Test av SpareBank 1 Mastercard kredittkort

SpareBank 1 Mastercard kredittkort
Karakter

Test av SpareBank 1 Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 150 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518 kr

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 150 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 23,9 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1518. Totalt: 16.518 kr
SpareBank 1 Mastercard er bankalliansens helt egne kredittkort. Ingen overraskelse der. Sparebanken består i dag av 16 selvstendige banker spredt utover det ganske land, og kan sågar skryte på seg å ha over 300 kontorer og filialer.

I og med at bankene er såpass geografisk spredt leveres hvert enkelt kort som et enkeltstående produkt. I praksis betyr dette at vilkårene vil variere noe fra bank til bank, selv om de stort sett er ganske så like. Denne sammenligningen er derfor basert på en gjennomsnittlig vurdering av alle de tilgjengelige kortene.

Vær du (for)sikker

I likhet med mange andre aktører – i alle fall de bedre – på markedet, har også SpareBank 1 Mastercard reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Det eneste du trenger å gjøre er å betale minimum femti prosent av reisens totale transportkostnader, og vipps, så er du forsikret på din ferd. Dette gjelder de fleste typer transportmidler, være seg fly- eller togbillett eller drivstoffutgifter om du tar med doningen på tur.

Så lenge dette kravet er imøtekommet dekker forsikringen poster som reisegods, forsinket bagasje og avgang, reisesyke, avbestilling og reiseansvar for å nevne noen.

Men selve rosinen i pølsa er at reiseforsikringen også inkluderer egenandelsforsikring for leiebil. For dette er virkelig en godbit å ha med seg. For at denne skal være gyldig må man betale hele beløpet for selve leiebilen med kredittkortet, og minst halvparten av utgiftene i leieperioden med det samme kortet. Dette inkluderer da også drivstoff.

En slik forsikring koster gjerne mellom flere hundre og i enkelte tilfeller flere tusen kroner i uka om du tegner den på stedet hos utleieren, så her er det potensielt betydelige summer å spare. Så lenge kravene ovenfor er imøtekommet dekker forsikringen inntil 12 000 kroner per skadetilfelle.

Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er Supertilbud

SpareBank 1 sitt fordelsprogram heter altså Supertilbud, men må på ingen måte forveksles med DNBs fordelsprogram med samme navn. Det kan heller ikke hevdes at SpareBank 1 sin variant bugner over av tilbud, ei heller har den noen form for faste rabatter, men når rabattene først kommer er de gjerne høye. Det er i alle fall et greit plaster på såret. Tidligere rabatter har for eksempel vært tretti prosent på sport- og fritidsutstyr via CDON.com og førti prosent på Bjørn Dæhlie, Bliz Eyewear og Fjellsport.

Heldigvis kan man enkelt opprette et SMS-varsel om når rabattene er tilgjengelig, og tilbudene varer da som oftest i noen få dager. Tekstmeldingene kommer også i god tid før selve rabattene er tilgjengelig, slik at du kan lett kan vurdere om du vil smi mens jernet er varmt. Totalt sett fremstår derfor Supertilbud som en solid rabattordning, om enn noe uforutsigbart.

Fordeler

 • Gebyrfritt uttak i utlandet
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert i reiseforsikringen
 • Rabatter via Supertilbud

Ulemper

 • Noe begrenset fordelsprogram via Supertilbud
 • Høyt uttaksgebyr

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

SpareBank 1 Mastercard sitt fordelsprogram kalles Supertilbud, og her varierer tilbudene fra måned til måned med en varighet på noen få dager. Under kan du se eksempler på tidligere rabatter:

 • 40 % rabatt på produkter fra Bjørn Dæhlie
 • 40 % rabatt hos Bliz Eyewear
 • 40 % rabatt hos Fjellsport
 • 30 % rabatt på sport- og fritidsutstyr fra CDON.com
 • Du kan motta varsler om når rabattene er tilgjengelig via tekstmelding, og tilbudene er som oftest kortvarige. For å melde seg på sms-varslingen kan man sende kodeord SUPER til 02455

Forsikringer

Med SpareBank 1 Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og andre faste husstandsmedlemmer (barn under 20 år) eller inntil tre andre medreisende, samtidig som ulykkesforsikringen ikke gjelder for personer som har fylt 70 år. Reisesyke-, hjemtransport-, og avbrutt reiseforsikring, samt behandlingsutgifter, gjelder dessuten ikke for personer over 80 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Inkludert i reiseforsikringen har du også egenandelsforsikring for leiebil, og denne er gyldig så lenge du benytter kortet til å betale for leieforholdet i sin helhet. Polisen dekker inntil 12 000 kroner per skadetilfelle.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med SpareBank 1 Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SapreBank 1 MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews