Test av SAS American Express Classic

SAS American Express Classic
Karakter

Test av SAS American Express Classic

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: Ubegrenset

Responstid: Svar innen kort tid

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 0. Totalt: 12.000

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Ubegrenset

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: 12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 0. Totalt: 12.000

Som sine søskenkort Premium og Elite, har SAS American Express Classic gjennomgått flere endringer det siste året etter at American Express tok over driften etter at lisensen til DNB – som tidligere utstedte kortene – løp ut.

Felles for alle kortene er at de er gjort om fra kreditt- til faktureringskort. Muligheten for å betale ned over tid er dermed forsvunnet. Utestående beløp er nødt til å betales tilbake hver måned, med en betalingsfrist på 14 dager etter faktura er mottatt.

I likhet med de to andre American Express-kortene tilknyttet SAS, gir SAS American Express Classic deg mulighet til å spare opp bonuspoeng på alle kjøp, om så i et lavere tempo. Kortet gir ingen forsikringer, men er til gjengjeld helt gratis å besitte.

Flybonus og reisefordeler

For hver hundrede krone man bruker med SAS American Express Classic mottar man 15 EuroBonus-poeng, samtidig som satsen dobles til 30 poeng for hver hundrede krone man bruker på kjøp av flybilletter via SAS.no. Gjennom SAS sine nettsider kan du bruke disse poengene til å enten kjøpe flybilletter eller oppgradere en eksisterende reiser.

For å kjøpe en billett er man nødt til å opptjene en god del poeng. Hvor dyr en reise er avhenger av flere ting, men hovedsakelig hvor dyr reisen i utgangspunktet er, som igjen kommer an på etterspørselen og lengden av den. Hos SAS vil du finne reiser som koster alt fra 10 000 til 120 000 poeng.

To for én med bonusbillett

I likhet med de to andre kortene i SAS-serien kommer SAS American Express Classic med en mulighet til å opptjene en Companion Ticket. For å oppnå denne med Classic-varianten er man nødt til å bruke mer enn 100 000 kroner med kortet i løpet av et kalenderår.

Denne CT-en vil kunne ta deg på en bonusreise til beste pris i Europa en gang i året. CT-en forblir gyldig ut året den er opptjent, samt ytterlige ett år.

Billig i drift

SAS American Express Classic passer bra for den som er ute etter flybonuser uten å legge til ekstra utgifter i form av årsavgifter, slik man må med de andre SAS-kortene til American Express.

Kortet har fravær av årsavgift, men også forsikringer. Kortets gunstighet, målt mot Premium og Elite, avhenger av hvor ofte det blir brukt. Opptjeningen av Ekstrapoeng går betydelig saktere med 10 poeng per 100 brukte krone utenfor SAS, mot henholdsvis 15 poeng på Premium og 20 poeng på Elite.

Fordeler

 • Ingen årsavgift
 • Opptjening av EuroBonus-poeng
 • Opptjening av Companion Ticket, hvor to kan reise til prisen av én
 • Reduserte priser på SAS-lounger i hele Norden

Ulemper

 • Ugunstige gebyrsatser
 • Markedets drøyeste valutapåslag
 • Ingen muligheter for forsikringer, hverken inkluderte eller som tillegg
 • American Express har et mer begrenset bruksområde enn Visa og MasterCard

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

SAS American Express Classic er i hovedsak konstruert rundt SAS sitt EuroBonus-program, som kan benyttes til kjøp av flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 10 Ekstrapoeng per 100 brukte krone
 • 30 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter gjennom sas.no
 • Mulighet for ledsagerbillett (Companion Ticket) ved årlig bruk over 100 000 kroner, som kun kan benyttes i Europa
 • Reduserte priser på SAS-lounger i hele Norden
 • Tilgang til globalt restaurantprogram med mer enn 400 restauranter, hvor du enten får en gratis forrett, en flaske vin eller 20% rabatt på mat