Tips/Nyheter

Apple og Google Pay lansert i Norge

Det begynner å bli en god stund siden mobiltelefoner ble allemannseie her til lands, og selv om tanken på mobilen som en lommebok har eksistert i lengre tid, er det først nå det har blitt en realitet.

Det norske startskuddet kan settes til 20. juni i år da den amerikanske teknologigiganten Apple introduserte Apple Pay. Dernest fulgte erkerivalen Google opp med sin betalingsløsning, som hendig nok også har fått navnet Pay. Sistnevnte ble lansert så sent som 30. oktober.

Bank Norwegian med nye tilleggsforsikringer

Bank Norwegian har utvidet sin forsikringsportefølje med to nye tilskudd, henholdsvis tannhelseforsikring og WebSafe.

Forbruksbanken benyttet sommermånedene til å gjøre vesentlige endringer i sine forsikringspoliser, samtidig som de benyttet anledningen til å lansere to nye tilleggsforsikringer. De nye tilskuddene har altså fått navnene WebSafe og tannhelseforsikring, og er priset til henholdsvis 495 kroner i året og 125 (for de mellom 20 og 34 år), 268 (for de mellom 35 og 49) eller 440 kroner (for de mellom 50 og 70) i måneden.

Tre enkle steg for å få tilbake penger for varer kjøpt i utlandet

Var du klar over at du ikke trenger å betale moms – eller merverdiavgift som det egentlig heter – på enkelte varer du kjøper i utlandet? Dette kan du nemlig få refundert før du vender snuta hjemover igjen.

For det er ikke slik at flyplassen har enerett på taxfree-ordningen, det finnes nemlig en rekke butikker innenfor EU med samme tilbud. Helt likt er det nå ikke. Du må fremdeles betale momsen i butikken du handler i, men denne kan du faktisk få refundert på et senere tidspunkt.

Norwegian nedjusterer sin CashPoint-ordning

Med virkning fra 1. august endret Norwegian sitt velkjente fordelsprogram. For deg som kunde betyr det færre CashPoint (CP) enn tidligere på enkelte område, men på tross av dette mener selskapet selv at de fremdeles har et godt kortprogram.

De varslede endringene ble først sendt ut som en epost til Norwegian og datterselskapet Bank Norwegians kunder i løpet av sommeren. Disse innebar blant annet en oppsparingsreduksjon på ulike billettklasser, en halvering i opptjeningssatsen etter omsatte 100 000 kroner, samt at man ikke lenger kunne oppnå poeng ved å handle hos konkurrerende flyselskap.

SAS endrer bonusopptjeningen på billigbilletter

SAS følger i Norwegians fotspor, og går til drastiske kutt i bonusordningen for sine rimeligste billetter. Men hvorfor velger to av landets største flyselskaper å redusere sine bonusordninger?

Det var i august i år at flyselskapet Norwegian meldte at de vil gjøre endringer i sitt populære fordelsprogram, og at den nye begrensningen også ville påvirke deres kredittkort. Nå følger altså SAS etter, og fra og med 1. desember i år vil man oppleve en markant reduksjon i Eurobonuspoeng ved kjøp av billigbilletter.

6 tips til bruk av kredittkort i utlandet

6 tips til bruk av kredittkort i utlandet Bør man betale med kort eller kontanter i utlandet? Debet- eller kredittkort? Kredittesten.no gir deg svaret, samtidig som du får de beste tipsene for en trygg ferieøkonomi. Publisert: 10.09.2018 Så lenge man har satt seg inn i de potensielle fallgruvene skal det ikke så mye til før man kan føle på en økonomisk trygghet idet man passerer landets grenser. Ifølge aktører som Forbrukerrådet og Forbrukerombudet kan kredittkort fort være det aller beste reisefølge, da det ofte fremheves som den sikreste betalingsmetoden. 1. Ha alltid med deg minst to kort

Disse kredittkortene bør du styre unna

Disse kredittkortene bør du styre unna Et kredittkort er en bekvem betalingsmetode med mange potensielle fordeler, men det betyr ikke at det ikke finnes flere som har så dårlige vilkår at du bør styre langt unna. Publisert: 04.09.2018 På en generell basis råder vi alle til å sette seg inn i de ulike kortenes gebyrer og vilkår før man går til anskaffelse av et. På den måten kan man enkelt velge det kortet som er riktig for akkurat deg, men for å gjøre prosessen enda enklere har vi utarbeidet en oversiktlig liste over kredittkort du bør unngå.

Dette skjer hvis du bruker mer enn kredittrammen din

Dette skjer hvis du bruker mer enn kredittrammen din Har du fått et ekstragebyr på ditt kredittkort uten å vite hvorfor? Da er det store sjanser for at du har oversteget din kredittramme. Dette er en praksis de aller fleste kredittkortselskaper opererer med, og kalles på fagspråket for overtrekksgebyr. Publisert: 31.08.2018 En kredittramme er den gitte summen du kan handle for med ditt kredittkort, og denne settes igjen av kredittutbyderne. På norske kredittkort varierer denne stort sett mellom 50 000 og 150 000 kroner, selv om det finnes aktører som både har høyere og lavere grenser avhengig

yA Bank kredittkort gir deg 1200 kroner i rabatt på strømmetjenester i året

Foto: Netflix yA Bank kredittkort gir deg 1200 kroner i rabatt på strømmetjenester i året yA Bank har kanskje droppet dagligvarerabatten, men det har i alle kommet med en ny gunstig fordel. En månedlig rabatt på 100 kroner for strømmetjenestene HBO, Netflix eller Viaplay. Publisert: 27.08.2018 Kredittkortet fra yA Bank droppet nylig sin tre prosents rabattordning på mat- og dagligvarer til mange kunders ergrelse, men det er liten grunn til fortvilelse. I stedet har det dukket opp en annen godbit, nemlig 100 kroner i rabatt på en rekke populære strømmetjenester. Les også: Hva betyr rentefri kreditt, og

Bør jeg betale regninger med kredittkort?

Bør jeg betale regninger med kredittkort? Man kan naturligvis betale regninger med kredittkortet, men spørsmålet er jo som sagt om dette er noe man burde gjøre. Og det er ingenting i veien for dette, så lenge man er oppmerksom på at dette kan medføre ekstra kostnader. Publisert: 20.09.2018 Forestill deg følgende scenario: Man nærmer seg slutten av måneden og brukskontoen begynner å bli riktig så slunken. Da kan det fort være enkelt å ty til kredittkortet, men er dette egentlig så gunstig rent økonomisk? Som nevnt innledningsvis tilbyr de fleste kredittkort regningsbetaling som en tjeneste, og dette