Test av DNB Mastercard kredittkort

DNB Mastercard kredittkort
Karakter

Test av DNB Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 23,8 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4214. Totalt: 39.214

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 23,8 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4214. Totalt: 39.214
Som landets desidert største finanskonsern bør nok DNB være et kjent navn for de aller fleste, og da er det heller ikke så merksnodig at DNB Mastercard er det flittigst brukte kredittkortet her til lands. Selv om kortet hverken har de beste rente- eller gebyrvilkårene, har den i alle fall et meget velpakket, om enn litt snevert, fordelsprogram. DNB Mastercard tilbyr nemlig 10 % rabatt hos i underkant av 80 forhandlere, og gjelder da enten i fysiske butikker i utvalgte byer eller via butikkenes nettbutikk – og i enkelte tilfeller om hverandre. Blant disse finner man kjente varemerker som Helly Hansen, Timberland og Ferner Jacobsen.

Et enda suprere tilbud

Selv om DNB Mastercard altså tilbyr faste rabatter gjennom utvalgte forhandlere, er det ikke nødvendigvis dette som gjør kortet så gjevt. For DNB har nemlig en annen rabattordning som raskt setter dette i skyggen. Så til de grader og. Ordningen lyder det klingende navnet Supertilbud, og her kan man flere ganger i året oppnå større rabatter hos utvalgte butikkjeder og brukersteder. Planlegger du dine innkjøp nøye, kan du fort spare store summer på å følge med Supertilbud-lanseringene.

Eksempler på tidligere rabatter er blant annet 25 % rabatt hos Skeidar, Power og Kitch’n for å nevne noen. Om du uansett har tenkt deg en tur innom en av disse kjedene kan disse avslagene være svært gunstige for deg som kunde.

Ytterligere frynsegoder

Ikke nok med det. DNB Mastercard kan også by på 3 % rabatt på drivstoff hos samtlige bensinstasjoner i både inn- og utland, i tillegg til at man får den samme rabatten på øvrige kjøp ved stasjonene. Det skal sies at det finnes aktører på markedet med romsligere ordninger innenfor akkurat dette segmentet, men de har til gjengjeld ikke et like omfattende fordelsprogram som DNB, så alt i alt sitter man igjen med en riktig så allsidig pakke.

Utover dette er også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Denne leveres i regi av Falck Global Assistance, og dekker poster som forsinket bagasje, erstatningsreise, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke og lignende. Den eneste forutsetningen for at denne skal være gjeldende er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet, enten være seg fly- og togbillett eller drivstoffutgifter knyttet til bilturer.

Mulighet for opptjening av EuroBonus-poeng

Den siste vesentlige fordelen DNB Mastercard er muligheten for opptjening av EuroBonus-poeng – som er flyselskapet SAS sitt fordelsprogram – som kan benyttes til å bestille flyreiser med hele Star Alliance-flåten. Med DNB Mastercard får du 15 ekstrapoeng per 100 brukte krone, men dog med et lite aber. Tjenesten koster nemlig 49 kroner i måneden, og er således en tilleggstjeneste du selv må velge.

Fordeler

 • Gunstig faste rabatter
 • Ytterligere tilbud gjennom DNB Supertilbud
 • 3 % drivstoffrabatt
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Ulemper

 • Høye gebyrer ved uttak av valuta og kontanter
 • Drivstoffrabatten begrenser seg til 50 000 kroner per kalenderår, som kun gir en mulig besparelse på 1500 kroner

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med DNB Mastercard har du både tilgang til faste rabatter og den månedlige kampanjen Supertilbud. De faste rabattene gir 10 % avslag, mens Supertilbud byr på mellom 20-30 prosent i kjente butikkjeder som Power, Skeidar, Marked.no med flere. Nedenfor har vi listet opp noen av de tidligere aktuelle rabattene:

Faste rabatter:

 • 3 % rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjoner
 • 10 % rabatt hos Tufte
 • 10 % rabatt hos David Andersen
 • 10 % rabatt hos Interflora
 • 10 % rabatt hos Follestad
 • 10 % rabatt hos Helly Hansen
 • 10 % rabatt hos Ting
 • 10 % rabatt hos Scandic Hotels
 • 10 % rabatt hos Vianor
 • 10 % rabatt hos 1830 Olivenlunden
 • 10 % rabatt hos Interoptik

Aktuelle rabatter for 11. til og med 13. juli:

 • 25 % rabatt hos Skeidar
 • 20 % rabatt hos Golfshopen
 • De månedlige rabattene oppdateres og publiseres månedlig, og sendes til alle som har et kredittkort fra DNB. For å motta gratis varsling om disse tilbudene kan du også sende SMS med <SUPERTILBUD> til 04800.

Forsikringer

Med DNB Mastercard har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge minimum halvparten av dine reisers totale transportkostnader er betalt med kortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norge, samt at dagsreiser uten overnatting kun dekkes om fly er benyttet som transportmiddel. Forsikringen gjelder da for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil 3 medreisende, samtidig som det er verdt å merke seg at ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer over 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Forsikringen dekker egenandelen ved skade på leiebil og gjelder over hele verden, så lenge du som privatperson har leid bilen av et profesjonelt leiebilselskap. Pass på at det er du som kortinnehaver som står som leietaker av bilen slik at forsikringen skal være gyldig. Det er samtidig verdt å merke at forsikringen ikke gjelder for personer under 21 år, samt at dekningsgraden er begrenset til maksimalt 20 000 kroner per skadetilfelle.

Type forsikring: Inngår i MasterCard Upgrade
Pris: 49 kr/mnd

Kjøpsforsikring dekker fysiske skader på dine gjenstander som er forårsaket av andre enn deg selv. Varen må koste minst 500 kroner og maksimalt 15 000 kroner, og gjelder både kjøp via nett og i butikk. Forsikringen er gyldig i 90 dager fra kjøpsdato, og i utgangspunktet refunderes hele beløpet med unntak av skader eller tap som oppstår som følge av transport gjennom post eller budtjeneste.

Type forsikring: Inngår i MasterCard Upgrade
Pris: 49 kr/mnd

Med prisforsikring er du sikret å få den rimeligste prisen på en kjøpt vare. Dersom du kjøper en vare og oppdager at den er rimeligere et annet sted, vil forsikringen dekke differansen. Det forutsettes at prisen på varen er minimum 250 kroner, samt at differansen også er på minimum 250 kroner. I denne sammenhengen er samme vare definert som et produkt som har samme merke, fabrikat, modellnavn og -nummer. Man må også kunne vise til en trykt annonse innen 90 dager etter kjøpet, samt at forsikringen ikke gjelder for varer kjøpt via internett. Varens pris kan heller ikke overstige 7500 kroner.

Type forsikring: Inngår i MasterCard Upgrade
Pris: 49 kr/mnd

Betalingsforsikring dekker deler av kredittkortets utestående beløp ved tilfeller som arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykehusinnleggelse, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering og sykehusinnleggelse dekker forsikringen en månedlig ytelse på 3 % av utestående saldo hver måned i inntil 12 måneder. Forsikringssummen begrenser seg til 3000 kroner i måneden og inntil 100 000 kroner totalt.

Ved dødsfall eller kritisk sykdom slettes den utestående balansen, men kun inntil 100 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,4 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med DNB Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

DNB MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
DNB Mastercard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittgrense
100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,99 %
Renter
Nom. rente
19,2 %
Eff. rente
23,8 %
Varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
100 000 kr/døgn
Varekjøp utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
9900 kr/4 dager
Øvrige gebyrer
Tilleggskort
250 kr
Elektronisk faktura
0 kr
Papirfaktura
39 kr
Kopi av bilag
100 kr
Hastekort
850 kr
Regningsbet.
0 kr*
Overføring (selvbetjent)
0 kr*
Overføring (utført av DNB)
75 kr*
Kjøp av valuta i DNB-minibanker
30 kr, samt 40 kr + 1 % av sum
Mastercard Upgrade
49 kr/mnd
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Bet. oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,25 %
Min. innbetaling per måned
3 % (min. 200 kr)
* Rente løper fra uttaks-/bruksdato