Test av St1 Mastercard kredittkort

St1 Mastercard kredittkort
Karakter

Test av St1 Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 24,58 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1862. Totalt: 16.862

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

40 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: Eff. rente 24,58 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1862. Totalt: 16.862
St1 Mastercard er finske St1 Oy sitt kredittkort på det norske markedet. Kortet er tilsiktet de aller mest trofaste kundene hos Shell, som vil kunne nyte godt av rabatter ved kjøp av drivstoff på en av oljeselskapets bensinstasjoner. Kortets rabatter er tilknyttet Shell fordi det driftes av St1 Finance, som eier samtlige Shell-stasjoner i Norge, Sverige og Finland.

Gunstig kort for trofaste Shell-kunder

Målt opp mot de øvrige drivstoffaktørene på markedet gjør kortet det helt greit i vår sammenligning. Hvor mye verdi kortet holder kommer likevel veldig an på hvor mye man bruker det. St1 deler inn kundene i tre forskjellige medlemsnivåer basert på poeng. Jo høyere medlemsnivå, desto flere og bedre fordeler.

Kunden mottar 2 bonuspoeng på kjøp hos Shell, og ett bonuspoeng for kjøp gjort utenfor Shell (gjelder i Norge, Sverige og Finland). Det øverste nivået, Superduper, gir deg en drivstoffrabatt på pene 55 øre per liter i form av Trumf-bonus. Trofaste kunder vil derfor kunne spare mye på dette kortet, men for den som kun besøker Shell-stasjoner kun sporadisk finnes det gunstigere alternativer.

Med St1 Mastercard får du en rentefri kreditt over et tidsrom på 40 dager. Kredittrammen er på inntil 100 000 kroner, og den effektive renten ligger på 24,58 %.

Drivstoffrabatt hos Shell med St1 Mastercard

Drivstoffrabatten er selve hjørnesteinen i ethvert kredittkort tilknyttet en bensinkjede, og St1 Mastercard kommer ikke som noe unntak. Det skiller seg ut ved at det i motsetning til mange andre bensinkort ikke opererer med en fastsatt sats, men en inndeling i tre medlemsnivåer hvor de mest trofaste kundene får ekstra fordeler. De tre nivåene heter Super, Duper og Superduper.

 • Medlemsnivå 1 – Super: Frem til man har oppnådd 500 poeng vil man være på dette nivået. Det gir 30 øre per liter i drivstoffrabatt og 10 % på bilvask
 • Medlemsnivå 2 – Duper: Fra opptjente 500 til og med 5000 poeng, vil man befinne seg på nivået Duper. Her gir kortet deg 40 øre per liter i drivstoffrabatt og 25 % på bilvask
 • Medlemsnivå 3 – Superduper: Dette nivået nåes idet man bikker 5001 poeng. Her slår den gode drivstoffrabatten på 55 øre per liter inn, i tillegg til at man får 50 % på bilvask

Medlemsnivået man tjener seg opp til beholder man ut kalenderåret, men ikke nok med det, man beholder sågar poengene også det påfølgende året.
Siden kredittkortet St1 Mastercard er tilknyttet bensinstasjonen som utsteder kortet, vil du naturlig nok få mer gunstige fordeler hos Shell-kjeder enn hos andre brukersteder. Kortet er likevel noe fleksibelt, da du fremdeles får ett poeng per brukte 10 kroner hos andre brukersteder enn Shell.

Når du betaler pumpeprisen trekkes ikke rabatten umiddelbart, istedenfor blir den levert i form av Trumf-poeng. Trumf er et fordelsprogram gjennom NorgesGruppen, som er Norges største handelshus for dagligvarer. Trumf-poengene lar seg konvertere til penger og kan overføres direkte til din brukskonto, dersom det er ønskelig.

Få tilgang på rabatter med Snarveien-appen

Den tredelte medlemsinndelingen er ikke den eneste rabattordningen St1 Mastercard har å vise til. Gjennom appen «Snarveien» tilbys gode priser på mat- og drikkevarer, som kan være en grei bonus når man først er innom for tanking eller et annet ærend. Man kan også logge inn på «Snarveien»-appen og følge med på transaksjoner og tilgjengelig saldo.

Fra tid til annen får man lukrative tilbud i appen, så det er lurt å være på vakt.

St1 Mastercard tilbyr nå også en velkomstbonus hvor du sparer hele 90 øre per liter på alle Shell-stasjoner i Norge, en bonus som varer over en periode på 90 dager.

St1 Mastercard: Et kort for den lojale kunden

For at St1 Mastercard skal være lønnsomt, bør Shell være det faste tankestedet, og helst hyppig brukt. Hverken rente- eller gebyrsatsene er i toppsjiktet hva gunstighet angår, og kortet byr heller ikke på noen som helst form for forsikring.

Ordningen med bonuspoeng og medlemsnivåer er gunstig, men virker kun besparende dersom man er på jakt etter drivstoffrabatt hos Shell eller St1. Som nevnt tidligere i artikkelen vil man etter 5000 oppnådde bonuspoeng få en drivstoffrabatt på 55 øre per liter ut kalenderåret, samt det påfølgende.

Du vil motta kredittkortet i posten senest etter to uker, men du har muligheten til å ta det i bruk via Apple Pay så fort avtalen er signert.

Fordeler

 • Drivstoffrabatt hos Shell og St1 i form av Trumf-bonus
 • Bonuspoeng på alle varekjøp
 • Ytterligere Shell-relaterte rabatter gjennom Snarveien-appen
 • Støtter Apple Pay

Ulemper

 • Ingen muligheter for forsikringer, hverken inkluderte eller som tillegg
 • Administrasjonsgebyr om kortet ikke månedlig benyttes hos Shell (fra og med 2020)
 • Ugunstig gebyr ved kontantuttak

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et norsk personnummer
 • Du må ha en norsk folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

St1 Mastercard byr først og fremst på rabatter knyttet til kortets kjede, og poengene man oppnår her deles igjen inn i tre nivåer: super, duper og superduper. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Ett bonuspoeng per brukte 10 kroner utenfor Shell, samt 2 bonuspoeng per brukte 10 kroner hos Shell i Norge, Sverige og Finland
 • Super (0-500 poeng): 30 øre per liter i drivstoffrabatt og 10 % på bilvask hos Shell og St1 i form av Trumf-bonus
 • Duper (501-5000 poeng): 40 øre per liter i drivstoffrabatt og 25 % på bilvask hos Shell og St1 i form av Trumf-bonus
 • Superduper (5001 poeng og over): 55 øre per liter i drivstoffrabatt og 50 % på bilvask hos Shell og St1 i form av Trumf-bonus
 • Ytterligere Shell-relaterte rabatter gjennom Snarveien-appen

Forsikringer

Dette kortet har ingen forsikringsordninger

Hva er din erfaring med St1 Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews