Test av Eurocard Platinum kredittkort

Eurocard Platinum kredittkort
Karakter

Test av Eurocard Platinum kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Platinum er på alle måter Eurocards ledestjerne, og byr således på en rekke ekstravagante fordeler. På bunnen har man naturlig nok en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, mens man på den andre enden av skalaen både får tilgang til Priority Pass – som gir deg adgang til flyplasslounger over hele verden – og den eksklusive tjenesten Concierge Service. Ikke verst bare det.

Utover dette får man også tilgang til et knippe rabatt- og bonusordninger, og inntil 90 dagers prisbeskyttelse. Ikke nok med det, man kan også tegne seg en rekke tilleggsforsikringer, selv om disse kan være relativt dyre. For den spesielt interesserte – les golfentusiaster – inkluderer kortet også en Hole-in-one forsikring.

Ut på tur, aldri sur

En av Eurocard Platinums fremste fordeler er det kostnadsfrie medlemskapet i Priority Pass, som er en ordning som gir deg adgang til mer enn 950 flyplasslounger rundt omkring i verden. Medlemskapet kommer i form av et eget kort, som du da vil motta samtidig og i tospann med Platinum-kortet.

Priority Passet funger slik at du viser det frem i resepsjonen når du ankommer loungen, og for å komme inn må du betale en inngangspris på tretti amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 250 kroner etter dagens valutakurs. Dersom du ønsker å ta med deg en gjest er du hjertelig velkommen til det, men vedkommende må da også betale det samme beløpet for å kunne entre.

Som en ekstra fjær i hatten får man også den eksklusive tjenesten Concierge Service med på kjøpet. Om tittelen ikke skulle ringe noen bjeller er concierge en yrkesbetegnelse for portnere som bistår med daglige gjøremål. I den ånd fungerer tjenesten slik at du kan ta kontakt med dem for å få hjelp til å bestille ting som flybilletter, reservere bord på restauranter eller skaffe billetter til ulike arrangementer. Kort og godt alt av daglige gjøremål du måtte ønske, naturligvis innenfor rimelighetens grenser. Er du for eksempel på reise og har hendene fulle kan dette være et gode av de sjeldne.

På toppen av alt, Eurocards beste reiseforsikring

Man kan ikke omtale seg som et ordentlig reisekort uten inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring, og Eurocard ønsker ikke å være noe dårligere. Så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet er denne inkludert i prisen. Med Eurocard Platinum har du også – i motsetning til lillebroren Gold – en utvidet reiseforsikring med høyere dekning, blant annet ved forsinket fremmøte og bagasje.

I tillegg til den nevnte prisbeskyttelsen på nitti dager får man også kjøpsforsikring og kjøpsgaranti inkludert i kredittkortet, noe som er en real bonus på toppen av alt annet.

Fordeler

 • En rekke gode forsikringer med tilgang til ytterligere tilleggsforsikringer
 • Tilgang til flyplasslounger gjennom Priority Pass
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert, med mulighet for utvidet helårsforsikring
 • Concierge Service

Ulemper

 • Årsgebyr med stiv pris
 • Skyhøy effektiv rente
 • Generelt ugunstige rente og gebyrvilkår
 • Tilleggsforsikringene er relativ dyre

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eurocard Platinum byr på et knippe rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Automatisk rabatt gjennom Norgestaxis app – 22 % rabatt i Oslo og Akershus, 15 % i Buskerud og 10 % i Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim og Kongsberg
 • Automatisk rabatt gjennom samme app med TaxiKurir i Sverige – 5-15 % avhengig av når du reiser og hvor du reiser fra
 • ½ time fri konsultasjon og 20 % rabatt hos advokatfirmaet Hammervoll Pind DA for bistand og juridisk rådgivning innenfor en rekke ulike rettsområder

Hva er din erfaring med Eurocard Platinum kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eurocard Platinum kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Eurocard Platinum kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 1650 kr
Varekjøp: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 0 kr
Erstatnings­kort: 100 kr
Hastekort: 100 kr
Kopi av faktura: 0 kr
Overføring: 100 kr
Purregebyr: 70 kr
5 ekstra forfalls­dager: 50 kr (pr. kort)
10 ekstra forfall­sdager: 100 kr (pr. kort)
Kontant­uttak i minibank (inn- og utland): 4 % av sum (min. 40 kr)
Kontant­uttak i bank (inn- og utland): 4 % av sum (min. 60 kr)
Bruk hos Posten: 4 % av sum (min. 60 kr)
Valuta­påslag: 1,75 %
Årlig nominell rente: 19,2 %
Mnd. nominell rente: 1,6 %
Årlig effektiv rente: 52,24 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 300 kr)

Eff. rente 52,24 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 18 504 kr