Test av Eika Gold Mastercard kredittkort

Eika Gold Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Eika Gold Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 50 000

Responstid:

Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 50 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
For mange er Eika Gold Mastercard selve krumtappen i Eika Gruppens maskineri. Ikke bare er det gruppens mest populære kort, det er også det mest utbredte. I og med at Eika Gruppen består av hele 69 lokalbanker spredt utover vårt ganske land, sier ikke det rent lite.

Kortet har dermed et sterkt fokus på å være et hverdagskort for folk flest, og med ytelser som et eget fordelsprogram – om enn meget begrenset – og essensielle forsikringer er det vanskelig å argumentere i mot akkurat det.

Forsikringer på kjøpet

Som så mange andre kredittkort på markedet har også Eika Gold Mastercard reiseforsikring med på kjøpet uten ekstra kostnad. Det eneste forutsetningen for at denne skal være gyldig er at du betaler minimum halvparten av din reisers totale transportkostnader med kredittkortet. Dett er dett, og så lenge dette kravet er møtt er den dessuten gyldig for reiser på inntil nitti dager for deg og din familie eller inntil tre medreisende.

I tillegg til dette får man også ID-tyveriforsikring med på lasset, og denne sørger for at du har økonomisk dekning ved nettopp identitetstyveri. For at denne forsikringen skal være gyldig kreves det enten at du har benyttet deg av kortet i løpet av de siste 45 dagene eller til enhver tid har en rentebærende kreditt. Så lenge dette er i boks får du dekt inntil 50 000 kroner i juridisk bistand.

Eika Fordel og andre fordeler

Med Eika Gold Mastercard får du naturlig nok tilgang til fordelsportalen Eika Fordel. Alt annet skulle faktisk bare mangle. Selv om portalen har blitt vesentlig slankere med årene, kan du allikevel få et utvalg av fordeler knyttet til en rekke kortrelaterte tjenester, som oftest i form av forsikringer og lignende. Utover dette kan kortet også skilte med ti prosent rabatt på leiebil og gunstige priser på hoteller gjennom ordningene Eika Leiebil og Eika Hoteller. Enkelte av fordelene er dessuten ganske så sesongavhengige, og i det hele tatt fremstår store deler av ordning som ganske så begrenset.

Et annet nokså praktisk aspekt ved kortet er muligheten for aktiveringen av SMS-varslinger. Denne tjenesten lar deg motta en tekstmelding hver gang du belaster kortet, slik at man enkelt kan holde oversikt over hvor mye man til enhver tid bruker. Det eneste minuset her, og den er ganske så stor, er at tjenesten koster tre kroner per tekstmelding.

Om ikke annet gir den deg i hvert fall en ekstra trygghet mot misbruk, da du raskt vil få beskjed om uvedkommende har benyttet seg av kortet ditt. I slike tilfeller kan du enkelt sperre kortet med umiddelbar virkning, og samtidig varsle ifra til banken din om uautoriserte transaksjoner.

Fordeler

 • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Fordeler og rabatter via Eika Fordel
 • Støtter Fitbit Pay

Ulemper

 • Snevert fordelsprogram
 • Skyhøyt gebyr ved uttak av kontanter i bank
 • Forutsetter et kundeforhold til en av bankene i Eika Gruppen
 • Varslingstjenesten koster 3 kroner per SMS

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 50 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eika Gold Mastercard byr kanskje ikke på de aller mest spennende rabattene, men det finnes i alle fall noe å henge på knaggen:

 • Eika Hoteller: Tilgang på de beste prisene fra de største reiserelaterte nettstedene
 • Eika Leiebil: Lave priser og 10 % ekstra rabatt på leiebiler
 • Muligheter for egenandelsforsikring for leiebil til 199 kroner per år
 • Muligheter for utvidet reise- og avbestillingsforsikring til 249 kroner per år

Forsikringer

Med Eika Gold Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Gjennom fordelsprogrammet Eika Fordel har du også muligheten til å tegne en utvidet reise- og avbestillingsforsikring, og også her er forutsetningen for polisens gyldighet at du har betalt minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Selv om økte erstatningssatser nok er den gjeveste fordelen her, får man også tilgang til mer enn 1000 flyplasslounger, som vil si at dette er et ideelt tilbud for deg som reiser mye.

Dersom du er interessert i å tegne denne forsikringen kan du enten ta kontakt med bankens kundesenter på 915 03 850 eller sende en mail til [email protected]

Type forsikring: Inkludert forsikring
Pris: 249 kr/år

ID-tyveriforsikring dekker juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner dersom din identitet skulle bli misbrukt. Eika vil også bistå med hjelp for å sammen med deg bestemme hvilke grep som skal tas for å forhindre videre misbruk om sensitive opplysninger om deg blir stjålet.For at forsikringen skal være gyldig må du ha brukt kortet de siste 45 dagene eller ha et utestående, rentebærende beløp på kortet. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 4000 kroner per skadetilfelle.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Egenandelsforsikring for leiebil kan være blant de gunstigste forsikringene du tegner deg om du har planer om å leie bil i utlandet. Som navnet tilsier dekkes egenandelen din ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy, og satsen ligger her på inntil 20 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 40 000 kroner per kalenderår.

Dersom du er interessert i å tegne denne forsikringen kan du enten ta kontakt med bankens kundesenter på 915 03 850 eller sende en mail til [email protected]

Type forsikring: Inkludert forsikring
Pris: 199 kr/år

Betalingsforsikring er noe de aller fleste kredittkort tilbyr, og er ment som et økonomisk sikkerhetsnett om du skulle være så uheldig å miste jobben, bli permittert eller langvarig sykmeldt. Ved permisjon og sykemelding dekker forsikringen 3,5 % av utestående saldo hver måned, mens saldoen i sin helhet innfris ved kritisk sykdom eller dødsfall.

Dersom du er interessert i å tegne denne forsikringen kan du enten ta kontakt med bankens kundesenter på 915 03 850 eller sende en mail til [email protected]

Type forsikring: Inkludert forsikring
Pris: 0,6 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Eika Gold Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eika Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews