Test av Mastercard Gold kredittkort

Mastercard Gold kredittkort
Karakter

Test av Mastercard Gold kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 25,37 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1466. Totalt 16.466

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 25,37 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1466. Totalt 16.466
Ikke alt som glitrer er gull lyder et velkjent ordtak, og sjeldent har det stemt bedre enn i dette tilfelle. Mastercard Gold distribueres av EnterCard, og kan hverken by på noen nevneverdige fordeler eller noe annet spennende for den saks skyld. Alt i alt er det faktisk pent lite annet enn den inkluderte reiseforsikringen som er verdt å trekke frem.

Kortet tilbys i alle fall av åtte selvstendige banker omkring vårt ganske land, og disse er henholdsvis Etne Sparebank, Fana Sparebank, Flekkefjord Sparebank, Haugesund Sparebank, Lillesands Sparebank, Luster Sparebank, Skudenes & Aakra Sparebank og Voss Sparebank.

Lite skinn på beina

Vi startet med et ordtak, og fortsetter i samme ånd. Det er nemlig få kort på markedet som byr på så få fordeler som Mastercard Gold gjør. Ikke har det rabatter, ikke har det bonuser og ikke har den noen form for tilbud. Kort og godt null og niks der i gården.

La oss dermed se litt nærmere på rentene og gebyrene. Kortes årlig nominelle rente er på 21,62 %, mens den effektive ligger på 25,37 %. Denne satsen er hverken ekstremt dårlig eller spesielt bra, noe som i denne sammenhengen faktisk er med på å dra opp helhetsinntrykket, og det sier jo egentlig sitt.

Tar du med kortet på ferie må du også belage på deg på noen ubehagelige overraskelser. Jo, visst koster det ingenting å betale med kortet, men om du velger å ta ut kontanter derimot, baller det seg veldig fort på. Dette koster deg nemlig 75 kroner per uttak, én prosent av det totale beløpet du tar ut, samt at valutapåslaget på 1,75 % kommer på toppen av alt dette. Det koster deg med andre i overkant av hundre kroner for hver tusende krone du tar ut, noe som rett og slett er hårreisende. Og da snakker vi ikke gåsehud av det gode slaget.

På den positive siden kan i alle fall kortet skilte med en ganske så høy kredittramme, pålydende 100 000 kroner, samt at den rentefrie kredittperioden er på 45 dager. Det er med andre ord noe positivt her, selv om det ikke er all verden.

Reiseforsikringen er i alle fall på plass

Så hvorfor anskaffe seg kortet i det hele tatt? Vel, Mastercard Gold har i alle fall reise- og avbestillingsforsikring inkludert, og dette koster deg fort en pen sum i løpet av et år om du må tegne den ved siden av. For at denne forsikringen skal være gyldig kreves det at du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med ditt kredittkort. Hvilket fremkomstmiddel du velger å benytte deg av er helt opp til deg, men det er verdt å merke seg innenlandsreiser stiller krav til minimum en overnatting eller at reisen ble foretatt med fly. Så lenge dette er på plass er forsikringen gyldig for reiser på inntil nitti dager.

Ved siden av dette har man også muligheten til å skaffe seg betalingsforsikring, men denne er dog ikke inkludert i kortet. Den koster med andre ord litt ekstra, og denne prisen er 0,6 % av din månedlige utestående saldo. Forsikringen dekker fem prosent av din månedlige utestående saldo ved tilfeller som arbeidsledighet, permittering, arbeidsuførhet og sykemelding i inntil tolv måneder. Alternativt dekker den fem prosent av den utestående saldoen i tre måneder ved sykehusopphold for selvstendig næringsdrivende. Ved tap av liv eller kritisk sykdom, dekkes hele det utestående beløpet for begge parter.

Fordeler

  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Mulighet for tilleggsforsikringer

Ulemper

  • Ingen tilknyttede fordelsprogram
  • Meget ugunstig gebyr ved uttak av kontanter, både i inn- og utland
  • Et ganske så uinteressant kort totalt sett

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Dette kredittkortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Forsikringer

Med et Mastercard Gold fra EnterCard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 80 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med betalingsforsikring nedbetaler kortutsteder hele eller deler av din utestående saldo ved ufrivillig arbeidsledighet eller permittering, midlertidig arbeidsuførhet, langvarig sykemelding, sykehusopphold for selvstendig næringsdrivende, kritisk sykdom og dødsfall.

Forsikringen dekker 5 % av din månedlige utestående saldo i inntil 12 måneder ved arbeidsledighet, permittering, arbeidsuførhet og sykemelding. For selvstendig næringsdrivende dekkes 5 % av utestående saldo i tre måneder ved sykehusopphold, mens hele det utestående beløpet dekkes ved kritisk sykdom eller tap av liv.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,6 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Mastercard Gold kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Mastercard Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews