Test av Cresco Access kredittkort

Cresco Access kredittkort
Karakter

Test av Cresco Access kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 75 000

Responstid:

Eff. rente 29,65 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2217. Totalt: 17.217
Eff. rente 29,65 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2217. Totalt: 17.217
Som øvrige Cresco-kort på markedet leveres også Access av finansgiganten DNB, men der storebrødrene Gold og Car Premium i alle fall har funnet sine nisjer, kan ikke det samme sies om førstnevnte. På ingen måte. Det er sågar vanskelig å påstå noe annet enn at Cresco Access er et kredittkort med langt flere ulemper enn fordeler. Så la oss dykke videre.

Løpende rente fra første stund

Om man sammenligner Cresco Access med sine nærmeste konkurrenter, som man på alle måter bør gjøre i en test av dette kaliberet, ser man raskt at det ikke bys på de aller største fordelene. Kombinerer man i tillegg dette med en fraværende rentefri kredittperiode, sitter man ikke igjen med all verden.

Per dags dato er nemlig inntil 45 dagers rentefri kreditt de facto standarden i bransjen, som i praksis vil si at det ikke koster deg noe ekstra å handle med kortet så lenge du betaler tilbake det du har benyttet innen forfallsdato. Her har imidlertid Cresco valgt å gå en helt annen vei. For med dette kortet løper renta faktisk fra første stund ved både varekjøp og kontantuttak, en praksis som både virker unødig og anakronistisk.

Ikke nok med det. Bruker du samtidig mer enn 250 kroner i måneden – og la oss være helt ærlig, hvorfor ha et kredittkort om man skal bruke mindre? – må du samtidig belage deg på et administrasjonsgebyr på ytterligere 45 kroner. Rett og slett hårreisende.

Dette ankepunktet alene er nok til å omtale Cresco Access som et svært så ufordelaktig kredittkort, men tar man i tillegg med de høye gebyrene og den høye effektive renten, sitter man i alle fall igjen med nok grunnlag til å bygge opp under denne påstanden.

Utsett betalingen

Så la oss se på noen av de mer positive aspektene med kortet. Med Cresco Access har man i det minste muligheten til å utsette betalingen i inntil fire, seks eller ni måneder. Disse koster henholdsvis 275, 349 eller 425 kroner, og den største fordelen her er at denne avgiften er et engangsgebyr. Det vil si at du kommer utenom de løpende rente, med mindre du da ikke velger å tilbakebetale beløpet innen utsettelsesperioden. Da er man fort like langt igjen.

Den eneste haken med denne ordningen er at du kun kan få betalingsutsettelse på kjøp over 2500 kroner gjennom utvalgte samarbeidsbutikker. Blant disse finner vi kjeder som Elkjøp, Lefdal, Japan Photo, Jysk og Varmefag, men utover dette gis det ingen videre rabatter eller fordeler. Noe som er ganske besynderlig.

Full kontroll med SMS-varsling

Den siste store fordelen med Cresco Access er muligheten for SMS-varsling, og her kan man selv definere hvilke beløpsgrenser og tjenester man ønsker å bli varslet om. Ønsker du for eksempel å få en påminnelse om neste forfall, informasjon om transaksjoner det siste døgnet, når du nærmer deg kredittgrensen og lignende, er denne tjenesten midt i blinken.

Dette er dessuten en effektiv måte å holde oversikt over forbruket, samtidig som man både unngår misbruk og uautoriserte transaksjoner. Med det sagt er det samtidig verdt å nevne at det finnes andre kredittkort med SMS-varsling på markedet som er langt bedre.

Fordeler

 • SMS-varsling
 • Mulighet for betalingsutsettelse (mot gebyr)

Ulemper

 • Høy effektiv rente
 • Høye gebyrer
 • Renten løper fra første stund ved både varekjøp og kontantuttak
 • Ingen inkludering av reise- og avbestillingsforsikring
 • Administrasjonsgebyr ved bruk over 250 kroner

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 150 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Cresco Access byr på enkelte rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Rabatterte produkter gjennom Fordelsbutikken
 • 20 % rabatt på leie av lift via Oslo Liftutleie
 • 10 % rabatt på enkelte ruter med Stena Line
 • 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen via Flight Park
 • 10 % rabatt på mer enn 44 000 ferieboliger over hele Europa via dansommer
 • 10 % rabatt for deg og en medreisende på alle reiser via Enjoy Travel
 • 10 % rabatt på alle blomster hos Euroflorist
 • 10 & rabatt på produkter hos KnitMe.no

Forsikringer

Med betalingsforsikring nedbetaler kortutsteder hele eller deler av din utestående saldo ved tilfeller av langvarig sykemelding, ufrivillig arbeidsledighet eller permittering, tap av liv eller kritisk sykdom. Polisen dekker 7 % av din månedlige utestående saldo i inntil 12 måneder ved sykemelding, arbeidsledighet og permittering, mens det beløpet slettes i sin helhet ved kritisk sykdom og tap av liv.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av utestående saldo hver måned

Hva er din erfaring med Cresco Access kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cresco Access kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Cresco Access kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr*
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 49 kr
Regnings­betaling: 0 kr*
Overføring: 0 kr*
Overtrekks­gebyr: 50 kr (pr. mnd.)
Adm. gebyr ved rentebærende saldo over 250 kr: 45 kr
Kontant­uttak i utland: 50 kr + 1,5 % av sum*
Kontant­uttak i minibank i Norge: 10 kr*
Kontant­uttak i bank i Norge: 50 kr + 1,5 % av sum*
Bruk hos Posten: 50 kr + 1,5 % av sum*
Valuta­påslag i Europa: 1,75 %
Valuta­påslag utenfor Europa: 2 %
Årlig nominell rente: 19,2 %
Mnd. nominell rente: 1,75 %
Årlig effektiv rente: 29,65 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 250 kr)
* Rente løper fra uttaks-/betalingsdato

Eff. rente 29,65 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2217. Totalt: 17.217