Test av Eika Business Mastercard kredittkort

Eika Business Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Eika Business Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
Kredittkortet Eika Business Mastercard leveres naturlig nok av gruppen med sammen navn, som i dag er en allianse bestående av 69 lokale banker. Topper man dette med eierskap i Aktiv Eiendomsmegling og Eika Forsikring, Boligkreditt og Kredittbank, skjønner man raskt at Eika Gruppen er blant de største finansaktørene her til lands.

Som navnet bærer preg av er kortet først og fremst myntet på forretningsfolk, og kanskje især den som benytter kredittkort i jobbsammenheng. Grunnen til dette er at kortet enkelt lar deg skille mellom private og arbeidsrelaterte transaksjoner gjennom en egen bilagsadministrasjon i nettbanken. Her kan man blant annet fylle ut reiseregninger og registrere momsrefusjon, noe som gjør det enklere for arbeidsgivere å tilbakebetale riktige utlegg.

Videre har man også tilgang til et større fordelsprogram, flyplasslounger og forsikringer, for å nevne noe.

Business or pleasure?

Som tittelen indikerer kommer Eika Business Mastercard i to utgaver: et med bedrifts- og et med privatansvar. Hovedforskjellen på disse er at du med sistnevnte har personlig ansvar for saldo og transaksjoner.

Om du derimot går for den andre varianten, er det derimot bedriften du arbeider i som er innehaver av kontoen, og således er ansvarlig for bruk og utestående saldo. Dog med en liten hake. For å anskaffe deg kortet kreves det nemlig at bedriften du er ansatt i, selv er kunde i Eika.

En annen vesentlig forskjell mellom kortene er rentesatsene knyttet til dem. Kredittkortet med privatansvar har nemlig en effektiv rente på 25,11 %, mens motparten kan skilte med en effektiv rente på hele 39,63 %. En ganske så markant forskjell med andre ord. Det bør også nevnes at sistnevnte har en årspris på 395 kroner per konto, og 100 kroner per kort. Dette er grunnen til at vi har valgt å fokusere på kortet med privatansvar i denne sammenligningen, noe prisene under også reflekterer.

Fordeler må man ha

Gjennom Eika Business Mastercard har man tilgang til deres egne fordelsportal Eika Fordel, som i seg selv er ganske så selvforklarende. Denne er gjeldende for begge varianter av kortet.

Fordelsprogrammet kan i tillegg til en rekke nyttige korttjenester, også skilte med 10 % rabatt på leiebil og beste tilgjengelige pris på hoteller rundt om i verden gjennom ordningene Eika Leiebil og Eika Hoteller. Utover dette er de fleste av fordelene nokså sesongavhengige, og i det hele ganske så begrensede. Det er absolutt muligheter for å hente noen rabatter med dette kortet, samtidig som det bør nevnes at det finnes kort der ute med langt bedre programmer. Så om dette er et viktig punkt for deg, hadde jeg nok sett meg litt mer om.

Det kortet derimot kan slå i bordet med er Priority Pass, som gir deg adgang til mer enn 900 flyplasslounger i over 120 land. For de som reiser mye gjennom jobb er dette en praktisk og komfortabel tilleggstjeneste, som gir deg innpass i lounger både før og mellom flyreiser.

Reis trygt

Som om ikke det var nok, har Eika Business Mastercard også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Den eneste forutsetningen for at denne skal være gyldig er at minimum femti prosent av reisens totale transportkostnader belastes med kredittkortet, og så lenge dette er på plass gjelder forsikringen for reiser på inntil 90 dager. Reiser du i tillegg i jobbsammenheng vil transportutgiften automatisk registreres på kortet. I tillegg til dette koster det heller ikke noe å ta ut kontanter i utlandet lenger, noe det gjorde frem til nylig, som absolutt er med på å gjøre dette til en mer enn godkjent reisekompanjong.

En annen fordel med kortet er at man også får ID-tyveriforsikring med på lasset. Den er med andre ord inkludert i kortet uten ekstra kostnader. Forsikringen gir deg økonomisk dekning dersom du blir utsatt for identitetstyveri, så lenge du har brukt kortet de siste 45 dagene eller har en rentebærende kreditt. Ganske så hendig.

Fordeler

 • Hendig for organisering av reiseregninger og momsrefusjon
 • Gebyrfri uttak av kontanter i utlandet
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Priority Pass med tilgang på flyplasslounger

Ulemper

 • Noe begrenset fordelsprogram
 • Høye gebyrer ved kontantuttak
 • Krever et kundeforhold til Eika

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 50 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Eika Business Mastercard byr kanskje ikke på de aller mest spennende rabattene, men det finnes i alle fall noe å henge på knaggen:

 • Tilgang på de beste prisene fra de største reisenettsidene gjennom Eika Hoteller
 • Lave priser og 10 % ekstra rabatt på leiebiler
 • Rabatt på egenandelsforsikring for leibil (199 kroner per år)
 • Rabatt på utvidet reise- og avbestillingsforsikring (249 kroner per år)

Forsikringer

Med Eika Business Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg selv og din familie eller inntil tre andre medreisende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

ID-tyveriforsikring dekker juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner om din identitet skulle bli misbrukt. Eika vil også bistå med hjelp for finne ut av hvilke grep man kan igangsette for å forhindre videre misbruk av sensitive opplysninger.

For at forsikringen skal være gyldig, må du ha enten ha brukt kortet de siste 45 dagene eller ha et utestående, rentebærende beløp. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 4000 kroner per skadetilfelle.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Eika Business Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eika Business kredittkort
Average rating:  
 0 reviews