Test av Diners Club Classic kredittkort

Diners Club Classic kredittkort
Karakter

Test av Diners Club Classic kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Tro det eller ei, men Diners Club var faktisk den aller første selvstendige aktøren til å tilby et kredittkort. I og med at dette var i det herrens år 1950, kan man trygt si at Diners har satt sine spor i økonomihistorien.

I dag er det Discover Financial Services som eier Diners Club International, mens den svenske banken SEB sitter på rettighetene i Skandinavia. SEB distribuerer da naturlig nok også kortene her på bjerget.

Enklere netthandel med egen adresse

Dersom du er en ivrig tilhenger av å handle på nett, har du garantert erfart at enkelte produkter ikke lar seg sende til Norge. Dette er også noe Diners har bitt seg merke i, og sågar valgt å finne en ganske finurlig løsning på, nemlig tjenesten Diners Club Shipping.

Med Diners Club Shipping kan du opprette en egen amerikansk adresse, som du så kan benytte som leveringsadresse ved kjøp over nett. Når varen så ankommer din nyopprettede adresse, blir den dernest sendt videre til Norge. I denne sammenhengen må du naturlig nok dekke fraktkostnadene, samtidig som du må være oppmerksom på den såkalte 350-kronersreglen, som er grensen på når en vare må fortolles. Enkelt og greit er alle varer under 350 kroner tollfrie.

Når du anskaffer deg et Diners Club kredittkort får du registreringsavgiften til Diners Club Shipping dekket automatisk. Som medlem av shippingklubben får du dessuten et gratis toårig Premium medlemskap, femten prosent rabatt på frakt ved første forsendelse, ti prosent rabatt på frakt på etterfølgende forsendelser og ti prosent rabatt på personlig assistent. Tjenesten krever selvfølgelig at du betaler alle omkostninger med ditt kredittkort.

Len deg trygt tilbake i en lounge

Det kan med andre ord virke som om Diners er myntet på den som trives, om ikke best, så i alle fall godt utenfor landegrensene. Dette er nok også grunnen til at kortet gir deg tilgang til over 800 flyplasslounger omkring vår ganske klode. Inngangsprisen for de enkelte loungene er 125 kroner, og her kan man både nyte noe å spise, noe godt i glasset og surfe så mye du orker på nettet. Det er aldri feil å kunne senke skuldrene mellom slagene, og da er en strøken lounge midt i blinken.

Når du først er ute og reiser er det alltid lurt å ha med seg reiseforsikring i bagasjen, og fordelen med Diners er at denne er inkludert i kortet så lenge du betaler halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kortet. Samtidig dekker den alle typer fremkomstmidler, og ikke bare den med vinger som svever over skyene.

Så lenge dette kravet er møtt, er forsikringen gjeldende for reiser på inntil nitti dager for kortinnehaver og den nærmeste familien eller inntil tre andre medreisende. Det velger man helt selv. Foruten om reise- og avbestillingsforsikringen kan man også tegne seg sperretjeneste fra Falck (297 kroner årlig), ID-tyveri- (69 kroner månedlig), helse- (299 kroner månedlig for voksne og 139 kroner for barn under 21 år) og egenandelsforsikring for leiebil (69 kroner månedlig) ved siden av.

Ingen kjøpsgrense

Kredittkortets siste salgsargument er dens ubegrensede kjøpsgrense. For der de fleste andre aktører på markedet operer med en kredittgrense på mellom 50 000 og 150 000 kroner, har Diners valgt å fjerne dette taket helt. En hyggelig konsekvens av dette er at du aldri vil pådra deg noen overtrekksgebyr, da det rett og slett ikke er mulig å overtrekke kortet.

Dette er på ingen måte sidestilt med å bruke over evne, det er nemlig noe som heter for mye av det gode. Som alltid anbefaler vi å betale alle utestående summer innen forfall, slik at man unngår å måtte betale unødvendige renter. Kanskje unødvendige å påpeke, men det blir fort riktig så dyrt om du lar rentene løpe lenge nok.

Fordeler

 • Tilgang til flyplasslounger (125 kroner per besøk)
 • Reiseforsikring inkludert
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Egen leveringsadresse i USA gjennom Diners Club Shipping
 • Mulighet for en rekke tilleggsforsikringer

Ulemper

 • Støttes ikke universalt, sammenlignet med betalingsnettverk som Visa og MasterCard
 • Høy årsavgift
 • Høy effektiv rente
 • Relativt dyre tilleggsforsikringer

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 180 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Diners Club byr på et mindre utvalg av rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Inntil 15 % rabatt på leie av bil gjennom AVIS og Budget
 • Klubb Fineart – abbonement på Nordens ledende kunstmagasin (KUNST), i tillegg til en rekke bonuser inkl. i medlemskapet
 • Diners Club Privileges – fordelsportal med en rekke god tilbud i ulike land

Hva er din erfaring med Diners Club Classic kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Diners Club kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Diners Club Classic kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 695 kr (300 kr for pensjonister)
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 100 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 35 kr
Kopi av faktura: 60 kr
Overføring: 1 % av sum
Lounge­besøk: 125 kr
Kontant­uttak i utland: 4 % av sum
Kontant­uttak i Norge: 4 % av sum
Bruk hos Posten: 4 % av sum
Valuta­påslag: 2 %
Årlig nominell rente: 19,8 %
Mnd. nominell rente: 1,65 %
Årlig effektiv rente: 43,07 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 5 % (min. 500 kr)

Eff. rente 43,07 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt kr 17 906 kr