Test av Nordea Gold Mastercard kredittkort

Nordea Gold Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Nordea Gold Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 500 000

Responstid:

Eff. rente 23,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1820. Totalt: 16.820

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 500 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

50 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 23,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1820. Totalt: 16.820
Det kan se ut til at Nordea også har valgt å slenge seg på bølgen av kort med en misvisende referanse til gull. For det er lite som minner om tjuefire karat her, snarere tvert om. Nordea Gold Mastercard kan nemlig by på riktig så gjennomsnittlige vilkår, unødvendige gebyrer og relativ høy effektiv rente. Ikke så mye å rope hurra for med andre ord.

Det som derimot veier opp en god del er den lave aldersgrensen og fleksible kredittramme, som langt på vei er med på å gjøre kortet tilgjengelig for de fleste. Noe som kan være en stor fordel for blant annet studenter, som ikke har så altfor mange alternativer å velge mellom. Noe som til en viss grad er forståelig, men også ganske merksnodig.

Noe som faktisk trekker veldig opp her er forsikringsavtalene. Kortet har nemlig både reise- og avbestillings-, kjøps- og netthandelsforsikring inkludert, som vil si at du slipper å tegne disse ved siden av.

Ekstra sikkerhet i hverdagen

Om ikke annet så er det i alle fall noen gullkantede fordeler her, og det er forsikringene. Den første av disse er reise- og avbestillingsforsikring. Denne er inkludert i kortet og gyldig på alle reiser hvor minimum halvparten av dens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet. Utover dette kreves det også at du er medlem av norske folketrygd, registrert i Folkeregisteret og da har en fast bostedsadresse i Norden. Så lenge alle disse kravene er møtt er forsikringen gyldig for sammenhengende reiser på inntil nitti dager eller trettifem dager for reiser med åpen retur. Uavhengig av dette må du også starte og avslutte reisen i Norden.

Ved siden av dette får du også kjøpsforsikring med på lasset. Denne dekker alle varekjøp foretatt i forbindelse med reising med en verdi over tusen kroner. Om du er så uheldig å miste varen eller det skulle oppstå en skade på den, dekker forsikringen inntil 25 00 kroner i erstatningsverdi. Dette vil naturligvis avhenge av prisen på varen. Polisen gjelder i nitti dager fra kjøpsdatoen, mens konsumvarer – eksempelvis mat og drikke – ikke dekkes overhode.

Alle gode er som sagt tre, og den siste fordelen i denne sammenhengen er inkluderingen av netthandelsforsikring. Som dens tittel indikerer kan denne være gull verdt om du foretrekker å handle via verdensveven. Også her er du forsikret på inntil 25 000 kroner, og polisen dekker privatkjøp over femhundre kroner og skade på og tap av varer hvor selger ikke er erstatningspliktig. Samtidig er det også verdt å notere seg at forsikringen kun gjelder kjøp fra leverandører som er basert i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, der levering er avtalt til en norsk adresse.

Som et siste apropos er det også greit å påpeke at du må benytte deg av ditt Nordea Gold Mastercard for at forsikringen skal være gyldig.

Månedlige tilbud og eksklusive arrangementer

Som de fleste andre aktører på markedet tilbyr også Nordea visse rabattordninger gjennom sitt kort, og selv om disse ikke er blant de beste på markedet, er det i alle fall noe å hente her. Med Nordea har du i alle fall tilgang på en knippe faste rabatter, slik som leiebil gjennom Avis, flyplassparkering gjennom Flight Park, opphold på Engø Gård og feriehus gjennom Interhome.

Utover dette får du også tilgang til fordelsportalen Priceless Cities. Dette er teknisk sett en portal som tilbys gjennom Mastercard og ikke Nordea, men i og med at dette er et kort som benytter seg av MasterCard, er det jo ingen grunn til å ikke nevne den i samme slengen. Priceless Cities beskriver i alle fall seg selv som en tilbyder av eksklusive opplevelser på reise, noe det er vanskelig å argumentere mot, da man har tilgang til eksklusive opplevelser og billetter til ulike arrangementer over hele verden.

Fordeler

 • Overlegen kredittramme
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Kjøps- og netthandelsforsikring inkludert
 • Støtter Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Unødvendig årsavgift
 • Noe snevert fordelsprogram
 • Ugunstig gebyr ved uttak av kontanter

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Nordea Gold Mastercard byr både på faste og varierte rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Avis Bilutleie: Inntil 15 % rabatt på leiebil i Norge, og opptil 10 % rabatt i Europa og Nord-Amerika
 • Engø Gård: 20 % rabatt på ordinær pris EngøDøgn
 • Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola, samt rabatterte priser på bilpleie
 • Interhome: Minimum 10 % rabatt på alle feriehus, og opptil 43 % rabatt på Last Minute priser
 • Priceless Cities: Rabatter i spesifikke storbyer, og på ting som hotell, opplevelser og reiser med mer

Forsikringer

Med Nordea Gold Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende. For reiser med åpen retur gjelder forsikringen kun de første 35 dagene, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 75 år. Ved død/ulykke for personer over 70 år har reiseforsikringen dessuten reduserte erstatningssummer.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med kjøpsforsikring er alle varekjøp over 1000 kroner, som er betalt på reisen, forsikret. Forsikringen gjelder kun for kortinnehaver og kjøp foretatt på reiser som er omfattet av reiseforsikringen. Ved uforskyldt tap av eller skade på varen dekker polisen inntil 25 000 kroner, med en varighet på 90 dager fra kjøpstidspunktet. Konsumvarer, eksempelvis mat og drikke, dekkes derimot ikke.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med netthandelsforsikring er du forsikret for inntil 25 000 kroner ved privatkjøp over internett, forutsett at varen er betalt med kredittkort, kostet minimum 500 kroner per stk./samling og skaden ikke kan erstattes av selgeren – herunder skade på, tap av, eller omlevering av varen. Samtidig er det også verdt å nevne at at forsikringen kun gjelder for kjøp på internettsider som har adresse i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, hvor levering er avtalt til adresse i Norge.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Nordea Gold Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Norde Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews