Test av Gold kredittkort (Eika gruppen)

Gold kredittkort (Eika gruppen)
Karakter

Test av Gold kredittkort (Eika gruppen)

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
For mange er Eika Gold selve krumtappen i Eika Gruppens maskineri. Ikke bare er det gruppens mest populære kort, det er også det mest utbredte. I og med at Eika Gruppen består av hele 73 lokalbanker spredt utover vårt ganske land, sier ikke det rent lite.

Kortet har dermed et sterkt fokus på å være et hverdagskort for folk flest, og med ytelser som et eget fordelsprogram – om enn noe begrenset – og essensielle forsikringer er det vanskelig å argumentere i mot akkurat det.

Forsikringer på kjøpet

Som så mange andre kredittkort på markedet har også Eika Gold reiseforsikring med på kjøpet uten ekstra kostnad. Det eneste forutsetningen for at denne skal være gyldig er at du betaler minimum halvparten av din reisers totale transportkostnader med kredittkortet. Dett er dett, og så lenge dette kravet er møtt er den dessuten gyldig for reiser på inntil nitti dager for deg og din familie eller inntil tre medreisende.

I tillegg til dette får man også ID-tyveriforsikring med på lasset, og denne sørger for at du har økonomisk dekning ved nettopp identitetstyveri. For at denne forsikringen skal være gyldig kreves det enten at du har benyttet deg av kortet i løpet av de siste 45 dagene eller til enhver tid har en rentebærende kreditt. Så lenge dette er i boks får du dekt inntil 50 000 kroner i juridisk bistand.

Insentiver gjennom Eika Fordel

Med Eika Gold får du naturlig nok tilgang til fordelsportalen Eika Fordel. Alt annet skulle faktisk bare mangle. Selv om portalene har blitt vesentlig slankere med årene, kan du allikevel få et utvalg av rabatter og fordeler basert på hvor i landet du befinner deg. Man velger seg ganske enkelt det ønskede fylket, og deretter kan du spesifisere om du er ute etter rabatter i fysiske eller nettbaserte butikker.

Noen av fordelene er dessuten sesongavhengige, men rabattene er i det hele tatt noe begrenset. Eksempler på rabatt er lave leiepriser og ytterligere ti prosent rabatt på leiebil og femten prosent rabatt hos Lensway og fjellsport.no. Det er med andre ord noe å spare her, selv om det finnes langt bedre alternativer der ute.

SMS-varsling

Et annet nokså praktisk aspekt ved kortet er muligheten for aktiveringen av SMS-varslinger. Denne tjenesten lar deg motta en tekstmelding hver gang du belaster kortet, slik at man enkelt kan holde oversikt over hvor mye man til enhver tid bruker. Det eneste minuset her, og den er ganske så stor, er at tjenesten koster tre kroner per tekstmelding.

Om ikke annet gir den deg i hvert fall en ekstra trygghet mot misbruk, da du raskt vil få beskjed om uvedkommende har benyttet seg av kortet ditt. I slike tilfeller kan du enkelt sperre kortet med umiddelbar virkning, og samtidig varsle ifra til banken din om uautoriserte transaksjoner.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • 45 dagers rentefri kreditt
 • Fordeler og rabatter via Eika Fordel
 • Mulighet for SMS-varsling

Ulemper

 • Snevert fordelsprogram
 • Gebyr på kontantuttak
 • Krever kundeforhold til en bank i Eika Gruppen

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 50 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eika Fordel byr kanskje ikke på de aller mest spennende rabattene, men det finnes i alle fall noe å henge på knaggen:

 • Tilgang på de beste prisene fra de største reisenettsidene gjennom Eika Hoteller
 • Lave priser og 10 % ekstra rabatt på leiebiler
 • 15 % rabatt hos Lensway.no
 • 15 % rabatt hos fjellsport.no

Forsikringer

Med Gold fra Eika Gruppen har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

ID-tyveriforsikring dekker juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner dersom din identitet skulle bli misbrukt. Eika vil også bistå med hjelp for å sammen med deg bestemme hvilke grep som skal tas for å forhindre videre misbruk om sensitive opplysninger om deg blir stjålet.

For at forsikringen skal være gyldig må du ha brukt kortet de siste 45 dagene eller ha et utestående, rentebærende beløp på kortet. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 4000 kroner per skadetilfelle.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Gold kredittkort (Eika gruppen)?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eika Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Gold kredittkort (Eika gruppen)

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 35 kr
Kopi av faktura: 20 kr
Erstatnings­kort: 95 kr
SMS-varsling: 3 kr (pr. SMS)
Regnings­betaling: 50 kr*
Overføring: 50 kr*
Overtrekks­gebyr: 125 kr
Kontant­uttak i minibank (inn- og utland): 25 kr + 1 % av sum
Kontant­uttak i bank (inn- og utland): 75 kr + 1 % av sum
Bruk hos Posten: 75 kr + 1 % av sum
Valuta­påslag: 1,75 %
Årlig nominell rente: 21,96 %
Mnd. nominell rente: 1,83 %
Årlig effektiv rente: 29,5 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 2,5 % (min. 250 kr)
* Rente løper fra uttaks-/betalingsdato

Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564