Test av Eurocard Platinum Mastercard kredittkort

Eurocard Platinum Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Eurocard Platinum Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 26,95 %. 70.000 o/12 mnd. Kostnad: 7890. Totalt: 77.890

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

40 dager

Årsavgift

1650 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 26,95 %. 70.000 o/12 mnd. Kostnad: 7890. Totalt: 77.890
Eurocard Platinum er på alle måter Eurocards ledestjerne, og byr således på en rekke ekstravagante fordeler. På bunnen har man naturlig nok en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, mens man på den andre enden av skalaen både får tilgang til Priority Pass – som gir deg adgang til flyplasslounger over hele verden – og den eksklusive tjenesten Concierge Service. Ikke verst bare det.

Utover dette får man også tilgang til et knippe rabatt- og bonusordninger, og inntil 90 dagers prisbeskyttelse. Ikke nok med det, man kan også tegne seg en rekke tilleggsforsikringer, selv om disse kan være relativt dyre. For den spesielt interesserte – les golfentusiaster – inkluderer kortet også en Hole-in-one forsikring.

Ut på tur, aldri sur

En av Eurocard Platinum sine fremste fordeler er det kostnadsfrie medlemskapet i Priority Pass, som er en ordning som gir deg adgang til mer enn 950 flyplasslounger rundt omkring i verden. Medlemskapet kommer i form av et eget kort, som du da vil motta samtidig og i tospann med Platinum-kortet.

Priority Passet funger slik at du viser det frem i resepsjonen når du ankommer loungen, og for å komme inn må du betale en inngangspris på tretti amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 250 kroner etter dagens valutakurs. Dersom du ønsker å ta med deg en gjest er du hjertelig velkommen til det, men vedkommende må da også betale det samme beløpet for å kunne entre.

Som en ekstra fjær i hatten får man også den eksklusive tjenesten Concierge Service med på kjøpet. Om tittelen ikke skulle ringe noen bjeller er concierge en yrkesbetegnelse for portnere som bistår med daglige gjøremål. I den ånd fungerer tjenesten slik at du kan ta kontakt med dem for å få hjelp til å bestille ting som flybilletter, reservere bord på restauranter eller skaffe billetter til ulike arrangementer. Kort og godt alt av daglige gjøremål du måtte ønske, naturligvis innenfor rimelighetens grenser. Er du for eksempel på reise og har hendene fulle kan dette være et gode av de sjeldne.

På toppen av alt, Eurocards beste reiseforsikring

Man kan ikke omtale seg som et ordentlig reisekort uten inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, og Eurocard ønsker ikke å være noe dårligere. Så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet er denne inkludert i prisen. Med Eurocard Platinum har du også – i motsetning til lillebroren Gold – en utvidet reiseforsikring med høyere dekning, blant annet ved forsinket fremmøte og bagasje.

I tillegg til den nevnte prisbeskyttelsen på nitti dager får man også kjøpsforsikring og kjøpsgaranti inkludert i kredittkortet, noe som er en real bonus på toppen av alt annet.

Fordeler

 • En rekke gode inkluderte forsikringer med tilgang til øvrige tilleggsforsikringer
 • Tilgang til flyplasslounger gjennom Priority Pass
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Concierge Service
 • Støtter Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Særs ugunstig årsgebyr
 • Skyhøy effektiv rente
 • Generelt ugunstige rente- og gebyrvilkår
 • Kostbare tilleggsforsikringer

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eurocard Platinum byr på et knippe rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Rabatter gjennom appen til Norgestaxi: 22 % rabatt i Oslo og Akershus, 15 % i Buskerud og 10 % i Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim og Kongsberg
 • Rabatter gjennom samme app med TaxiKurir i Sverige: 5-15 % avhengig av når du reiser og hvor du reiser fra
 • Rabatter hos advokatfirmaet Hammervoll Pind DA: ½ time fri konsultasjon og 20 % rabatt på bistand og juridisk rådgivning innenfor en rekke ulike rettsområder

Forsikringer

Med Eurocard Platinum har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Reiseforsikringen gjelder i hele verden med en varighet på inntil 90 dager og dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 25 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norden og være medlem av norsk folketrygd eller tilsvarende ordning i Norden.

For reiser innenfor hjemlandet i Norden forutsettes det også at reisen medfører minst én overnatting utenfor hjemstedskommunen for at forsikringen skal være gjeldende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med kjøpsforsikring er du forsikret mot tap ved tyveri, brann og skade som følge av en plutselig og uforutsett hendelse. Forsikringen gjelder i 90 dager fra innkjøpsdato, og dekker de fleste gjenstander som er kjøpt til personlig bruk.

