Test av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort
Karakter

Test av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 29,43 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 6937. Totalt: 56.937

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

1495 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 29,43 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 6937. Totalt: 56.937
Bak SAS EuroBonus World Mastercard Premium finner vi det nordiske finanskonsernet Skandinaviska Enskilda Banken, som på folkemunne stort sett bare lyder navnet SEB. Som tittelen bærer preg av er kortet først og fremst sentrert rundt SAS sitt populære fordelsprogram EuroBonus.

Om man tar en kjapp titt bort på årsavgiften, lyser det ganske raskt igjennom at dette er det langt dyreste av de to SAS-relaterte kortene SEB har på markedet. Nå er heldigvis også opptjeningsmulighetene der etter, og den aller største gulroten her er at det ikke eksisterer noe øvre tak på hvor mange poeng man kan oppnå per år. Dette – i kombinasjon med den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen – gjør kortet til et yndet kort for de ivrigste bonusjegerne.

Det koster å være kar

Det første man nok biter seg merke i er det noe drøye årsgebyret, som ligger på 1495 kroner for nivåene medlem, sølv og gull. Dette er en hierarkisk nivåinndeling SAS opererer med for sitt bonussystem, hvor det øverste nivået man kan oppnå er diamant. Om du allerede innehar dette nivået justeres den årlige prisen ned til 750 kroner.

Det sier seg kanskje selv, men medlem er altså nivået man først tildeles. Dernest må man opparbeide seg såkalte grunnpoeng for å øke i grad, og for sølvnivået må man tjene minst 20 000 grunnpoeng eller ta minst ti enveisflygninger med SAS og/eller til utvalgte destinasjoner med Widerøe i løpet av en periode på tolv måneder. Neste trinn er da gull, og her er kravet satt til 45 000 grunnpoeng eller minst 45 enveisflygninger, mens det for diamant kreves 90 000 grunnpoeng eller 90 enveisflygninger.

Det kreves med andre ord en god del timer i luften før man kan søke om diamantutgaven av SAS EuroBonus World Mastercard Premium.

Hva kan man benytte bonuspoengene til?

Med SAS EuroBonus World Mastercard Premium mottar man enkelt og greit bonuspoeng – da i form av Ekstrapoeng – på samtlige varekjøp foretatt med kortet, som siden kan benyttes til flybilletter gjennom SAS sine nettsider.

Også her opereres det med en inndeling i satser, hvor man mottar 15 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone på kjøp i norske kroner, 20 Ekstrapoeng per hundrere brukte krone ved betaling i utenlandsk valuta og 25 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone ved kjøp av flybilletter via sas.no.

Moroa stopper dog ikke der. Man mottar nemlig også 10 000 Ekstrapoeng i velkomstbonus, og 1000 nivåbyggende poeng – såkalte grunnpoeng – hver bidige måned. Det er med andre ord en god del poeng å hente allerede før man kan starte sin egen bonusjakt.

Hvor mange poeng man trenger for å kunne innvilge seg en bonusreise avhenger i stor grad av hvor man ønsker å reise, men SAS operer med en fast starttakst på 10 000 Ekstrapoeng, mens de aller dyreste ligger på 80 000.

Ikke nok med det

For det er nemlig flere goder å spore her, ikke minst tilleggskortet PointEarner. Denne kobles automatisk opp mot hovedkortet, slik at øvrige hustandsmedlemmer også kan bidra med å samle poeng – naturligvis på den samme kontoen. PointEarner operer med den samme opptjeningssatsen som hovedkortet, i tillegg til at man også her mottar Ekstrapoeng i velkomstgave, så lenge man gjør et kjøp innen de første 30 dagene. For SAS EuroBonus World Mastercard Premium er denne satsen på 1000 poeng, mens den for Premium-utgaven er det dobbelte, altså 2000 poeng. Okke som ligger prisen for tilleggskortet på 95 kroner i året, uavhengig av hvilket hovedkort man velger seg ut.

Inkludert i kortet har man også tjenesten Fly Premium, som både byr på muligheten til å oppgradere fra SAS Go – som er den rimeligste billettklassen – til Plus og Business, adgangs til Fast Track og tilgang til SAS sine lounger rundt omkring i verden.

Den aller siste rosinen i pølsa, er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring. Denne er gyldig for reiser på inntil 90 dager, og er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minst halvparten av dine respektive reisers totale transportkostnader med kortet.

Fordeler

 • Muligheten for ubegrenset opptjening av EuroBonus-poeng (EB)
 • Muligheten til å oppgradere rimelgere billetter til businessklasse gjennom Fly Premium
 • 1000 grunnpoeng hver måned, så lenge kortet benyttes
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Tilggeskortet PointEarner gjør at øvrige hustandsmedlemmer kan opptjene flere EB-poeng
 • Støtter Garmin Pay

Ulemper

 • Meget ugunstige gebyrvilkår
 • Ugunstig årsgebyr
 • Egner seg så og si utelukkende for ivrige SAS-kunder

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Som navnet bærer preg av kretser SAS EuroBonus World Mastercard Premium rundt fordelsprogrammet EuroBonus (EB), som kan benyttes til kjøp av flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten. Under kan du se en oversikten over noen av fordelene man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på alle kjøp i norske kroner
 • 20 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på alle kjøp i utenlandsk valuta
 • 25 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter gjennom sas.no
 • 10 000 grunnpoeng per måned, så lenge kortet benyttes aktivt
 • 10 000 Ekstrapoeng i velkomstgave
 • Tilgang til SAS EuroBonus-shop, som er en portal med rabatter på en rekke produkter
 • Tilgang til et globalt restaurantprogram med rabatterte priser hos mer enn 400 restauranter

Forsikringer

Med kredittkort fra SEB Kort har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler mer enn halvparten av reisens total transportkostnader med kortet. Forsikringen gjelder da for reiser i hele verden med en varighet på inntil 90 dager.

Reiseforsikringen dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norden og medlem av norsk folketrygd eller tilsvarende ordning om man bor utenfor Norge. Dersom man er et reisefølge på mer enn fire personer, er det de tre yngste i følget som er dekket. For reiser innenfor hjemlandet i Norden forutsettes det og at reisen omfatter minst én overnatting utenfor hjemstedskommunen.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Foruten om å dekke egenandel for leiebil, dekker polisen også utgifter knyttet til ID-tyveri, «Web clean-up» ved ID-misbruk på nett, tap av nøkler og papirer, tyveri av veske og dokumentmappe, misbruk av SIM-kort med mer. Forsikringen dekker naturlig nok kortholder, men også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 23 år. Forsikringen er gyldig døgnet rundt, både hjemme og på reise, og du betaler heller ingenting i egenandel.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 69 kr/mnd

Betalingsforsikring er ment som et økonomisk sikkerhetsnett ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet, uførhet, langtids sykemelding og dødsfall. Ved ufrivillig arbeidsledighet, permittering eller sykemelding utover 30 dager dekkes dine månedlige utgifter i inntil 12 måneder per skadetilfelle med et øvre tak på inntil 100 000 kroner. Ved kritisk sykdom eller dødsfall utbetales en engangserstatning på inntil maksimalt 100 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

Med ulykkesforsikring kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år, og er gyldig inntil du fyller 75. Begge par-variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker en selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1000 kroner per døgn i opptil 90 døgn. Det vil si at du maksimalt kan motta 90 000 kroner. Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard-varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris singel standard: 100 kr/mnd
Pris par standard: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

Hva er din erfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews
SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Generelt
Årsavgift for Medlem/Sølv/Gull
1495 kr
Årsavgift for Diamant
750 kr
Kredittgrense
100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Nom. rente
19,8 %
Eff. rente for Medlem/Sølv/Gull
29,43 %
Eff. rente for Diamant
25,69 %
Varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/døgn og 4 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 20.000 kr/4 dager
Vipps
4000 kr/transaksjon*
Øvrige gebyrer
Tilleggskort (PointEarner)
95 kr
Erstatningskort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr
Papirfaktura
35 kr
Kopi av faktura
60 kr
Kopi av bilag
50 kr
Overtrekksgebyr
50 kr
Overføring til bankkonto
50 kr/gang
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Bet. oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,25 %
Min. innbetaling per måned
5 % (min. 100 kr)
* Registreres som kontantuttak, men uten det tilknyttede gebyret