Test av Handelsbanken Gold kredittkort

Handelsbanken Gold kredittkort
Karakter

Test av Handelsbanken Gold kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Handelsbanken Gold MasterCard utstedes naturlig nok av banken med det samme navn, som er en norsk bank eid av den Svenska Handelsbanken. Det skal sies at deres hjemmeside er ganske så sparsommelig med informasjon om kortet, men vi kan i alle fall slå fast at dette er ett av de to kortene som tilbys i Norge. Det andre er da Platinum.

Selv om informasjonen er noe mangelfull vet vi i det minste at kortet gir deg inntil førtifem dagers rentefri kreditt, med en årlig nominell rente på atten prosent. Foruten om dette ligger årsavgiften på 250 kroner, noe som er med på å justere den effektive renten opp til 25,06 %. Det kreves dessuten at du er totalkunde i Handelsbanken for å kunne søke om kortet.

Gullkantede forsikringer

I likhet med en rekke andre kredittkortutstedere har også Handelsbanken Gold reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, og denne er gyldig så lenge du betaler halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med nevnte kort. Når dette kravet er oppfylt er forsikringen gjeldene for reiser på opptil nitti dager for deg selv og inntil tre andre medreisende. Her kan man selv velge om man vil ta med nære vever, nærmeste familie eller fjerne slektninger. Dette er helt og holdent opp til deg. Selve forsikringen leveres av Zurich Insurance plc, og er ifølge banken selv en av markedets beste forsikringsordninger.

Den største fordelen med reiseforsikringen er at den også inkluderer egenandelsforsikring for leiebil. Dette er en av de bedre gulrøttene på markedet, og kan potensielt spare deg for flere tusen kroner i året – da satt opp mot å måtte betale forsikringen på stedet hos utleieren. For å aktivere denne delen av forsikringen kreves det at du betaler samtlige utgifter hos leiebilselskapet med ditt Handelsbanken Gold MasterCard. Hverken mer eller mindre.

Den siste rosinen i pølsa er gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards. Som du kanskje har bitt deg merke i er gull et gjennomgangstema her, og med denne fordelsordningen får du ti prosent rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris hos Hertz over hele verden. Som medlem blir også din rabattkode automatisk programmert inn ved bestillinger, slik at rabatten til enhver tid trekkes fra. Utover dette slipper du også å vente i kø om du bestiller i forveien, bilen er sågar klar med nøkkelen i tenningen, samt at alt av nødvendig papirarbeid er utfylt på forhånd. Ganske så hendig. I tillegg til dette får man også tilgang på utvalgte rabatter og premier gjennom det månedlige nyhetsbrevet «Love the Road».

Summa summarum

Så hva sitter man egentlig igjen med om man går for dette kortet? Jo, visst får du reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsforsikring for leiebil bakt inn, men der stopper også festlighetene. For andre rabatter og bonuser kan du se langt etter, og når det hele toppes med en unødvendig årsavgift, er det bare å finne frem de mindre flatterende superlativene. Kort oppsummert finnes det langt bedre kort der ute, selv om kortet ikke nødvendigvis gjør seg helt bort som et enkelt og oversiktlig betalingsmiddel.

Fordeler

  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert
  • Gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Ulemper

  • Årsavgift
  • Begrenset fordelsprogram

Betingelser

  • 18 års aldersgrense
  • Årlig inntekt på minimum 100 000 kroner
  • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Handelsbanken Gold MasterCard byr ikke på de aller største rabattene, men det er i alle fall noen:

  • 10% rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris på leiebil gjennom Hertz
  • Gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Hva er din erfaring med Handelsbanken Gold kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Handelsbanken Gold MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Handelsbanken Gold kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 250 kr
Varekjøp: 0 kr
 
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 25 kr
Nytt kort (fornyelse): 0 kr
Erstatningskort: 100 kr
Overføring mellom kontoer: 1,5 % av overføringssum (minimum 25 kr)
Overtrekksgebyr: 125 kr
Hente PIN: 0 kr første gang, deretter 1 kr per gang
Bytte av kortdesign: 100 kroner*
Nødkontanter: 0 kr
* Kunder under 18 kan bytte gratis én gang i året
 
Kontantuttak i minibank (inn- og utland): 1,5 % av uttaksbeløp (minimum 25 kr)
Kontantuttak i bank (inn- og utland): 1,5 % av uttaksbeløp (minimum 25 kr)
Bruk hos Posten/post i butikk: 1,5 % av uttaksbeløp (minimum 25 kr)
Valutapåslag: 1,95 %
 
Årlig nominell rente: 18 %
Mnd. nominell rente: 1,5 %
Årlig effektiv rente: 25,06 %

Eff. rente 25,06 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 703 kr