Test av Esso MasterCard kredittkort

Esso MasterCard kredittkort
Karakter

Test av Esso MasterCard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 75 000

Responstid:

I likhet med Circle K sitt MasterCard kommer også Esso sin utgave via det svenskeide SEB Kort Bank AB, og som førstnevnte henvender også dette kortet seg til en spesifikk gruppe, nemlig – kjør trommevirvel – lojale Esso-kunder. Ingen overraskelse der altså. Så i og med at dette er et såpass spisset kort, la oss se på hva den har å tilby sin trofaste fanskare.

Som bensinkort flest, har også Esso MasterCard drivstoffrabatt som sitt fremste salgsargument. Rabattsatsen her ligger på 40 øre per tankede liter, samt at det også bys på avslag på bilvask og andre Esso- og bilrelaterte varer. Ikke all verden med andre ord, men i alle fall noe for den mest ihuga.

Drivstoffrabatt hos Esso (naturligvis)

Et MasterCard med navnet Esso og rabatt på drivstoff bør naturligvis gå hånd i hånd. Som nevnt innledningsvis ligger denne på 40 øre literen, og det selvskrevne aberet er at denne kun gjelder ved Esso sine filialer. Det positive i denne sammenhengen er dog at rabattene er gjeldene på ubemannede så vel som bemannede stasjoner, som ikke er tilfelle med Circle K sin variant. Men det er ikke det eneste ankepunktet. Rabatten i seg selv er nemlig ikke bare låst til en spesifikk kjede, den er heller ikke blant de beste på markedet. Om du utelukkende tanker kjerra på Esso er ikke dette nødvendigvis et stort problem i seg selv, men om du derimot er på utkikk etter et generelt kredittkort med drivstoffrabatt, vil vi heller anbefale deg å lete videre.

Utover den nevnte drivstoffrabatten får man også tjue prosent rabatt på bilvask –naturligvis hos Esso – og benytter du deg samtidig av et rabatthefte, får du også hver sjette vask på huset. Ryddig. Dernest bys det også på tjue øre i rabatt på fyringsolje og parafin ved Esso Energi, og ytterligere tretti øre om du velger å handle via verdensveven. På toppen av dette får man også tilgang til en egen E-shop med spesialpris på Hurtigruten per kvartal og egne avtaler med Europcar, Nordic Choice Hotels, STS Alpinreiser, NorgesEnergi og sykkelmerket Merida.

Hva med forsikringer?

Ulempen med Esso MasterCard er at det ikke tilbys noen inkluderte forsikringer, ikke engang reise- og avbestillingsforsikring som har blitt ganske så vanlig med årene. Man har i alle fall muligheten til å tilegne seg tilleggsforsikringer, og ikke minst en nokså rimelig ID-tyveriforsikring gjennom forsikringsselskapet Codan. Denne dekker blant annet juridisk bistand ved ID-tyveri, overfall og ran, misbruk av telefon og feiltanking.

Foruten om dette kan man også tegne seg betalingsforsikring, og denne koster 0,85 % av din utestående saldo per måned. Denne dekker fem prosent av din utestående saldo ved fullstendig arbeidsledighet, permisjon eller sykehusinnleggelse, med en maksimal utbetalingssum på inntil 100 000 kroner. Den samme summen utbetales som en engangserstatning ved dødsfall eller kritisk sykdom.

Dernest kan man også gå for ulykkesforsikring, og denne ligger på 100 kroner i måned for single, 190 kroner i måneden for singel pluss og par og 355 kroner i måneden for par pluss. Denne dekker arr og andre kosmetiske skader, benbrudd (5000 kroner per ulykkestilfelle), sykehusinnleggelse (1000 kroner per døgn), medisinsk invaliditet fra 3 %, ervervsmessig uførhet med minimum 50 % og dødsfall som følge av ulykke.

Forsikret invaliditetsbeløp er dessuten på 1 000 000 kroner for medisinsk- og ervervsmessig invaliditet og 500 000 ved dødsfall for standard varianten. For pluss varianten er denne derimot på henholdsvis 2 000 000 og 1 000 000 kroner.

Fordeler

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Esso (både bemannede og ubemanned stasjoner)
 • Flere bilrelaterte og øvrige rabatter

Ulemper

 • Drivstoffrabatt gjelder kun hos Esso, ei heller er den blant de beste
 • Reiseforsikring ikke inkludert
 • Månedlig serviceavgift på 25 kroner ved bruk av kredittreserve
 • Høy effektiv rente

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 250 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med et MasterCard fra Esso får man først og fremt rabatter på bilrelaterte produkter. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Rabatt på 40 øre per liter ved kjøp av drivstoff hos Esso
 • Rabatt på 20 øre per liter ved kjøp av parafin og fyringsolje hos Esso Energi
 • Rabatt på 25 % i Norge og 15 % i utlandet (med unntak av USA og Canada) ved leie av bil gjennom Europcar
 • Tilgang til fordelsportalen E-shop, som innehar rabatter på utvalgte produkter til hjem og fritid
 • 15 % rabatt hos Nordic Choice Hotels
 • 15 % rabatt på sykkel og -utstyr fra Merida
 • 500 kroner i rabatt på reiser gjennom STS Alpinreiser
 • Spesialpris på Hurtigruten fire ganger i året
 • Spotprisavtale på strøm gjennom NorgesEnergi

Hva er din erfaring med Esso MasterCard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Esso MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Esso MasterCard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 100 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 35 kr
Kopi av faktura: 60 kr
Kopi av bilag/transaksjon: 50 kr
Overføring: 100 kr
Serviceavgift ved bruk av kreditt­reserve: 25 kr
Kontant­uttak i utland: 4 % av sum (min. 40 kr)
Kontant­uttak i Norge: 4 % av sum (min. 40 kr)
Bruk hos Posten: 4 % av sum (min. 40 kr)
Valuta­påslag: 2 %
Årlig nominell rente: 22,8 %
Mnd. nominell rente: 1,9 %
Årlig effektiv rente: 33,59 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 250 kr)

Eff. rente 33,59 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt kr 17 228 kr