Test av Handelsbanken Platinum kredittkort

Handelsbanken Platinum kredittkort
Karakter

Test av Handelsbanken Platinum kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 500 000

Responstid:

Den norske utgaven av svenskeide Handelsbanken kan skilte med to kort av edlere valør her til lands, og sammenlignet med den gylne utgaven kan Platinum på alle måter betraktes som storebroren i forholdet. Som storebrødre flest tar den naturlig nok litt mer plass enn minstemann, noe det stive årsgebyret på 1500 kroner også kan bekrefte. Klarer man imidlertid å legge dette litt til side, ser man fort at man sitter igjen med et kort med nok fordeler til å rettferdiggjøre denne prisen. I alle fall til en viss grad, og her er det særlig den omfattende reise- og avbestillingsforsikringen som er med på å avgjøre inntrykket.

Utover dette kan Handelsbanken Platinum MasterCard by på førtifem dagers rentefri kreditt med en nominell rente på småpene 18 %. Det som derimot trekker inntrykket ned på jorda igjen er den effektive renten, som er på drøye 45,49 %. Selv om det bør nevnes at denne på alle måter påvirkes av det nevnte årsgebyret. Ved siden av dette kreves det også at du er totalkunde i Handelsbanken for å kunne søke om kortet.

Forsikringer et platina verdig

Med forsikringer som sitt fremste salgsargument er det bare naturlig at vi dykker litt dypere i temaet. Handelsbanken Platinum har altså reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet så lenge du betaler halvparten eller mer av dine reisers totale transportkostnader med det nevnte kortet. Banken selv omtaler den som en av – om ikke den beste – polisen på markedet, og vi vil langt på vei si oss enige. Forsikringen leveres av Zurich Insurance PLC og inkluderer ikke bare reise- og avbestilling, men også godbiter som ulykkes-, ID-tyveri- og egenandelsforsikring for leiebil. Rett og slett en heidundrende pakke.

Så lenge man har oppfylt kravet for å aktivere forsikringen, er den gyldig for reiser på inntil nitti dager for kortinnehaver – altså deg selv – og inntil tre andre medreisende. Om du velger å ta med venner eller familie er altså helt opp til deg selv.

Som nevnt ovenfor har Handelsbanken Platinum også egenandelsforsikring for leiebil innbakt i forsikringsavtalen. Dette er et riktig så gullkantet, stryk det, platinakantet insentiv, da den potensielt kan spare deg for betydelige summer i løpet av ferien. I alle fall om man sammenligner det med å måtte tegne forsikringen direkte fra utleieselskapet. I likhet med den øvrige forsikringen stiller også denne ett enkelt krav, og det er at du betaler samtlige utgifter hos leiebilselskapet med ditt kredittkort.

Godbiter for globetrotteren

Med en solid reiseforsikring følger selvfølgelig relevante frynsegoder, og her har Handelsbanken virkelig slått på stortromma. I første omgang får man tilgang på et såkalt Priority Pass, som gir deg innpass på mer enn 1200 VIP-lounger spredt omkring var ganske klode. Her kan man lene seg godt tilbake mellom slagene – les mellom avganger – og surfe fritt, se på TV eller jobbe uforstyrret, alt etter eget ønske og behov.

Dernest får man også Concierge Service med på kjøpet. Om ordet lyder fremmed er concierge en yrkesbetegnelse for portnere som bistår med daglige gjøremål, og tjenesten fungerer slik at du kan ta kontakt døgnet rundt for å bestille ting som flybilletter, reservere bord på restauranter eller skaffe billetter til ulike arrangementer. Kort og godt alt av dagligdagse gjøremål, naturlig nok innenfor rimelighetens grenser. Dersom du har hendene fulle kan dette være raskt vise seg å være et gode av de sjeldne.

Den siste juvelen i krona er gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards. Her får man ti prosent rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris for leiebil hos Hertz. Som medlem blir din rabattkode automatisk lagt inn ved bestillinger, slik at du til enhver tid får den riktige prisen. Om du bestiller i forveien slipper du også å vente i kø ved flyplassen, i tillegg til at alt av nødvendig papirarbeid allerede er utfylt. Avslutningsvis får man også tilgang på utvalgte rabatter og premier gjennom det månedlige nyhetsbrevet «Love the Road». Så her er det med andre ord mye å hente om man er mer enn gjennomsnittlig glad i å leie bil.

Det koster å være kar

Så hva sitter man igjen med til slutt? Om man klarer å se forbi det voldsomme årsgebyret er det nok av oppveiende fordeler å spore her, og kanskje spesielt for den som er litt mer en middels interessert i å reise. Handelsbanken Premium gir deg blant annet tilgang til en rekke VIP-lounger, den smått eksklusive tjenesten Concierge Service og medlemskap i leiebilfirmaet Hertz sin Gold Plus Rewards-ordning. Topper man dette med en kurant rente og en omfattende forsikringspakke, sitter man igjen med et kredittkort som leverer mer enn godt nok innenfor sin nisje.

Når det er sagt, har den naturlig nok sine begrensninger. Når det kommer til gebyrsatsen er den blant de aller dårligste i vår test, selv om dette dras ned vesentlig av årsgebyret. Det finnes med andre ord aktører på markedet som er vel så egnet innenfor det samme segmentet, som er vesentlig rimeligere i drift.

Fordeler

 • Omfattende forsikringspakke med bl.a. reise- og avbestillings-, ulykkes-, ID-tyveri- og egenandelsforsikring for leiebil inkludert
 • Tilgang til en rekke VIP-lounger over hele verden med Priority Pass
 • Concierge Service inkludert
 • Medlemskap i leiebilfirmaet Hertz sitt Gold Plus Rewards-program

Ulemper

 • Skyhøy årsavgift
 • Et noe begrenset fordelsprogram, selv om det er godt

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 100 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Handelsbanken Platinum retter seg primært inn mot de reiselystne, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Fri tilgang til VIP-lounger over hele verden med Priority Pass
 • Tilgang til et bredt spekter av tjenester med Concierge Service
 • 10 % rabatt på leiebil hos Hertz, i tillegg til gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Hva er din erfaring med Handelsbanken Platinum kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Handelsbanken Platinum MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Handelsbanken Platinum kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 1500 kr
Varekjøp: 0 kr
 
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 25 kr
Nytt kort (fornyelse): 0 kr
Erstatningskort: 100 kr
Overføring mellom kontoer: 1,5 % av overføringssum (minimum 25 kr)
Hente PIN: 0 kr første gang, deretter 1 kr per gang
Bytte av kortdesign: 100 kroner (kunder under 18 kan bytte gratis én gang i året)
Nødkontanter: 0 kr
Priority pass: Inkludert (30 USD for gjester)
Concierge Service: Inkludert (koster for kjøp av tjenester)
OSL og North Sea Lounge: 100 kr (205 kr for gjester)
 
Kontantuttak i minibank (inn- og utland): 1,5 % av uttaksbeløp (minimum 25 kr)
Kontantuttak i bank (inn- og utland): 1,5 % av uttaksbeløp (minimum 25 kr)
Bruk hos Posten/post i butikk: 1,5 % av uttaksbeløp (minimum 25 kr)
Valutapåslag: 1,95 %
 
Årlig nominell rente: 18 %
Mnd. nominell rente: 1,5 %
Årlig effektiv rente: 45,49 %

Eff. rente 45,49 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 18 088 kr