Test av Santander Flexi Visa kredittkort

Santander Flexi Visa kredittkort
Karakter

Test av Santander Flexi Visa kredittkort

KarakterAldersgrense: 20 år
Lånebeløp: 100 000 kroner
Responstid: Svar innen kort tid

Søk nå

Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349
Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349

Vår vurdering

Kredittkortet Flexi Visa utstedes av den spanke bankgiganten Santander, og selv om den gjør det jevnt over godt i flere kategorier, er det nok den overlegne drivstoffrabatt som skiller seg særlig positivt ut i mengden. I så stor grad at den faktisk stakk av med den gjeveste plasseringen i vår test av bensinkort.

Valgfri månedlige rabatt

Utover den attråverdige drivstoffrabatten, kan også Santander Flexi Visa skilte med en månedlig valgfri bonus av betydelig størrelse. Ordningen fungerer så enkelt som at man velger seg den kategorien man ønsker seg hver måned, og man har følgende kategorier til disposisjon:

 • 4 % rabatt på elektronikk
 • 4 % rabatt på drivstoff
 • 4 % rabatt på sportsutstyr
 • 4 % rabatt på klær og sko

Her burde det med andre ord være noe for enhver smak, og i og med at kategoriene både er utskiftbare og valgfrie, kan de enkelt byttes ut etter eget behov. Så om du på forhånd vet at du skal investere i noe elektronikk den påfølgende måneden, vil det være lurt å huke av denne kategorien. Sett slik har Flexi Visa både en variabel og fleksibel rabattordning.

Fordeler gjennom Santander KickBack

Med Flexi Visa får du dessuten tilgang til Santanders omfattende fordelsprogram KickBack. Programmet er i prinsippet et nettverk av over 200 nettbutikker, og inneholder blant annet kjente merkenavn som Zalando, Apple, Hotels.com og mange fler.Fra et forbrukerperspektiv er ordningen dessuten blant de aller mest brukervennlige på markedet. Det eneste man trenger å gjøre er å opprette en brukerprofil via siden, og laste ned en plug-in til din foretrukne nettleser.

Dette tilleggsprogrammet vil så automatisk gi deg en beskjed om du har en rabattkode tilgjengelig når du handler på nett. For en fullstendig oversikt over tilgjengelige nettbutikker, kan du lese videre her.

Den største ulempen her er dog at det er visse begrensninger. Man kan nemlig maksimalt oppnå 200 kroner i rabatt per måned, eller 2000 kroner totalt over tolv måneder.

Først og fremst et overlegent bensinkort

En av de største fordelene med kredittkort er deres bonusordninger, og om du er på utkikk etter et som kan gi deg rabatter på drivstoff, er Santander Flexi Visa et solid alternativ. Gjennom den månedlige rabattordningen kan du nemlig få 4 % rabatt på drivstoff, som vil gi deg en innsparing på 60 øre per liter ved en pumpepris på 15 kroner.I motsetning til bensinkort som 365Privat og Shell MasterCard – som har større innsparingsmuligheter ved bensinstasjoner tilknyttet henholdsvis Esso og Shell – byr Flexi Visa på den samme rabatten ved alle bensinstasjoner i både inn- og utland.

Dessverre gjelder den samme begrensningen på drivstoff som de øvrige rabattene, ei heller har kortet reise- eller andre typer tilleggsforsikringer inkludert i kostnadene, men med det sagt veier allikevel det positive langt på vei opp for det negative.

Søk nå

Fordeler

 • 4 % bonus på valgfri kategori (drivstoff, elektronikk, klær og sko eller sportsutstyr) hver måned
 • Et av de beste bensinkortene på markedet
 • Tilbud og rabatter i mer en 200 nettbutikker gjennom Santander KickBack
 • Støtter Apple Pay

Ulemper

 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Administrasjonsgebyr på 149 kroner ved 12 måneders inaktivitet
 • Lav øvre grense for opptjening av bonus

Betingelser

 • Du må ha fylt 20 år

Rabattordninger

Santander byr på en ekspansiv rabatt- og bonusordning, hvor Kickback-ordningen unektelig står i fokus. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Valgfri månedlig bonus med en sats på fire prosent, innen enten drivstoff, elektronikk, klær og sko eller sportsutstyr
 • Kickback – rabattnettverk med over 200 nettbutikker
 • Inntil 25 % rabatt på over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, aktiviteter og hoteller gjennom DealPass

Forsikringer

Betalingsforsikring er et økonomisk sikkerhetsnett ved tilfeller av sykemelding, ufrivillig permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager eller sykehusopphold utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende.

Forsikringen dekker 7 % av kredittkortets utestående saldo i fire måneder, og hvis du er sammenhengende syk/arbeidsledig i mer enn 150 dager, eller et dødsfall skulle inntreffe, slettes det utestående beløpet (inntil kredittgrensen) i sin helhet.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 1 % av utestående saldo hver måned

Med ID-tyveriforsikring er du forsikret for inntil 1 million kroner ved tilfeller av ID-tyveri, en sum som er med på å dekke kostnader knyttet til juridisk bistand og administrative utgifter. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Dersom du også har valgt å tegne deg advokatforsikring, er ID-tyveriforsikringen allerede inkludert i prisen.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 22 kroner per måned

Med advokatforsikring har du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og bistand innen familie- og arverett, forbrukerkjøp, eiendomsrettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 169 kroner per måned

Med helseforsikring er du sikret rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt at den dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem helseattest.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 219 kroner per måned

Hva er din erfaring med Santander Flexi Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Santander Flexi Visa
Average rating:  
 1 reviews
by Elisabeth H. on Santander Flexi Visa
bra kort

Dette er et helt greit kort. Gebyret er ikke en ulempe om man bruker kortet ofte nok. Jeg bruker det ofte bare på grunn av rabattene. har spart mye på ferie med familien og bensin.

Santander Flexi Visa kredittkort

Søk nå

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 99 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 40 kr
Kopi av faktura: 20 kr
Nødkort og -kontanter: 250 kr
Regnings­betaling: 40 kr + 1 % av sum
Overføringer: 40 kr + 1 % av sum
Purregebyr: 70 kr
Inkassovarsel: 70 kr
Overtrekks­gebyr: 125 kr
Bet. oppfordring: 210 kr
Adm. gebyr ved 12 mnd. inaktivitet: 149 kr
Purregebyr (1. varsel): 70 kr
Inkassovarsel (2. varsel): 70 kr
Gebyr for betalingsoppfordring (3. varsel): 210 kr
Forsinkelsesrente: 9,25 %
Kontant­uttak i utland: 40 kr + 1 % av sum
Kontant­uttak i Norge: 40 kr + 1 % av sum
Bruk hos Posten: 40 kr + 1 % av sum
Valuta­påslag: 1,75 %
Årlig nominell rente: 21,5 %
Mnd. nominell rente: 1,79 %
Årlig effektiv rente: 24,6 %
Min. innbetaling pr. mnd: 4 % (min. 300 kr)

Eff. rente 24,6 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4349. Totalt: 39.349

Søk nå