Test av SAS American Express Premium

SAS American Express Premium
Karakter

Test av SAS American Express Premium

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: Ubegrenset

Responstid: Svar innen kort tid

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 1000. Totalt: 13.000

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Ubegrenset

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

1000 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: 12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 1000. Totalt: 13.000
SAS American Express Premium har gjennomgått en del forandringer som følger av at American Express valgte å ta distribusjonen av kortene i sine egne hender etter at DNBs lisens løp ut.

Felles for alle kortene er at de er gjort om fra kreditt- til faktureringskort, som vil si at muligheten til å betale ned over tid – som man kunne før – har dermed forsvunnet. Utestående beløp må betales tilbake hver måned, med en betalingsfrist på 14 dager etter faktureringsdato.

Med en årsavgift på 1000 kroner er SAS American Express Premium et rimeligere alternativ enn American Express sitt Elite-kort, som har en årsavgift på 4000 kroner. I realiteten vil lønnsomheten avhenge helt av hvor flittig kortet blir brukt, og hva det brukes til. Premium-kortet egner seg for den som reiser mye, men er ideelt for den som befinner seg et sted i mellomsjiktet hva reising angår.

Flybonus og reisefordeler med SAS American Express Premium

Med SAS American Express Premium mottar man enkelt og greit 15 EuroBonus-poeng (kalt Ekstrapoeng) per 100 krone man bruker, og for hver 100 krone man bruker på kjøp av flybilletter via SAS.no, tildeles man 30 Ekstrapoeng. Disse kan man bruke til kjøp av flybilletter via SAS og Star Alliance.

Prisen for en flybillett varierer, og de billigste reisene starter på 10 000 EuroBonus-poeng. De dyreste klatrer seg helt opp til 120 000 poeng. En flyreise til Sydney vil koste 120 000 Ekstrapoeng, mens en tur til Berlin kun koster 20 000.

SAS American Express Premium gir deg også rabattert tilgang til SAS-lounger i Norden. Dette forutsetter at man reiser enten med SAS eller et av de øvrige flyselskapene i Star Alliance. Innenriksloungene på Arlanda og Gardermoen er dessverre ikke inkludert i denne fordelen.

Companion Ticket for storforbrukerne

SAS-ordningen Companion Ticket (CT) gir de som bruker litt ekstra noen pene fordeler.
Bruker du mer enn 150 000 kroner i løpet av et kalenderår, får du den gylne mulighet til å bestille en reise med 50 prosent poengrabatt for opptil to personer til hvor enn du ønsker. Den eneste forutsetningen er at du reiser med SAS eller Star Alliance.

Bruker du mer enn 300 000 kroner i løpet av et kalenderår, får du det samme tilbudet en gang til. En CT lar deg med SAS American Express Premium bestille en bonusreise til beste pris årlig, enten med SAS eller et annet flyselskap i Star Alliance, for eksempel Lufthansa.

Poengrabatten gjelder for året den ble anskaffet, men også de påfølgende tolv månedene etter dette. Det er verdt å merke seg at dersom du skulle finne på å bytte til et annet American Express-kort, vil du starte med blanke ark i opptjeningen mot en Companion Ticket.

SAS American Express Premium: Årsavgift og forsikring

Årsavgiften på 1000 kroner kan virke noe avskrekkende på en moderat bruker, men hvis man tar i betraktning at kortet fører med seg en omfattende forsikringsordning kan det virke mer fordelaktig enn det kostnadsfrie Classic-kortet, som ikke har disse ordningene i sitt kort.

Forsikringsordningen omfatter kostnader tilknyttet avbestilling, utsettelse, endringer eller avbrytelse av reisen, forkortet reise, stjålne reisedokumenter, penger eller eiendeler, forsinket bagasje, personskade som følge av ulykke, juridisk assistanse og erstatning, og tyveri av, eller skade på leiebil. Det Elite-kortet tilbyr, som man ikke får med Premium, er medisinsk assistanse, altså dekning av kostnader tilknyttet behandling av sykdom forsikrede har fått på reisen.

Fordeler

 • Opptjening av EuroBonus-poeng
 • Opptjening av Companion Ticket, hvor to kan reise til prisen av én
 • Reduserte priser på SAS-lounger i hele Norden
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Ulemper

 • Noe høy årsavgift
 • Ugunstige gebyrsatser
 • Markedets drøyeste valutapåslag
 • American Express har et mer begrenset bruksområde enn Visa og MasterCard

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

SAS American Express Premium er i hovedsak konstruert rundt SAS sitt EuroBonus-program, som kan benyttes til kjøp av flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone
 • 30 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter gjennom sas.no
 • Mulighet for ledsagerbillett (Companion Ticket) ved årlig bruk over 150 000 kroner, som kan benyttes over hele kloden
 • Reduserte priser på SAS-lounger i hele Norden
 • Tilgang til globalt restaurantprogram med mer enn 400 restauranter, hvor du enten får en gratis forrett, en flaske vin eller 20% rabatt på mat