Test av Eurocard Gold kredittkort

Eurocard Gold kredittkort
Karakter

Test av Eurocard Gold kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eurocard Gold kan på mange måter anses som Eurocard Platinums lillebror. Storebror kan nemlig by på utvidet reiseforsikring og tilgang til både Concierge Service og Priority Pass, men det er allikevel ikke ensbetydende med at lillebror ikke klarer å stå på egne ben.

Det som dog taler for minstemann i denne sammenhengen er både aldersgrensen og årsavgiften, som da er betydelig lavere, samtidig som man kan få rabatter på advokatbistand og rimeligere drosje gjennom Norgestaxi. Kortet kan dessuten skilte med reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, og selv om man ikke får en utvidet global tilgang til flyplasslounger – som er tilfelle med Platinum-utgaven – kommer man allikevel inn på en håndfull flyplasslounger rundt omkring i Europa. Som i enkelte tilfeller er tilstrekkelig for de fleste.

Forsikringer i fleng

Men reiseforsikringen er i alle fall inkludert, og da har du raskt en bekymring mindre om uhellet skulle melde sin ankomst. Den eneste forutsetningen for at den skal være gyldig er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet. Så lenge dette kravet er innfridd er den gyldig for reiser på inntil 90 dager og dekker da enten kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 21 år eller inntil tre andre medreisende.

På toppen av dette har man også muligheten å tegne seg flere tilleggsforsikringer, slik som betalingsforsikring, helseforsikring, helårs ferie- og fritidsforsikring, ulykkesforsikring og ID-forsikring med egenandelsdekning på leiebil. Disse varierer noe i pris og sistnevnte ligger for eksempel på 69 kroner i måneden, mens betalingsforsikringen koster deg 0,85 % av den uteståendene saldoen per måned.

Reis med stil

Om du er av typen som befinner deg i skyene titt og ofte, kan Eurocard Gold raskt være en behjelpelig kompanjong på din ferd. Kortet gir deg nemlig tilgang til en et knippe flyplasslounger rundt omkring på kontinentet. Dette gir deg muligheten til å trekke deg rolig tilbake når anledningen byr seg, slik at du kan nyte oppholdet både før og mellom dine avganger, og det er jo aldri feil.

For å få tilgang til loungene må du betale for inngangen med ditt kredittkort i resepsjonen, samtidig som du fra tid til annen også kan bli bedt om å fremvise ditt boardingkort.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Rabatter på advokatbistand og taxi
 • Tilgang til flyplasslounger i Europa
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Mange gode tilleggsforsikringer

Ulemper

 • Årsgebyr
 • Høyt gebyr for kontantuttak
 • Relativt dyre forsikringer
 • Ugunstige rente og gebyrvilkår

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eurocard Gold byr på et knippe rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Automatisk rabatt gjennom Norgestaxis app – 22 % rabatt i Oslo og Akershus, 15 % i Buskerud og 10 % i Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim og Kongsberg
 • Automatisk rabatt gjennom samme app med TaxiKurir i Sverige – 5-15 % avhengig av når du reiser og hvor du reiser fra
 • ½ time fri konsultasjon og 20 % rabatt hos advokatfirmaet Hammervoll Pind DA for bistand og juridisk rådgivning innenfor en rekke ulike rettsområder

Hva er din erfaring med Eurocard Gold kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eurocard Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Eurocard Gold kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 645 kr (300 kr for pensjonister)
Varekjøp: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 35 kr
Kopi av faktura: 60 kr
Erstatnings­kort: 100 kr
Hastekort: 100 kr
Overføring: 100 kr
Purregebyr: 70 kr
Kontant­uttak i minibank (inn- og utland): 4 % av sum (min. 40 kr)
Kontant­uttak i bank (inn- og utland): 4 % av sum (min. 60 kr)
Bruk hos Posten: 4 % av sum (min. 60 kr)
Valuta­påslag: 2 %
Årlig nominell rente: 19,8 %
Mnd. nominell rente: 1,65 %
Årlig effektiv rente: 33,87 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 300 kr)

Eff. rente 33,87 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 17 086 kr