Test av Nordea Gold MasterCard kredittkort

Nordea Gold MasterCard kredittkort
Karakter

Test av Nordea Gold MasterCard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 500 000

Responstid:

Det kan se ut til at Nordea også har valgt å slenge seg på bølgen av kort med misvisende gullreferanse. For det er lite som minner om tjuefire karat her, snarere tvert om. Nordea Gold kan nemlig by på riktig så gjennomsnittlige vilkår, unødvendige gebyrer og relativ høy effektiv rente. Ikke så mye å rope hurra for med andre ord.

Det som derimot veier opp en god del er den lave aldersgrensen og fleksible kredittramme, som langt på vei er med på å gjøre kortet tilgjengelig for de fleste. Noe som kan være en stor fordel for blant annet studenter, som ikke har så altfor mange alternativer å velge mellom. Noe som til en viss grad er forståelig, men også ganske merksnodig.

Noe som faktisk trekker veldig opp her er forsikringsavtalene. Kortet har nemlig både reise- og avbestillings-, kjøps- og netthandelsforsikring inkludert, som vil si at du slipper å tegne disse ved siden av.

Det siste som er verdt å nevne i denne sammenhengen er fordelsprogrammene. Her får man nemlig tilgang til Nordeas egne ordning Kort Fortalt og MasterCards Priceless Cities. Så noe er det absolutt å hente her.

Ekstra sikkerhet i hverdagen

Om ikke annet så er det i alle fall noen gullkantede fordeler her, og det er forsikringene. Den første av disse er reise- og avbestillingsforsikring. Denne er inkludert i kortet og gyldig på alle reiser hvor minimum halvparten av dens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet. Utover dette kreves det også at du er medlem i norske folketrygd, registrert i Folkeregisteret og da har en fast bostedsadresse i Norden. Så lenge alle disse kravene er møtt er forsikringen gyldig for sammenhengende reiser på inntil nitti dager eller trettifem dager for reiser med åpen retur. Uavhengig av dette må du også starte og avslutte reisen i Norden.

Ved siden av dette får du også kjøpsforsikring med på lasset. Denne dekker alle varekjøp foretatt i forbindelse med reising med en verdi over tusen kroner. Om du er så uheldig å miste varen eller det skulle oppstå en skade på den, dekker forsikringen inntil 25 00 kroner i erstatningsverdi. Dette vil naturligvis avhenge av prisen på varen. Polisen gjelder i nitti dager fra kjøpsdatoen, mens konsumvarer – eksempelvis mat og drikke – ikke dekkes overhode.

Alle gode er som sagt tre, og den siste fordelen i denne sammenhengen er inkluderingen av netthandelsforsikring. Som dens tittel indikerer kan denne være gull verdt om du foretrekker å handle via verdensveven. Også her er du forsikret på inntil 25 000 kroner, og polisen dekker privatkjøp over femhundre kroner og skade på og tap av varer hvor selger ikke er erstatningspliktig. Samtidig er det også verdt å notere seg at forsikringen kun gjelder kjøp fra leverandører som er basert i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, der levering er avtalt til en norsk adresse.

Som et siste apropos er det også greit å påpeke at du må benytte deg av ditt Nordea Gold MasterCard for at forsikringen skal være gyldig.

Månedlige tilbud og eksklusive arrangementer

Den siste godbiten Nordea Gold har å by på er fordelsprogrammene Kort Fortalt og Priceless Cities.

Kort Fortalt er altså Nordeas egne fordelsprogram, og denne inneholder en salig blanding av faste tilbud, og månedlige rabatter. Eksempler på faste rabatter er rimeligere leiebiler gjennom utleiefirmaet Avis, avslag på parkering på Gardemoen gjennom Flight Park og tilbud på feriehus og leiligheter gjennom Interhome.

Det andre fordelsprogrammet er Priceless Cities, som er eksklusivt for alle med MasterCard-medlemmer. Denne gir deg avslag på fjonge opplevelser og billetter til ulike arrangementer over hele verden. Disse rabattene er ofte rullerende, som vil si at de byttes ut fra tid til annen, så her gjelder det å følge godt med for å finne det tilbudet som er ditt hjerte nærmest.

Fordeler

 • Overlgen kredittramme
 • 45 dagers rentefri kreditt
 • God inkludert forsikringspakke

Ulemper

 • Gebyr på kontantuttak
 • Høy effektiv rente

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Norsk statsborgerskap
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med Nordea Gold har man tilgang på to ulike rabattprogrammer:

 • Det første er det MasterCard-tilknyttede Priceless Cities. Her får man tilgang til rabatter i spesifikke storbyer, og på ting som hotell, opplevelser og reiser
 • Den andre er Nordeas egne rabattordning Kort fortalt, som byr på følgende rabatter:
  15 % rabatt på leiebil hos Avis Bilutleie i Norge og opptil 10 % rabatt i øvrige Europeisk land og Nord-Amerika
  10 % rabatt på parkering ved Gardemoen og Stavanger Lufthavn Sola gjennom Flight Park
  20 % rabatt av ordinær pris på EngøDøgn på Engø Gård
  Minimum 10 % rabatt på feriehus og leiligheter gjennom Interhome

Hva er din erfaring med Nordea Gold MasterCard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Norde Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Nordea Gold MasterCard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 50 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 49 kr
Erstatningskort: 0 kr
Overføring: 25 kr + 1,5 % av sum
Tilleggskort: 50 kr
Purregebyr: 70 kr
Kjøp av valuta i Nordeas banker: 20 kr + 2 % av sum (min. 40 kr)
Kontant­uttak i utland: 1,5 % (min. 40 kr)
Kontant­uttak i Norge: 1,5 % (min. 40 kr)
Bruk hos Posten: 1,5 % (min. 40 kr)
Valuta­påslag: 2 %
Årlig nominell rente: 19 %
Mnd. nominell rente: 1,6 %
Årlig effektiv rente: 23,99 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 250 kr)

Eff. rente 23,99 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 820 kr