Test av Danske Bank Basis Mastercard kredittkort

Danske Bank Basis Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Danske Bank Basis Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 50 000

Responstid: Svar innen kort tid

Eff. rente 23,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1759. Totalt: 16.759

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 50 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 23,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1759. Totalt: 16.759
Danske Bank byr på tre ulike kundeprogram, henholdsvis Platinum, Gold og Basis. Sistnevnte er altså bankens aller enkleste program, noe kredittkortet også bærer preg av, så til de grader og. Danske Bank Basis Mastercard gir deg nemlig et kredittkort, en konto og en nettbank, og det er i bunn og grunn det. Goder som rabatter, fordeler og forsikringer kan du med andre ord se langt etter med dette kortet.

Dekker det grunnleggende

Kort og godt er det ikke all verden å hente her. I motsetning til de andre kortene i bankens portefølje inngår det ikke noen reiseforsikring, tilgang til fordelsprogrammet Danske Bank Reward eller sperretjenesten Danske Bank Assistanse. Nå kommer den i alle fall ikke med noen årsavgift, men i og med at dette hverken er noe Platinum eller Gold krever heller, kan man jo egentlig spørre seg hva som egentlig er poenget med dette kortet i det hele tatt. Vi er i alle fall i stuss. Om ikke annet dekker i alle fall Danske Bank Basis Mastercard behovet for kortsiktet kreditt, men det er omtrent det eneste som er verdt å dra frem.

For det eneste andre som er verdt å nevne med et positivt fortegn i denne sammenhengen er implementeringen av kontaktløs betaling, og selv om dette er noe som alltid kommer godt med, er det langt ifra et godt nok salgsargument i seg selv.

Tilbakebetal minst 250 kroner i måneden

Så langt man kan kalle det en fordel – for det burde man virkelig ikke – er man ikke pålagt å betale tilbake hele det utestående beløpet hver måned. Det stilles nemlig kun et krav til at man tilbakebetaler minimum fire prosent av summen man har benyttet seg av, eller minimum 250 kroner.

Som insinuert ovenfor er ikke dette en løsning vi anbefaler på det sterkeste. Eller i det hele tatt. Summen du unngår å betale blir nemlig belastet med renter, og denne satsen vil stadig øke så lenge man unngår å betale det man skylder. Kort og godt er dette et kort med såpass lite fordeler og gunstige betingelser at man gjør lurt i å styre langt unna.

Fordeler

  • Muligheten til å opprette egen konto tilknyttet kredittkortet
  • Støtter Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

  • Særs ugunstige gebyrsatser, samt at renta løper fra første stund
  • Ingen fordelsprogram
  • Ingen inkluderte forsikringer

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år

Rabattordninger

Dette kredittkortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Forsikringer

Dette kortet har ingen forsikringsordninger

Hva er din erfaring med Danske Bank Basis Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Danske Bank Basis kredittkort
Average rating:  
 0 reviews