Beste kredittkort 2024

Beste kredittkort 2024 I år som i fjor har vi i Kredittesten kåret årets beste kredittkort. Også i år har vi valgt å kåre en eller flere vinnere i forskjellige kategorier, slik at du kan vite hvilket kort som passer best til ditt formål. Publisert: 10.10.2019 Kategoriene vi har valgt å kåre vinnere i er reise, drivstoff, mat- og dagligvare, EuroBonus, og generelle rabatter. I tillegg har vi funnet kredittkortene som har lavest rente i Norge. Tidligere i år kom gjeldsregistrene på plass, noe som vil si at all kreditten du har – til og med den

Dette er bankene som tilbyr Apple Pay i Norge

Apple lanserte i 2018 sin egen mobilbetalingstjeneste Apple Pay. I skrivende stund støtter åtte – snart ni – norske banker betalingstjenesten, samt at man også har tilgang til tjenesten gjennom tre internasjonale aktører.

Sbanken endrer prisene på sine kort

Den nettbaserte bergensbanken har fjernet årsgebyret på sine kredittkort, samtidig som den nominelle renten har blitt satt opp. Prisjusteringen rammer også debetkortene, som blir 25 kroner dyrere fra neste år.

Sbanken er viden kjent for sin kundetilfredshet, men med de varslede endringene spørs det om ikke pipa kan få en annen lyd. Kun halvannet år etter den forrige runden med prisjusteringer – hvor både renten og valutapåslaget ble økt – er det nemlig duket for en ny omgang.

Alle betalingsterminaler skal støtte kontaktløshet innen 2020

Kontaktløse betalingsmetoder har hatt en jevn vekst siden deres introduksjon, og nå legges det også føringer om en mer utbredt støtte. Fra og med 2020 skal man nemlig kunne betale med mobil og kontaktløse kort i samtlige av landets terminaler.

Det er organisasjonen PCI SSC som har det overordnede ansvaret for betalingsterminalenes sikkerhetsstandard, og deres retningslinjer åpner nå for at alle betjente og ubetjente terminaler må oppdateres. Det er denne føringen som vil lede til en mer utbredt støtte for nærfeltskommunikasjon (NFC), som er teknologien bak kontaktløs betaling.

Monobank utvider sin portefølje med Widerøe Visa

Monobank er inne i en myk lanseringsperiode for sitt nye betalingskort, som retter seg inn mot Widerøes nærmere 2,8 millioner årlige passasjerer.

Det skulle altså ta to år fra Monobank varslet om det fremtidige samarbeidet med Widerøe til det ble en realitet. Kortet – med den nokså forklarende tittelen Monobank Widerøe Visa – skal blant annet by på muligheten for EuroBonus-opptjening ved vanlig omsetning, og den samme banebrytende appen som allerede tilbys på Monobanks øvrige kort Monocard.

Kredittkort uten uttaksgebyr i utlandet

Her til lands beveger vi oss stadig nærmere et kontantløst samfunn, men sannsynligheten for at du må belage deg på å ta ut kontanter i utlandet er fremdeles nokså høy.

På en generell basis anbefales det å benytte seg av kredittkort i utlandet, både hva gjelder shopping og uttak av kontanter. Grunnen til dette er at kredittkort er beskyttet gjennom finansavtaleloven, og således byr på en ekstra sikkerhet om noe uforutsett skulle inntreffe. Med det sagt har kontantuttak og kredittkort tradisjonelt sett ikke vært den mest vellykkede kombinasjonen, noe som i stor grad henger sammen med at de fleste banker har krevd stive gebyrer for nettopp denne typen transaksjoner.

Komplett Bank endrer sitt bonusprogram

Banken endret i sommer bonuspoengrutinene for sitt populære kredittkort, og med det fulgte både positive og negative konsekvenser. På plussiden har opptjeningen i seg selv økt, men på den motsatte enden av skalaen har muligheten for dobling av poeng hos Komplett forsvunnet i sin helhet.

Komplett.no er et kjent merkenavn for de aller fleste her til lands, og det er derfor ikke så merkelig at lanseringen av et eget kredittkort raskt ble en suksess. Den fremste fordelen med Komplett Bank MasterCard var nemlig muligheten for dobling av poeng gjennom kjøp i nettbutikken, men med sommerens endringer har denne bonusordningen nå blitt avviklet.

10 gode grunner til å skaffe seg et kredittkort

Kredittkort er langt mer enn bare et betalingsmiddel, og kan dessuten være ekstra hendig om man trenger litt ekstra kontanter for hånden.

Foruten om det rent monetære byr de fleste kredittkort også på gunstige fordelsprogrammer med rabatter og bonuser du ellers ikke ville hatt tilgang til. Du kan med andre ord oppnå en rekke fordeler om du bruker kredittkortet riktig.

Apple og Google Pay lansert i Norge

Det begynner å bli en god stund siden mobiltelefoner ble allemannseie her til lands, og selv om tanken på mobilen som en lommebok har eksistert i lengre tid, er det først nå det har blitt en realitet.

Det norske startskuddet kan settes til 20. juni i år da den amerikanske teknologigiganten Apple introduserte Apple Pay. Dernest fulgte erkerivalen Google opp med sin betalingsløsning, som hendig nok også har fått navnet Pay. Sistnevnte ble lansert så sent som 30. oktober.

Bank Norwegian med nye tilleggsforsikringer

Bank Norwegian har utvidet sin forsikringsportefølje med to nye tilskudd, henholdsvis tannhelseforsikring og WebSafe.

Forbruksbanken benyttet sommermånedene til å gjøre vesentlige endringer i sine forsikringspoliser, samtidig som de benyttet anledningen til å lansere to nye tilleggsforsikringer. De nye tilskuddene har altså fått navnene WebSafe og tannhelseforsikring, og er priset til henholdsvis 495 kroner i året og 125 (for de mellom 20 og 34 år), 268 (for de mellom 35 og 49) eller 440 kroner (for de mellom 50 og 70) i måneden.