Test av Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort

Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 24,25 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1799. Totalt: 16.799

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

250 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 24,25 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1799. Totalt: 16.799
Handelsbanken Gold Mastercard utstedes overraskende nok av banken med det samme navn, som er en norsk bank eid av den Svenska Handelsbanken. Det skal sies at deres hjemmeside er ganske så sparsommelig med informasjon om kortet, men vi kan i alle fall slå fast at dette er ett av de to kortene som tilbys i Norge. Det andre er da det noe mer lukrative Platinum.

Selv om informasjonen er noe mangelfull vet vi i det minste at kortet gir deg inntil 45 dagers rentefri kreditt, med en årlig nominell rente på 18 %. Foruten om dette ligger årsavgiften på 250 kroner, noe som er med på å justere den effektive renten opp til 24,25 %. Det kreves dessuten at du er totalkunde i Handelsbanken for å kunne søke om kortet.

Gullkantede forsikringer

I likhet med en rekke andre utstedere av kredittkort har også Handelsbanken reise- og avbestillingsforsikring inkludert i sitt Gold-kort, og denne er gyldig så lenge du betaler halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med nevnte kort. Når dette kravet er oppfylt er forsikringen gjeldene for reiser på opptil nitti dager for deg selv og inntil tre andre medreisende. Her kan man selv velge om man vil ta med nære venner, nærmeste familie eller fjerne slektninger. Dette er helt og holdent opp til deg. Selve forsikringen leveres av Zurich Insurance plc, og er ifølge banken selv en av markedets beste forsikringsordninger.

Den største fordelen med reiseforsikringen er at den også inkluderer egenandelsforsikring for leiebil. Dette er en av de bedre gulrøttene på markedet, som potensielt kan spare deg for flere tusen kroner i året – da satt opp mot å måtte betale forsikringen på stedet hos utleieren. For å aktivere denne delen av forsikringen kreves det at du betaler samtlige utgifter hos leiebilselskapet med ditt Handelsbanken Gold Mastercard. Hverken mer eller mindre.

Den siste rosinen i pølsa er gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards. Som du kanskje har bitt deg merke i er gull et gjennomgangstema her, og med denne fordelsordningen får du ti prosent rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris hos Hertz over hele verden. Som medlem blir også din rabattkode automatisk programmert inn ved bestillinger, slik at rabatten til enhver tid trekkes fra. Utover dette slipper du også å vente i kø om du bestiller i forveien, bilen er sågar klar med nøkkelen i tenningen, samt at alt av nødvendig papirarbeid er utfylt på forhånd. Ganske så hendig. I tillegg til dette får man også tilgang på utvalgte rabatter og premier gjennom det månedlige nyhetsbrevet «Love the Road».

Summa summarum

Så hva sitter man egentlig igjen med om man går for dette kortet? Jo, visst får du reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsforsikring for leiebil bakt inn, men der stopper også festlighetene. For andre rabatter og bonuser kan du se langt etter, og når det hele toppes med en unødvendig årsavgift, er det bare å finne frem de mindre flatterende superlativene. Kort oppsummert finnes det langt bedre kort der ute, selv om kortet ikke nødvendigvis gjør seg helt bort som et enkelt og oversiktlig betalingsmiddel.

Fordeler

  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert
  • Støtter Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

  • Ugunstig årsavgift
  • Snevert fordelsprogram

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må ha en årlig inntekt over 100 000 kroner
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Handelsbanken Gold Mastercard byr ikke på de aller største rabattene, men det er i alle fall noen:

  • Hertz: 10% rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris på leiebil og gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Forsikringer

Med Handelsbanken Gold Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 67 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Inkludert i reiseforsikringen har du også egenandelsforsikring for leiebil. For at denne forsikringen skal være gyldig må du betale alle utgifter hos leiebilselskapet med kredittkortet, og så lenge dette er på stell dekkes skader for inntil 40 000 kroner mot en egenandel på 500 kroner.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Handelsbanken Gold MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews