Test av Eurocard Gold Mastercard kredittkort

Eurocard Gold Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Eurocard Gold Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 33,87 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2086. Totalt: 17.086

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

40 dager

Årsavgift

645 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 33,87 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2086. Totalt: 17.086
Eurocard Gold kan på mange måter anses som Eurocard Platinums lillebror. Storebror kan nemlig by på utvidet reiseforsikring og tilgang til både Concierge Service og Priority Pass, men det er allikevel ikke ensbetydende med at lillebror ikke klarer å stå på egne ben.

Det som dog taler for minstemann i denne sammenhengen er både aldersgrensen og årsavgiften, som da er betydelig lavere, samtidig som man kan få rabatter på advokatbistand og rimeligere drosje gjennom Norgestaxi. Kortet kan dessuten skilte med reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, og selv om man ikke får en utvidet global tilgang til flyplasslounger – som er tilfelle med Platinum-utgaven – kommer man allikevel inn på en håndfull flyplasslounger rundt omkring i Europa. Som i enkelte tilfeller er tilstrekkelig for de fleste.

Forsikringer i fleng

Men reiseforsikringen er i alle fall inkludert, og da har du raskt en bekymring mindre om uhellet skulle melde sin ankomst. Den eneste forutsetningen for at den skal være gyldig er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet. Så lenge dette kravet er innfridd er den gyldig for reiser på inntil 90 dager og dekker da enten kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 21 år eller inntil tre andre medreisende.

På toppen av dette har man også muligheten å tegne seg flere tilleggsforsikringer, slik som betalingsforsikring, helseforsikring, helårs ferie- og fritidsforsikring, ulykkesforsikring og ID-forsikring med egenandelsdekning på leiebil. Disse varierer noe i pris og sistnevnte ligger for eksempel på 69 kroner i måneden, mens betalingsforsikringen koster deg 0,85 % av din månedlige utestående saldo.

Reis med stil

Om du er av typen som befinner deg i skyene titt og ofte, kan Eurocard Gold raskt være en behjelpelig kompanjong på din ferd. Kortet gir deg nemlig tilgang til en et knippe flyplasslounger rundt omkring på kontinentet. Dette gir deg muligheten til å trekke deg rolig tilbake når anledningen byr seg, slik at du kan nyte oppholdet både før og mellom dine avganger, og det er jo aldri feil.

For å få tilgang til loungene må du betale for inngangen med ditt kredittkort i resepsjonen, samtidig som du fra tid til annen også kan bli bedt om å fremvise ditt boardingkort.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Rabatter på advokatbistand og drosje
 • Tilgang til flyplasslounger i Europa
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Tilgang til en rekke gode tilleggsforsikringer
 • Støtter Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Noe høyt årsgebyr
 • Meget ugunstig gebyr ved uttak av kontanter
 • Relativt dyre forsikringer
 • Ugunstige rente- og gebyrvilkår

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eurocard Gold byr på et knippe rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Rabatter gjennom appen til Norgestaxi: 22 % rabatt i Oslo og Akershus, 15 % i Buskerud og 10 % i Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim og Kongsberg
 • Rabatter gjennom samme app med TaxiKurir i Sverige: 5-15 % avhengig av når du reiser og hvor du reiser fra
 • Rabatter hos advokatfirmaet Hammervoll Pind DA: ½ time fri konsultasjon og 20 % rabatt på bistand og juridisk rådgivning innenfor en rekke ulike rettsområder

Forsikringer

Med Eurocard Gold har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Reiseforsikringen gjelder i hele verden med en varighet på inntil 90 dager og dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 21 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norden og være medlem av norsk folketrygd eller tilsvarende ordning i Norden.

For reiser innenfor hjemlandet i Norden forutsettes det også at reisen medfører minst én overnatting utenfor hjemstedskommunen for at forsikringen skal være gjeldende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring dekker kredittkortets utestående beløp ved arbeidsledighet, kritisk sykdom og dødsfall. Forsikringen sørger for dekning ved ufrivillig arbeidsledighet, permittering og sykemelding utover 30 dager. Ved arbeidsledighet og sykemelding kan du få utbetalt opptil 100 000 kroner per skadetilfelle.

Ved kritisk sykdom eller dødsfall kan du få utbetalt en engangserstatning på opptil 100 000 kroner. Dersom du har mer enn ett kort og betalingsforsikringen er koblet til flere av disse, utbetales maksimalt 300 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

Med helseforsikring unngår du helsekø, slik at du kan få behandling raskere, samtidig som du får tilgang til medisinsk kompetanse og rådgivere 24 timer i døgnet.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege. Det stilles heller ingen krav til noen helseerklæring ved innmelding.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris for voksne: 329 kr/mnd
Pris for barn under 21 år: 149 kr/mnd

Dekningsgraden på denne forsikringen tilsvarer den inkluderte reiseforsikringen, bortsett fra at denne også dekker deg og din familie uavhengig av om reisen er betalt med kredittkortet eller ei.

Med unntak av når du er hjemme eller på jobb, gjelder forsikringen året rundt, samt for reiser på inntil 90 dager i hele verden.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 78 kr/mnd

Denne forsikringen dekker tilfeller som utgifter ved ID-tyveri, «Web clean-up» ved identitetsmisbruk på nett, egenandelsdekning for leiebil, tap av nøkler og verdipapirer, tyveri av veske og dokumentmappe og misbruk av SIM-kort med mer.

Foruten om deg selv dekker forsikringen også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Dere er da dekket 24 timer i døgnet, både hjemme og på reise, og du betaler heller ingenting i egenandel.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 69 kr/mnd

Med ulykkesforsikring er dekkt ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par-variantene gjelder naturlig nok for to voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd kan du få inntil 5 000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse inntil 1 000 kroner per døgn, i opptil 90 døgn. Det vil si maksimalt 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris singel standard: 100 kr/mnd
Pris par standard: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

Hva er din erfaring med Eurocard Gold Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eurocard Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews