Test av MyHoliday Card Visa kredittkort

MyHoliday Card Visa kredittkort
Karakter

Test av MyHoliday Card Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 75 000

Responstid:

Eff. rente 25,2 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4446. Totalt: 39.446
Eff. rente 25,2 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4446. Totalt: 39.446
Med et navn som MyHoliday Card er det mye som tyder på at dette er myntet på ferieglade nordmenn, og i og med at det er reiseselskapet Ving som står bak det hele, tror jeg vi kan slå fast at dette faktisk er tilfelle. Det høres nesten ut som om dette burde være det perfekte reisefølge, men med unntak av noen ytterst få reiserelaterte fordeler er det pent lite annet å juble for her. Ei heller varmer gebyrvilkårene nevneverdig, så hva sitter man egentlig igjen med da?

Tilbud gjennom Ving

For noen fordeler har det jo absolutt. På papiret er det mest gunstige av disse fraværet av gebyrer ved kontantuttak i utlandet, men denne gebyrfriheten kommer med en aldri så liten hake. Eller liten og liten. Ved kontantuttak i utlandet løper nemlig renten fra første stund, så hvorvidt man kan kalle det gebyrfritt eller ei er opp til hver enkelt. Utover dette får man også 500 kroner i avslag på pakkereiser gjennom Ving, og så lenge man bestiller minimum seks uker i forveien lar denne seg også kombinere med øvrige rabatter. Ved siden av dette får man også reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet, så det er i alle noe.

Om du bestiller ferie via ving.no og prisen for denne overstiger 2500 kroner, har du også muligheten til å utsette betalingen om du ønsker dette. I praksis betyr dette at du kan slå til på et rimeligere pakketilbud når det passer for akkurat deg. Dette koster henholdsvis 275 kroner for fire måneder og 349 for seks måneder, og fordelen her er at dette er et engangsbeløp, slik at du unngår å måtte betale renter.

På toppen av dette opprettes det også en egen feriesparekonto i ditt navn. Denne har en oppsparingsrente på en prosent, og iverksettes så straks du belaster kortet. Denne har heller ikke noen uttaksbegrensninger, som fort kan vise seg å være en riktig så gullkantet avtale. Aller sist får man også tilgang til nettstedet Fordelsbutikken, som kan friste med tilbud på diverse produkter.

Vær lur, ha med forsikring på tur

Hva er vel et reisekort uten reiseforsikring? Ikke noe særlig for å være ærlig, og MyHoliday Card er ikke noe unntak. Så lenge du betaler minimum halvparten eller mer av din reises totale transportkostnader med kredittkortet, er denne automatisk gjeldende for opphold på inntil nitti dager for samtlige hustandsmedlemmer eller kortinnehaver og tre andre medreisende.

Det er samtidig verdt å merke seg at det stilles visse krav for å få denne forsikringen innvilget. For det første må man både være medlem i norsk folketrygd, ha et norsk personnummer og fast bostedsadresse i Norge, og for det andre stilles det også krav til at reisen startes og avsluttes i Norge. Så lenge alle disse kriteriene er møtt gjelder forsikringen helt til man er tilbake på sin egen adresse.

Ved siden av dette kan man også tegne seg betalingsforsikring, men denne koster da noe ekstra. I motsetning til reise- og avbestillingsforsikring, som man slipper å betale noe for. Med betalingsforsikring er man sikret om uhellet skulle være ute, og de månedlige forpliktelsene overtas ved tilfeller som langvarig og kritisk sykdom, arbeidsledighet, permittering og dødsfall.

Forsikringen koster 0,7 % av din utestående saldo hver måned, og dekker syv prosent av din månedlige saldo i inntil ett år om du skulle rammes av noen av de ovenfor nevnte punktene. De eneste unntakene er ved kritisk sykdom eller tap av liv. I disse tilfellene vil saldoen innfris i sin helhet.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Ving-relaterte rabatter
 • Mulighet for tilleggsforsikringer
 • Mulighet for rentefri betalingsutsettelse

Ulemper

 • Det påløper et administrasjonsgebyr så fort du har brukt mer enn 250 kroner
 • Særs ugunstig rente- og gebyrvilkår
 • Snevert fordelsprogram

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

MyHoliday Card har ikke det mest omfattende fordelsprogrammet på markedet, men kan i alle skilte med noe. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 500 kroner i rabatt på alle pakkereiser hos Ving
 • Rabatter gjennom Fordelsbutikken
 • 20 % rabatt på leie av lift gjennom Oslo Liftutleie
 • 10 % rabatt på parkering på Gardermoen gjennom Flight parkering
 • 10 % rabatt på produkter fra KnitMe.com

Forsikringer

Med MyHoliday Card har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 70 år.

Det er også verdt å merke seg at man må være medlem av norsk folketrygd, ha et norsk personnummer og fast bosted i Norge for å omfattes av polisen, samtidig som det trekkes en egenandel på 500 kroner for behandlingsutgifter tilknyttet tap av reisegods.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med betalingsforsikring overtas betalingen av dine månedlige forpliktelser av kortutsteder ved tilfeller av langvarig sykemelding, arbeidsledighet, permittering, kritisk sykdom eller tap av liv. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i inntil tolv måneder, mens saldoen innfris i sin helhet ved kritisk sykdom eller tap av liv.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av utestående saldo

Hva er din erfaring med MyHoliday Card Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

MyHoliday Card kredittkort
Average rating:  
 0 reviews