Forsikringen dekker også reparasjon, erstatning, eller refusjon av varens kostnad. Samtidig dekker denne forsikringen kun krav eller delkrav som ikke dekkes av annen forsikring. Det er dog verdt å merke seg at forsikringen har et øvre tak, og denne er satt til 20 500 kroner per gjenstand, 205 000 kroner per hendelse og 585 000 kroner per kunde per år.

For at forsikringen skal kunne komme til anvendelse må gjenstanden din dessuten ha kostet minimum 330 kroner. Utover dette er polisen gjeldende i hele verden til alle døgnets tider, både for kjøp gjort i butikk og på internett.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med kjøpsgaranti får du ett års utvidet beskyttelse av elektriske husholdningsartikler mot høye reparasjonskostnader. Når du registrerer nyinnkjøpte elektriske husholdningsartikler utvides garantitiden fra produsenten med ytterligere ett år, men det er dog ikke mulig å få garanti for mer enn tre år totalt.

Det er ingen begrensninger på antall innkjøp du kan gjøre i henhold til forsikringsvilkårene, men det er samtidig verdt å merke seg at den utvidete garantien kun gjelder på mekaniske feil ved gjenstanden.

Utover dette dekker garantien reparasjonskostnader inntil den opprinnelige innkjøpsprisen, dog begrenset til maksimalt 12 500 kroner, og inntil maksimalt 125 000 kroner per kunder per år. For at forsikringen skal være gyldig kreves det og at gjenstanden kostet minimum 330 kroner.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Prisbeskyttelse sørger for at du får varen du har kjøpt til den rimeligste tilgjengelige prisen, og gjelder innen 90 dager fra varen ble kjøpt. Beskyttelsen gjelder kun for kjøp gjort på utsalgssteder i Norge, og det er også viktig å være bevisst på at spesielle regler gjelder for salgsvarer. Høyeste tilbakebetalingssum er 12 500 kroner per gjenstand, og totalt 82 000 kroner per år.

Du må fremme kravet ditt så snart som mulig, og senest innen ett år etter at du oppdaget en lavere pris på din innkjøpte gjenstand, samtidig som den laveste summen for tilbakebetaling er satt til 250 kroner per gjenstand.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hole-in-one forsikring gjelder døgnet rundt i ditt hjemland i Norden, og dekker den påfølgende feiringen med inntil 5000 kroner om du så heldig å få en hole-in-one. Feiringen må dessuten skje samme dag som hendelsen, og på samme sted som du klarte bragden.

Utover dette må slaget bekreftes via scorekortet, som må signeres av spiller og markør, og dernest attesteres av golfklubben. Codan Forsikring utbetaler beløpet når bekreftelse fra Golfklubben og kvittering på utlegg er sendt.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med helseforsikring unngår du helsekø, slik at du kan få behandling raskere, samtidig som du får tilgang til medisinsk kompetanse og rådgivere 24 timer i døgnet.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege. Det stilles heller ingen krav til noen helseerklæring ved innmelding.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris for voksne: 329 kr/mnd
Pris for barn under 21 år: 149 kr/mnd

Dekningsgraden på denne forsikringen tilsvarer den inkluderte reiseforsikringen, bortsett fra at denne også dekker deg og din familie uavhengig av om reisen er betalt med kredittkortet eller ei.

Med unntak av når du er hjemme eller på jobb, gjelder forsikringen året rundt, samt for reiser på inntil 90 dager i hele verden.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 78 kr/mnd

Denne forsikringen dekker tilfeller som utgifter ved ID-tyveri, «Web clean-up» ved identitetsmisbruk på nett, egenandelsdekning for leiebil, tap av nøkler og verdipapirer, tyveri av veske og dokumentmappe og misbruk av SIM-kort med mer.

Foruten om deg selv dekker forsikringen også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Dere er da dekket 24 timer i døgnet, både hjemme og på reise, og du betaler heller ingenting i egenandel.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 69 kr/mnd

Med ulykkesforsikring er dekkt ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par-variantene gjelder naturlig nok for to voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd kan du få inntil 5 000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse inntil 1 000 kroner per døgn, i opptil 90 døgn. Det vil si maksimalt 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris singel standard: 100 kr/mnd
Pris par standard: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

Hva er din erfaring med Eurocard Platinum Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eurocard Platinum kredittkort
Average rating:  
 0 reviews