Test av SAS American Express Elite

SAS American Express Elite

Karakter

Test av SAS American Express Elite

KarakterAldersgrense: 18 år
Lånebeløp: Ubegrenset kroner
Responstid: Svar innen kort tid

Vår vurdering

Kredittkortet SAS EuroBonus American Express Platinum er et suverent kort dersom du har bruk for det. For den vanlige bruker er kortet middels i vår test.

Fly gratis med SAS EuroBonus-poeng

For den avanserte bruker som reiser mye, derimot, er dette et meget godt kredittkort. Det er også et fantastisk kort for deg som ønsker å fly gratis, da man tjener flybonus i form av SAS Ekstrapoeng hver gang man bruker kortet.

SAS EuroBonus Platinum gir deg 20 poeng for hver 100 kroner du bruker med kortet ditt, og SAS har en flat takst for Eurobonus-reiser rundt omkring i verden som varierer fra 10 000 til 80 000 poeng. Platinum-kortet til SAS EuroBonus er det kortet som lar deg spare opp bonuspoeng raskest.

Fordeler med EuroBonus

Med Platinum-kortet får du dessuten tilgang til over 850 forskjellige VIP-lounger verden over. Du får også innpass i SAS Lounges i Norden, og via EuroBonus-medlemsportalen Travel Privileges får du fordeler på reisen. Disse inkluderer gratis oppgradering av hotellrom, inkludert frokost og fordeler ved leiebil og restauranter.

Med SAS EuroBonus Platinum har du American Express’ sikkerhetspakke, StopService+, inkludert i kortet. Dette programmet omfatter sperretjeneste av kort, nøkkel- og bagasjeservice, ID-merker, nødbilletter og lignende.

I tillegg får du både faste og månedlige tilbud på pakkereiser, opplevelser og eksklusive medlemsrabatter.

Gratis medpassasjer med Companion Ticket

Dersom du bruker kortet aktivt, kan du få innvilget en to-for-én-billett ved bruk av Ekstrapoeng. Denne kan gi deg 50 % avslag på bonusreiser med SAS, Widerøe og Star Alliance-flåten dersom du velger å bruke den på deg selv, eller du kan ta med en ekstra person uten ekstra kostnader.

For å få innvilget Companion Ticket må du ha et årlig forbruk på 100 000 kroner. Denne billetten er gyldig ut opptjeningsåret, og 12 måneder deretter.

Kortet har riktignok en årsavgift på 1700 kroner i året, men for deg som benytter kortet i den hensikt å spare Eurobonus-poeng kan du se på denne avgiften som en investering.

Les vår vurdering av bonusordiningen her.

SAS EuroBonus-kortet har også ulemper, og det er her kortet tildeles den spesielt interesserte og den avanserte brukeren. Kortet har en årlig avgift på kroner 1700. Dette skremmer bort de fleste av oss, men kan du opparbeide deg de mange fordelene er årsavgiften fort en lønnsom innvestering.

Du får blant annet 12 000 Ekstrapoeng i velkomstbonus ved bestilling av dette kortet, og allerede da har du nok poeng til å få en gratis innenlands flyreise i Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige.

Kortet gir også en rekke fordelaktige forsikringer, som reiseforsikring, leiebilforsikring, prisforsikring, kjøpsforsikring etc. Les mer ved å klikke «søk nå».

Alt i alt vil vi gi SAS EuroBonus Platinum terningkast 6 for den rette, avanserte bruker. Vi gir derimot kortet terningkast 3 for deg som ikke har interesse av å tjene flybonuspoeng og fly gratis.

Fordeler

 • Du samler opp bonuspoeng ved vanlig bruk av kortet, som kan brukes på flybilletter hos SAS, Widerøe eller hele Star Alliance-flåten.

 • Faste tilbud samt nye medlemstilbud hver måned.

 • Tilgang til 850 VIP-lounger på flyplasser verden over.

 • Gratis reiseforsikring inkludert (reiser inntil 90 dager), samt kjøpsforsikring, prisforsikring, leiebilforsikring og lignende.

 • Companion Ticket: Ta med en venn kostnadsfritt dersom du innvilger Companion Ticket-billett.

 • 12 000 Ekstrapoeng i velkomstbonus.

Ulemper

 • Årsavgift på 1700 kroner. Er du en aktiv bruker er denne avgiften derimot en investering.

 • Gebyr på kontantuttak i Norge og i utlandet.

 • Kortet er American Express, som har begrenset dekning i Norge.

Betingelser

 • 26 års aldersgrense.

 • Ingen betalingsanmerkninger.

Hva er din erfaring med SAS American Express Elite?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SAS Eurobonus Platinum American Express Card
Average rating:  
 2 reviews
by R.A.H on SAS Eurobonus Platinum American Express Card
Best kortet jeg har hatt

Har hatt dette I snart 3 år, og er storfornøyd.....

by R.H on SAS Eurobonus Platinum American Express Card
SAS-kort

Jeg har hatt dette kortet en stund nå, bruker det til det meste av betalinger. Får spart opp poeng raskt til den årlige reisen vi har til New York. Behagelig.

SAS American Express Elite

Vår vurdering av forbrukslånet: Karakter

 

Gebyroversikt
Årsgebyr – kr 1700
Varekjøp – kr 0
Gebyr eFaktura – kr 0
Gebyr papirfaktura – kr 25
Kontantuttak – 4 % av uttaksbeløpet (minimum 25 kr)
Valutapåslag – 1,75 %
Årlig effektiv rente – 23,07 %
Årlig nominell rente – 18 %

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 4.000. Totalt: 16.000