litt mer i sømmene, viser det seg dog at dette ikke stemmer, da man blir belastet med renter på uttakssummen allerede samme dag. I praksis betyr dette at de 50 dagene med rentefri kreditt ikke gjelder for kontantuttak, selv om man kan unngå denne renten om man tilbakebetaler summen samme dag som man tar ut pengene.

Det bør i denne sammenheng derfor nevnes at det har dukket opp en rekke aktører som helt og holdent tilbyr gebyrfrie kontantuttak i utlandet. Om sistnevnte er et av dine viktigste argumenter for å anskaffe deg et kredittkort, bør du derfor sondere markedet litt nærmere og muligens lande på et annet. Samtidig er det få som kan matche bankens utmerkede rentesats, så her gjelder det å veie opp fordelene mot ulempene, og se litt nærmere på ditt eget bruksmønster.

Vær lur, ha med forsikring på tur

En av de aller største fordelene med kredittkort er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, og det skal faktisk ganske så mye til å få en bedre plassering uten dette i bunn. Det er derfor gledelig å se at Sbanken Visa er i samme båt. For å aktivere denne forsikringen kreves det at du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, og så lenge dette kravet er møtt, er forsikringen gyldig i inntil 60 dager.

Det er samtidig verdt å notere seg bak øret at ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransportforsikring ikke gjelder for personer over 75 år, mens ulykkesforsikringen gir redusert erstatning for personer over 67 år.

Fordeler

  • Lav rente
  • Inntil 50 dagers rentefri kreditt
  • Rimelig i drift
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Støtter Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

  • Ingen rabatt- eller bonusordninger
  • Årsavgift
  • Rente løper fra uttaksdato ved kontantuutak utenfor landegrensene

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Din personlige økonomi må vurderes gjennom en kredittsjekk

Rabattordninger

Dette kredittkortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Forsikringer

Med Sbanken Visa har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 60 dager, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 75 år. Ulykkesforsikringen gir dessuten redusert erstatning for personer som er fylt 67 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Sbanken Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Sbanken kredittkort
Average rating:  
 0 reviews