Test av YX Visa kredittkort

YX Visa kredittkort
Karakter

Test av YX Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 24,36 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1788. Totalt: 16.788

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Nei

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 24,36 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1788. Totalt: 16.788
Man kan både trygt og med rette kalle YX Visa for et typisk bensinkort, og som navnet tilsier er det en vesentlig fordel om den nevnte kjeden er din foretrukne leverandør av drivstoff. Vi snakker altså om avslag på bensin og diesel, og mer spesifikt førti øre per fylte liter ved betjente YX-stasjoner og ubemannede Uno-X-stasjoner. I og med at drivstoff er noe man uansett har behov for, er det jo like greit å spare noen slanter i samme slengen.

For den som måtte undre utstedes kortet av Resurs Bank, som også står bak kortene yA, VIP Credit Card og Supreme Card Gold.

Rimeligere drivstoff, naturligvis

Som vi allerede har streifet innom gir YX Visa deg rimeligere drivstoff hos YX og Uno X, det ligger liksom i navnet, og rabatten er på nevnte førti øre per fylte liter. Det legges med andre ord opp til at du trykker YX til ditt bryst, men om du for vane å svinge innom kjeden uansett, bør ikke dette by på noen særlige problemer.

Ikke nok med det. I tillegg til rabatt på drivstoff får man også hver sjette maskinvask på betjente stasjoner med på kjøpet. Vasker du bilen din ofte nok, kan det med andre ord være vesentlige summer å hente på dette punktet også.

Fordelsportal med ytterlige tilbud

På toppen av de ovenfor nevnte rabattordningene får man også tilgang til en helt egen fordelsportal. Gjennom denne får man månedlige tilbud innenfor visse varekategorier, og tidligere eksempler har vært fem prosent på hus og hage, fem prosent på fly og hotell, tre prosent på netthandel og fem prosent på elektronikk. Dette er altså en månedlig ordning, som vil si at rabattene byttes ut ganske så hyppig. Det gjelder med andre ord å følge godt med, så man finner den kategorien som passer for akkurat deg.

Samtidig er det verdt å merke seg at ordningen baserer seg på brukerstedenes MCC-koder, som kort forklart er den spesifikke kategorien butikken er registrert som. Dette er et universelt register, og du må derfor passe på at butikken du handler i er registrert med riktig kode i systemet. Om ikke vil du ikke kunne oppnå den ønskede rabatten.

Et gebyrvennlig kort

For å toppe det hele er YX Visa dessuten riktig så rimelig i drift. Grunnen til dette er at kortet, i alle fall på papiret, kan skilte med gebyrfrihet, men det er allikevel et stort minus her. Det stemmer riktig nok at kortet ikke krever noen månedlige gebyrer eller spesifikke gebyrer knyttet til uttak av kontanter, men det er samtidig verdt å merke seg at rentene renter fra første stund ved sistnevnte. Så helt kostnadsfritt er det med andre ord ikke.

I tillegg til dette kommer også det sedvanlige valutapåslaget, som er en praksis samtlige kredittkort opererer med. For YX Visa ligger denne på 1,75 % ved bruk i utlandet, som alt i alt er blant de lavere satsende på markedet.

Kort oppsummert kan man si at YX Visa første og fremst er et gunstig kort for den som foretrekker å tanke hos YX og Uno-X, men i tillegg til dette kan kortet også by på svært hyggelig gebyrsatser og riktig så gode fordelsordninger.

Fordeler

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos YX og Uno-X
 • Fleksibel rabattordning
 • Hver sjette bilvask hos YX på huset

Ulemper

 • Renten løper fra første stund ved uttak av kontanter i både inn- og utland
 • Drivstoffrabatten gjelder utelukkende hos YX og Uno-X
 • Ingen muligheter for forsikringer
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

I tillegg til den nevnte drivstoffrabatten hos YX og Uno-X, har man også tilgang på en rullerende månedlig rabattordning. Denne skiftes altså ut hver måned, og i august bys det på følgende godbiter:

 • 5 % rabatt på elektronikk
 • 5 % rabatt på hus og hage
 • 5 % rabatt på klær og sko
 • Opptil 100 kr rabatt på strømmetjenester

Forsikringer

Dette kortet har ingen forsikringsordninger

Hva er din erfaring med YX Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

YX Visa kredittkort
Average rating:  
 0 reviews