Test av Fana Sparebank Visa kredittkort

Fana Sparebank Visa kredittkort
Karakter

Test av Fana Sparebank Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 16,82 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1287. Totalt 16.287

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

50 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 16,82 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1287. Totalt 16.287
Selv om kredittkortet er blant de aller ferskeste på markedet, har Fana Sparebank faktisk holdt det gående helt siden 1878. Så da var det vel kanskje bare på tide å endelig kaste hatten sin inn i ringen.

Som nykommere flest er det viktig å kunne skille seg positivt ut i mengden, og på dette punktet må det være lov å si at Fana Sparebank Visa leverer til gangs. Så freidig har banken vært at de har gått hen og levert en av de aller beste rentesatsene på markedet, og når gebyrene i tillegg er nesten like bra, ja, da sitter man raskt igjen med et meget habilt produkt. I alle fall med tanke på at man også får med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsforsikring for leiebil på kjøpet. Rett og slett imponerende.

Utover dette kan kortet skilte med rentefri kreditt i inntil 50 dager, som er noe lengre enn de sedvanlige 45, en kredittramme på inntil 100 000 kroner og en effektiv rente på smått imponerende 16,82 %.

Blant de beste rentesatsene på markedet

Fana Sparebank Visa aller fremste salgsargument er nok uten tvil den suverene rentesatsen og mangelen på gebyrer ved uttak av kontanter i utlandet. Banken selv reklamerer med at de har markedets aller laveste effektive rente, og om man tar en rask kikk på Finansportalens oversikt, kan det faktisk se ut til at dette stemmer. Da er det dessuten ekstra hyggelig at de klarer å følge opp inntrykket med tidvis suverene gebyrvilkår.

For om man ser bort ifra den meget ugunstige satsen på 40 kroner pluss én prosent av den totale summen ved uttak av kontanter innenfor landets grenser, er det nemlig pent lite annet negativt å spore her. Kort og godt vil dette si at kortet kanskje først og fremst skiller seg ut som et meget godt reisefølge, ikke minst på grunn av den inkluderte forsikringen.

Reis trygt

For om man først beveger seg utenfor landets grenser, er det essensielt å ha de riktige forsikringene med seg på turen. Med Fana Sparebank Visa får man nemlig to riktige så gunstige forsikringer med på kjøpet, henholdsvis ID-tyverisikring og ikke minst reise- og avbestillingsforsikring.

Fordelen med denne løsningen er at ID-tyverisikringen til enhver tid er gyldig over den ganske klode, så lenge du aktivt benytter deg av kortet. Så lenge dette er på plass har du tilgang til telefonassistanse til alle døgnets tider, samt at den dekker inntil 100 000 kroner i juridisk assistanse per dokumenterte skadetilfelle.

Reise- og avbestillingsforsikringen er derimot kun gjeldende om du betaler minimum halvparten av dine respektive reisers totale transportkostnader med kortet. Når dette er imøtekommet er den gyldig for reiser i hele verden med en varighet på inntil 90 dager eller de første trettifem dagene for reiser med åpen retur.

Polisen dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse. Forsikringen dekker dessuten egenandel for leiebil, som tradisjonelt sett har vist seg å bli en ganske så kostbar affære om man er nødt til å tegne den på stedet. Dette er nemlig noe man må ha på plass for å i det hele tatt kunne leie bil.

Begge poliser leveres av Gouda, som hører til under det mer velkjente Gjensidige Forsikring.

Fana & fordeler

La oss dermed så smått bevege oss over til de mindre positive aspektene. Blant tingene som virkelig skiller de gode fra de mindre gode kortene på markedet er de tilknyttede fordels- og bonusprogrammene, og her kan man ikke akkurat si at det står til toppkarakter her. Fana Sparebank Visa kan i alle fall by på enkelte rabatter gjennom fordelsportalen DealPass, som blant annet kan skilte med inntil 25 % rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser.

Dette kan på overflaten virke som en nokså gunstig ordning, men etter vår erfaring oppleves den ofte som av det noe snevre slaget. Så selv om noe absolutt er bedre enn ingenting, er ikke dette nødvendig verdt å skrive hjem om.

Med det sagt er kortet allikevel ganske så rimelig i drift om man ikke har noe utpreget behov for å heve eller overføre kontanter i innlandet, og som et reisekort er det ytterst få aktører på markedet som klarer å matche det. Kort og godt er Fana Sparebank Visa en meget verdig nykommer.

Fordeler

 • Solide rente- og gebyrvilkår
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Solide låneramme
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Støtter Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Høyt gebyr ved kontantuttak i innland
 • Høyt gebyr ved overføring til kredittkort
 • Ganske snevert fordelsprogram

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Fana Sparebank kan primært skilte med et fordelsprogram i regi av Dealmakers, som byr på rabatter på tusenvis av steder i inn- og utland

Forsikringer

Med kredittkort fra Fana Sparebank har har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert, så lenge du betaler mer enn halvparten av reisenes totale transportkostnader med kortet. Forsikringen gjelder da for reiser med en varighet på inntil 90 dager eller de 35 første dagene for reiser med åpen retur.

Reiseforsikringen dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse. Dersom man er et reisefølge på mer enn fire personer, er det de tre yngste i følget som er dekket. Dagsreiser uten overnatting dekkes kun om fly er benyttet som transportmiddel.

Forsikringen leveres av Gjensidige-eide Gouda og dekker poster som reisegods, reisesyke, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, egenandel på leiebil, rettshjelp, forsinkelse, evakuering og avbestilling. Det er også verdt å merke seg at reisesyke, hjemtransport og ulykkes- og avbestillingsforsikringen ikke gjelder for personer som er fylt 75 år. For de det gjelder har man dog muligheten til å søke om utvidet reiseforsikring gjennom Gouda.

Type forsikring: Inkludert forsikring

ID-tyverisikring dekker naturlig nok tilfeller av ID-tyveri, og med denne polisen har du tilgang til telefonassistanse døgnet rundt, samt at den dekker inntil 100 000 kroner i juridisk assistanse per påviste skadetilfelle. Denne forsikringen leveres av Gouda, og er i likhet med reiseforsikringen inkludert i kortet. Forsikringen er gyldig døgnet rundt, og over hele verden. Vær dog oppmerksom på at forsikringen har flere vilkår, og vi vil derfor anbefale deg å lese disse nøye så du vet hva som er dekket og ikke.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Fana Sparebank Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews