Test av Shell Mastercard kredittkort

Shell Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Shell Mastercard kredittkort

KarakterAldersgrense: 20 år
Lånebeløp: 75 000 kroner
Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 30,45 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2588. Totalt: 17.588

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 75 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 30,45 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2588. Totalt: 17.588

Dersom Shell er din trofaste leverandør av drivstoff, skal du ikke se bort ifra at det kan være betydelige summer å spare med kredittkortet Shell Mastercard. Om du sjeldent befinner deg på Shell, er det derimot pent lite å hente her.

Shell Mastercard utstedes i alle fall av svenske Ikano Bank, og skiller seg ganske markant ut fra øvrige drivstoffrelaterte kort på markedet. Drivstoffrabatten trekkes nemlig ikke automatisk fra ved endt tanking, men kommer snarere i form av Trumf-bonus, som enten kan tas ut i form av kontanter, benyttes via Trumfs egne fordelsbutikk eller overføres til SAS EuroBonus-poeng. Kortet er med andre ord ikke like intuitivt som sine nærmeste konkurrenter, men den kan i alle fall by på en høyere grad av fleksibilitet. Om dette er en større fordel eller ei, får være opp til den enkelte å vurdere.

Drivstoffrabatt og fordelsportal

Med navnet Shell i tittelen sier det seg nok selv at det er drivstoffrabatt som er i høysete, så er også tilfellet her. Shell Mastercard byr nemlig på 40 øre i rabatt per fylte liter, i tillegg til en fast cashback-rabatt på 1 %. I denne sammenhengen innebærer dette at ett prosent av alle transaksjoner overføres til Trumf-poeng, som senere kan overføres til din egen konto eller benyttes i Trumfs nettbutikk.

I tillegg til dette har man også tilgang til en egen fordelsportal gjennom ordningen DealPass, hvor man kan oppnå rabatter ved ulike spisesteder, i nettbutikker, på reiser og mye mer. Det er dessuten såre enkelt å logge seg inn i portalen og få oversikt over tilgjengelige rabatter, og på denne måten kan du til enhver tid se potensielle inntjeningsmuligheter.

Videre byr kredittkortet på 50 dagers rentefri kreditt, og en kredittgrense på 75 000 kroner. På den negative siden tilkommer det et gebyr på drøye 4 % av summen ved uttak av kontanter – i både inn- og utland – med en minimumssats på 40 kroner. Noe som kan virke i overkant mye.

Opptjening av EuroBonus

En annen vesentlig fordel med Shell Mastercard er at den gir deg muligheten til å tjene opp EuroBonus gjennom Trumf-ordningen, da disse kan konverteres seg i mellom. Kort fortalt kan man benytte EuroBonus til å bestille flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten, og i denne sammenhengen kan du velge mellom to forskjellige løsninger, enten i form av en enkeltstående eller fast overføring. Forskjellen mellom de to er at den permanente løsningen gir deg 15 poeng per overførte krone, mens engangsløsningen kun gir deg 10.

Noe annet du bør være oppmerksom på i denne sammenhengen er at de overførte poengene ikke kan konverteres tilbake til Trumf-poeng, som enkelt og greit betyr at ta et ganske så aktivt valg. Poengene er i det minste gyldig i inntil fem år, som burde gi deg nok mer enn tid til å samle opp nok poeng til en velfortjent ferie.

Samtidig bør det nok nevne at Shell Mastercard har langt fra den beste opptjeningssatsen på markedet, men det er til gjengjeld et lavterskelkort uten fordyrende årsavgift, som samtidig ikke stiller like høye krav til inntekt som sine nærmeste EuroBonus-konkurrenter.

Et godt hverdagskort

Som nevnt innledningsvis er ikke dette et kort for alle, til det er de generelle gebyrene for ugunstige. Om du derimot er på utkikk etter et kort med en kombinasjon av romslig drivstoffrabatt og kickback på all øvrig bruk, samtidig som du samler opp Trumf-poeng, kan Shell Mastercard være midt i blinken for deg.

Fordeler

 • 40 øre rabatt på drivstoff
 • 1% Trumf-bonus på alle kjøp
 • Tankefeilforsikring inkludert
 • 50 dager rentefri kreditt

Ulemper

 • Ingen reiseforsikring inkludert
 • Høyt gebyr på kontantuttak
 • Høy effektiv rente

Betingelser

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha en fast inntekt
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med Shell Mastercard får du tilgang til et knippe fordeler, og under kan du se en oversikt over samtlige av disse:

 • 40 øre rabatt på drivstoff hos Shell
 • 1 % Trumf-rabatt på alle kjøp
 • Rabatter på restauranter, reise og ulike tjenester gjennom fordelsportalen Dealpass
 • 10 % rabatt på leiebil gjennom rentalcars.com

Forsikringer

Med tankefeilforsikring dekkes sanering av tank og bytte av drivstoffilter med inntil 3000 kroner om du skulle være så uheldig å fylle feil drivstoff. For at polisen skal være gyldig må du ha fylt minst 20 liter og betalt hele beløpet med ditt Shell-kort, og gjelder da i 60 dager fra tidspunktet du fylte.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med betalingsforsikring dekkes deler av din utestående saldo ved tilfeller som 100 % arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykemelding, kritisk sykdom og dødsfall. Polisen dekker 7 % av din utestående saldo (inntil 9000 kroner) per måned ved arbeidsledighet, permittering, sykemelding og arbeidsuførhet, mens hele den utestående saldo slettes ved kritisk sykdom og dødsfall.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Shell Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Shell Mastercard
Average rating:  
 2 reviews
by Thanya Sangkatawat on Shell Mastercard
The card is great but customer service is hopeless

Called and was promised someone would call back, no one called back.Wrote (mail and filled in the web form) at least 6 times so far, no reply yet.

Called and ask why no one reply, they said they got many cases and were very behind in catching up.

No wonder they have many complaints!!!They have to most ridiculous system when it comes to customer service and things working in favour of customers.

People - change to Trumf visa card from DNB - customer service is great there.

by thomas on Shell Mastercard
bra bensin rabatt

synes dette kortet er veldig bra. fyller bare på shell så da er bensin rabatten veldig bra.