Test av Cresco Gold Visa kredittkort

Cresco Gold Visa kredittkort
Karakter

Test av Cresco Gold Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 21

Kredittgrense: 150 000

Responstid: Svar innen kort tid

Eff. rente 28,5 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1942. Totalt: 16.942
Eff. rente 28,5 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1942. Totalt: 16.942
I likhet med Cresco Car Premium, leveres også Cresco Gold via DNB. Naturlig nok. Men der førstnevnte skiller seg ut som et brukbart bensinkort, er det noe vanskeligere å plassere den gyllende utgaven. Det skal sies at den gjør det jevnt over ganske så kurant på flere punkter, men det er samtidig vanskelig å komme utenom om at dette ikke er det aller mest spennende kortet på markedet.

Gyldne fordeler?

Kort og godt, nei. Cresco Gold er på ingen måte et kort man anskaffer seg på grunn av dens fordeler, til det er det altfor få å spore. Fordelsprogrammet består riktig nok av åtte forskjellige ordninger, henholdsvis hos Stena Line, parkering på Gardermoen gjennom Flight Park, avslag på hotellopphold hos Scandic, med mer. I tillegg til dette får man også tilgang til en egen fordelsportal med ytterligere rabattordninger.

Denne portalen gir deg rabatter på et assortert utvalg innenfor kategorier som sport og fritid, hjem og design, lyd og bilde, elektronikk og verktøy og grill og hage. Ulempen her er at den begrenser seg til spesifikke merker og leverandører, og sånn sett ikke er like fleksibel som tilsvarende konkurrerende ordninger.

Forsikringer har den dog

Cresco velger selv å omtale Gold som et reisekort, men det er i så fall en sannhet med visse modifikasjoner. Det som derimot støtter opp under utsagnet, i alle fall til en viss grad, er inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring. Denne er gjeldende for alle reiser på inntil nitti dager for deg og din familie, eller inntil tre medreisende, så lenge minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet.

Men det som virkelig hjelper på inntrykket er inkluderingen av egenandelsforsikring for leiebil. Denne kan fort vise seg å være meget sparsom om du titt og ofte benytter deg av bil på dine utenlandsturer. Forsikringen dekker nemlig inntil 25 000 kroner per skade, og inntil 30 000 kroner per år, så lenge du betaler for leiebilen med ditt kredittkort.

Ineffektiv rente

Avslutningsvis må vi også rette et søkelys på Cresco Golds effektiv rente, for med en sats på svimlende 28,46 % er denne blant de aller drøyeste på markedet. Det hjelper heller ikke på inntrykket at det kreves et administrasjonsgebyr på 149 kroner ved 12 måneders inaktivitet, selv om man naturligvis kan argumentere for hva man skal med et kredittkort om man ikke bruker det i løpet av ett år. Uansett er dette et høyst unødvendig gebyr å prakke på sine kunder, men på den positive siden har den i alle fall ikke noe årsavgift.

Et annet pluss er at du mottar en gratis SMS om du belaster kortet med 500 kroner eller mer. Dette kan være en meget hendig ordning for å holde oversikten over ditt forbruk.

Fordeler

 • Reise– og avbestillingsforsikring inkludert
 • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert
 • Gode forsikringsordninger
 • Høy kredittgrense
 • Opptil 45 rentefrie dager

Ulemper

 • Høy effektiv rente
 • Få fordeler
 • Høye gebyrer på kontantuttak, mens rente løper fra uttaksdato ved uttak i utlandet

Betingelser

 • 21 års aldersgrense
 • Norsk statsborgerskap
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Cresco Gold byr på utvalgte rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Tilgang til Fordelsbutikken
 • 20% rabatt på lifter fra Oslo Liftutleie
 • 10% rabatt på Stena Line
 • 10% rabatt på reiser gjennom Enjoy Travel
 • 10 % rabatt på parkering på Gardermoen gjennom Flight Park Gardermoen
 • 10 % rabatt på ferieboliger gjennom dansommer
 • 10 % rabatt hos Euroflorist
 • 10 % rabatt hos KnitMe.no
 • 5 % på leiebil gjennom Auto Europe

Forsikringer

Med Cresco Gold Visa har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende, samtidig som ulykke, avbestilling og reisesyke/hjemtransport ikke gjelder for personer som har fylt 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Som en del av reiseforsikringen har du også egenandelsforsikring for leiebil inkludert i kortet. Denne dekker inntil 25 000 kroner per skadetilfelle og inntil 30 000 kroner per år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved langvarig sykdom, arbeidsledighet, permittering, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved sykemelding, arbeidsledighet eller permittering utover 30 dager dekker forsikringen 7 % av utestående saldo hver måned i inntil 12 måneder, mens hele din utestående saldo slettes ved dødsfall eller kritisk sykdom.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av utestående saldo hver måned

Hva er din erfaring med Cresco Gold Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cresco Gold kredittkort
Average rating:  
 0 reviews