Test av Esso Mastercard kredittkort

Esso Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Esso Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 75 000

Responstid:

Eff. rente 31,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2232. Totalt: 17.232

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 75 000 kr

Rentefrihet

40 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 31,13 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2232. Totalt: 17.232
I likhet med Circle K kommer også Esso Mastercard via svenske SEB Kort, og som førstnevnte henvender også dette kortet seg til en spesifikk gruppe, nemlig – kjør trommevirvel – lojale Esso-kunder. Ingen overraskelse der altså. Så i og med at dette er et såpass spisset kort, la oss se på hva den har å tilby sin trofaste fanskare.

Som bensinkort flest, har også Esso Mastercard drivstoffrabatt som sitt fremste salgsargument. Rabattsatsen ligger her på 40 øre per tankede liter, samt at det også bys på avslag på bilvask og andre Esso- og bilrelaterte varer. Ikke all verden med andre ord, men i alle fall noe for den mest ihuga.

Drivstoffrabatt hos Esso (naturligvis)

Et Mastercard med Esso i navnet og rabatt på drivstoff bør naturligvis gå hånd i hånd. Som nevnt innledningsvis ligger denne på 40 øre literen, og det selvskrevne aberet er at denne kun gjelder ved Esso sine filialer. Det positive i denne sammenhengen er dog at rabattene er gjeldene på ubemannede så vel som bemannede stasjoner, som ikke er tilfelle med Circle K sin variant. Men det er ikke det eneste ankepunktet. Rabatten i seg selv er nemlig ikke bare låst til en spesifikk kjede, den er heller ikke blant de beste på markedet. Om du utelukkende tanker kjerra på Esso er ikke dette nødvendigvis et stort problem i seg selv, men om du derimot er på utkikk etter et generelt kredittkort med drivstoffrabatt, vil vi heller anbefale deg å lete videre.

Utover den nevnte drivstoffrabatten får man også tjue prosent rabatt på bilvask – naturligvis hos Esso – og benytter du deg samtidig av et rabatthefte, får du også hver sjette vask på huset. Ryddig. Dernest bys det også på tjue øre i rabatt på fyringsolje og parafin ved Esso Energi, og ytterligere tretti øre om du velger å handle via verdensveven. På toppen av dette får man også tilgang til en egen E-shop med spesialpris på Hurtigruten per kvartal og egne avtaler med Europcar, Nordic Choice Hotels, STS Alpinreiser, NorgesEnergi og sykkelmerket Merida.

Hva med forsikringer?

Ulempen med Esso Mastercard er at det ikke tilbys noen inkluderte forsikringer, ikke engang reise- og avbestillingsforsikring som har blitt ganske så vanlig med årene. Man har i alle fall muligheten til å tilegne seg tilleggsforsikringer, og ikke minst en nokså rimelig ID-tyveriforsikring. Denne dekker blant annet juridisk bistand ved ID-tyveri, overfall og ran, misbruk av telefon og feiltanking.

Foruten om dette kan man også tegne seg betalingsforsikring, og denne koster 0,85 % av din månedlige utestående saldo. Denne dekker fem prosent av din utestående saldo ved fullstendig arbeidsledighet, permisjon eller sykehusinnleggelse, med en maksimal utbetalingssum på inntil 100 000 kroner. Den samme summen utbetales som en engangserstatning ved dødsfall eller kritisk sykdom.

Dernest kan man også gå for ulykkesforsikring, og denne ligger på 100 kroner i måned for single, 190 kroner i måneden for singel pluss og par og 355 kroner i måneden for par pluss. Denne dekker arr og andre kosmetiske skader, benbrudd (5000 kroner per ulykkestilfelle), sykehusinnleggelse (1000 kroner per døgn), medisinsk invaliditet fra 3 %, ervervsmessig uførhet med minimum 50 % og dødsfall som følge av ulykke.

Forsikret invaliditetsbeløp er dessuten på 1 000 000 kroner for medisinsk- og ervervsmessig invaliditet og 500 000 ved dødsfall for standard varianten. For pluss varianten er denne derimot på henholdsvis 2 000 000 og 1 000 000 kroner.

Fordeler

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Esso
 • Flere bilrelaterte og øvrige rabatter
 • Muligheter for tilleggsforsikringer

Ulemper

 • Drivstoffrabatten gjelder kun hos Esso
 • Ingen inkludert reise- og avbestillingsforsikring
 • Månedlig serviceavgift på 25 kroner ved bruk av kredittreserve
 • Ugunstig gebyr ved uttak av kontanter

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 250 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med Esso Mastercard får man først og fremt rabatter på bilrelaterte produkter. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Esso og Esso Express: 40 øre per liter i drivstoffrabatt
 • Esso Energi: 20 øre per liter i rabatt ved kjøp av parafin og fyringsolje
 • Europcar: 25 % rabatt i Norge og 15 % i utlandet (med unntak av USA og Canada) ved leie av bil
 • E-shop: Fordelsportal med rabatter på utvalgte produkter til hjem og fritid
 • Nordic Choice Hotels: 15 % rabatt på leie av hotellrom
 • Merida: 15 % rabatt på sykkel og sykkelutstyr
 • STS Alpinreiser: 500 kroner i rabatt på reiser
 • Hurtigruten: Spesialpris på reiser fire ganger i året
 • NorgesEnergi: Spotprisavtale på strøm

Forsikringer

Med betalingsforsikring dekkes deler av kredittkortets utestående beløp ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet eller permittering, arbeidsuførhet, sykemelding, sykehusopphold, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved 100 % arbeidsledighet, permittering eller sykemelding dekkes 5 % av utestående saldo etter 30 dager, med en maksimal utbetaling på inntil 100 000 kroner. Ved kritisk sykdom eller dødsfall utbetales en engangserstatning på inntil 100 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

Som navnet tilsier dekker ulykkesforsikring tilfeller som sykehusinnleggelse, konstaterte varige mén, ervervsmessig uførhet og bortgang som følge av ulykke. For å kunne tegne forsikringen må du være mellom 18 og 65 år, og polisen er da gyldig frem til fylte 75 år med unntak av dekningen for ervervsmessig uførhet, som opphører ved fylte 65 år. Du kan også velge å sikre din bedre halvdel så lenge begge har samme adresse i folkeregisteret.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for medisinsk- og ervervsmessig invaliditet og 500 000 ved dødsfall for standard-varianten. For pluss er denne derimot på henholdsvis 2 000 000 og 1 000 000 kroner. Du er dekket av forsikringen døgnet rundt i hele verden, og gjelder uavhengig av om du er dekket i andre selskaper og får erstatning fra en annen forsikringsavtale.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris for singel: 100 kr/mnd
Pris for par: 190 kr/mnd
Pris for singel pluss: 190 kr/mnd
Pris for par pluss: 355 kr/mnd

ID-forsikring med Uflaks BIL er myntet på familier, og ment som en sikkerhet mot uforutsette hendelser. Den fungerer i praksis som et supplement til reise- og innboforsikring, og dekker utgifter knyttet til ID-tyveri, «web clean-up» ved ID-misbruk på nett og uforutsette hendelser i hverdagen, slik som tap av nøkler og papirer, tyveri av veske og dokumentmappe, samt feilfylling av drivstoff og rens av bilens interiør ved uhell i bilen og lignende.

Du er dekket av forsikringen 24 timer i døgnet – både hjemme og på reise – med en gunstig egenandel på 0 kroner. Du får dessuten tilgang til et spesialistpanel som vil guide deg gjennom opprydningsprosessen ved uhell.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 69 kr/mnd

Hva er din erfaring med Esso Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Esso MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews