Test av Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort

Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 500 000

Responstid:

Eff. rente 47,62 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 3049. Totalt 18.049

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 500 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

1500 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 47,62 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 3049. Totalt 18.049
Den norske utgaven av svenskeide Handelsbanken kan skilte med to kort av edlere valør her til lands, og sammenlignet med den gyldne utgaven kan Handelsbanken Platinum Mastercard på alle måter betraktes som storebroren i forholdet. Som storebrødre flest tar den naturlig nok litt mer plass enn minstemann, noe det stive årsgebyret på 1500 kroner også kan bekrefte. Klarer man imidlertid å legge dette litt til side, ser man fort at man sitter igjen med et kort med nok fordeler til å rettferdiggjøre denne prisen. I alle fall til en viss grad, og her er det særlig den omfattende reise- og avbestillingsforsikringen som er med på å avgjøre inntrykket.

Utover dette kan Handelsbanken Platinum Mastercard by på 45 dagers rentefri kreditt med en nominell rente på småpene 18 %. Det som derimot trekker inntrykket ned på jorda igjen er den effektive renten, som er på drøye 47,62 %. Selv om det bør nevnes at denne på alle måter påvirkes av det nevnte årsgebyret. Ved siden av dette kreves det også at du er totalkunde i Handelsbanken for å kunne søke om kortet.

Forsikringer et platina verdig

Med forsikringer som sitt fremste salgsargument er det bare naturlig at vi dykker litt dypere i temaet. Handelsbanken Platinum Mastercard har altså reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet så lenge du betaler halvparten eller mer av dine reisers totale transportkostnader med det nevnte kortet. Banken selv omtaler den som en av – om ikke den beste – polisen på markedet, og vi vil langt på vei si oss enige. Forsikringen leveres av Zurich Insurance PLC og inkluderer ikke bare reise- og avbestilling, men også godbiter som ulykkes-, ID-tyveri- og egenandelsforsikring for leiebil. Rett og slett en heidundrende pakke.

Så lenge man har oppfylt kravet for å aktivere forsikringen, er den gyldig for reiser på inntil nitti dager for kortinnehaver – altså deg selv – og inntil tre andre medreisende. Om du velger å ta med venner eller familie er altså helt opp til deg selv.

Som nevnt ovenfor har Handelsbanken Platinum Mastercard også egenandelsforsikring for leiebil innbakt i forsikringsavtalen. Dette er et riktig så gullkantet, stryk det, platinakantet insentiv, da den potensielt kan spare deg for betydelige summer i løpet av ferien. I alle fall om man sammenligner det med å måtte tegne forsikringen direkte fra utleieselskapet. I likhet med den øvrige forsikringen stiller også denne ett enkelt krav, og det er at du betaler samtlige utgifter hos leiebilselskapet med ditt kredittkort.

Godbiter for globetrotteren

Med en solid reiseforsikring følger selvfølgelig relevante frynsegoder, og her har Handelsbanken virkelig slått på stortromma. I første omgang får man tilgang på et såkalt Priority Pass, som gir deg innpass på mer enn 1200 VIP-lounger spredt omkring var ganske klode. Her kan man lene seg godt tilbake mellom slagene – les mellom avganger – og surfe fritt, se på TV eller jobbe uforstyrret, alt etter eget ønske og behov.

Dernest får man også Concierge Service med på kjøpet. Om ordet lyder fremmed er concierge en yrkesbetegnelse for portnere som bistår med daglige gjøremål, og tjenesten fungerer slik at du kan ta kontakt døgnet rundt for å bestille ting som flybilletter, reservere bord på restauranter eller skaffe billetter til ulike arrangementer. Kort og godt alt av dagligdagse gjøremål, naturlig nok innenfor rimelighetens grenser. Dersom du har hendene fulle kan dette være raskt vise seg å være et gode av de sjeldne.

Den siste juvelen i krona er gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards. Her får man ti prosent rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris for leiebil hos Hertz. Som medlem blir din rabattkode automatisk lagt inn ved bestillinger, slik at du til enhver tid får den riktige prisen. Om du bestiller i forveien slipper du også å vente i kø ved flyplassen, i tillegg til at alt av nødvendig papirarbeid allerede er utfylt. Avslutningsvis får man også tilgang på utvalgte rabatter og premier gjennom det månedlige nyhetsbrevet «Love the Road». Så her er det med andre ord mye å hente om man er mer enn gjennomsnittlig glad i å leie bil.

Det koster å være kar

Så hva sitter man igjen med til slutt? Om man klarer å se forbi det voldsomme årsgebyret er det nok av oppveiende fordeler å spore her, og kanskje spesielt for den som er litt mer en middels interessert i å reise. Handelsbanken Platinum Mastercard gir deg blant annet tilgang til en rekke VIP-lounger, den smått eksklusive tjenesten Concierge Service og medlemskap i leiebilfirmaet Hertz sin Gold Plus Rewards-ordning. Topper man dette med en kurant rente og en omfattende forsikringspakke, sitter man igjen med et kredittkort som leverer mer enn godt nok innenfor sin nisje.

Når det er sagt, har den naturlig nok sine begrensninger. Når det kommer til gebyrsatsen er den blant de aller dårligste i vår test, selv om dette dras ned vesentlig av årsgebyret. Det finnes med andre ord aktører på markedet som er vel så egnet innenfor det samme segmentet, som er vesentlig rimeligere i drift.

Fordeler

 • Omfattende forsikringspakke med bl.a. reise- og avbestillings-, ulykkes-, ID-tyveri- og egenandelsforsikring for leiebil inkludert
 • Tilgang til en rekke VIP-lounger over hele verden med Priority Pass
 • Concierge Service inkludert
 • Medlemskap i leiebilfirmaet Hertz sitt Gold Plus Rewards-program
 • Støtter Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Skyhøy årsavgift
 • Et noe begrenset fordelsprogram, selv om det er godt

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 100 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Handelsbanken Platinum Mastercard retter seg primært inn mot de reiselystne, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Priority Pass: Fri tilgang til VIP-lounger over hele verden
 • Concierge Service: Tilgang til et bredt spekter av tjenester
 • Hertz: 10 % rabatt på leiebil, samt gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Forsikringer

Med Handelsbanken Platinum Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Polisen innbefatter reisegods, reisesyke og hjemtransport, reiseansvar, forsinkelse, ulykker, avbestilling, egenandelsforsikring ved leiebilforhold og ordningen Trygg Lommebok.

Reiseforsikringen gjelder for kortholder og husstanden med hjemmeboende barn under 25 år eller inntil tre andre medreisende. Reisen må startes og avsluttes i Norden, og gjelder bare på turer med minimum én overnatting eller dagsreiser med fly. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelsforsikring ved leiebilforhold og Trygg Lommebok kun gjelder for kortholder.

Forsikringen dekkes ikke ved avbrutt reise og sykdom eller skade hos personer som er over 67 år, og etter fylte 67 år er forsikringssummene ved invaliditet og død begrenset.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Inkludert i reiseforsikringen har du også egenandelsforsikring for leiebil. Denne dekker kaskoskader og tyveri av leiebil for inntil 100 000 kroner per skadetilfelle mot en egenandel på 500 kroner. For at forsikringen skal være gyldig forutsettes det og at bilen er leid i maksimalt 31 dager, at leieavtalen er inngått med et offentlig registrert bilutleiefirma, at det er tegnet kaskoforsikring for utleiebilen og at selve leieforholdet er betalt i sin helhet med kredittkortet.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Handelsbanken Platinum MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews