Test av Cresco Access Mastercard kredittkort

Cresco Access Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Cresco Access Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 75 000

Responstid:

Eff. rente 24,9 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3144. Totalt: 28.144
Eff. rente 24,9 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3144. Totalt: 28.144
Som øvrige Cresco-kort på markedet leveres også Access av finansgiganten DNB, men der hvor de nylige avviklede Gold og Car Premium i alle fall hadde sine nisjer, kan ikke det samme sies om førstnevnte. På ingen måte. Det er sågar vanskelig å påstå noe annet enn at Cresco Access er et kredittkort med langt flere ulemper enn fordeler. Så la oss dykke videre.

Løpende rente fra første stund

Om man sammenligner Cresco Access med sine nærmeste konkurrenter, som man på alle måter bør gjøre i en sammenligning av dette kaliberet, ser man raskt at det ikke bys på de aller største fordelene. Kortet kan i utgangspunktet ikke by på de aller gjeveste gebyrvilkårene, og kobler man så dette med løpende rente ved uttak av kontanter, sitter man raskt igjen med et mindre godt inntrykk.

Ikke nok med det. Bruker du samtidig mer enn 250 kroner i måneden – og la oss være helt ærlig, hvorfor ha et kredittkort om man skal bruke mindre? – må du samtidig belage deg på et administrasjonsgebyr på ytterligere 39 kroner. Rett og slett hårreisende.

Dette ankepunktet alene er nok til å omtale Cresco Access som et svært så ufordelaktig kredittkort, men tar man i tillegg med den nokså høye effektive renten, sitter man i alle fall igjen med nok grunnlag til å bygge opp under denne påstanden.

Utsett betalingen

Så la oss se på noen av de mer positive aspektene med kortet. Med Cresco Access Mastercard har man i det minste muligheten til å utsette betalingen i inntil fire, seks eller ni måneder. Disse koster henholdsvis 275, 349 eller 425 kroner, og den største fordelen her er at denne avgiften er et engangsgebyr. Det vil si at du kommer utenom de løpende rente, med mindre du da ikke velger å tilbakebetale beløpet innen utsettelsesperioden. Da er man fort like langt igjen.

Den eneste haken med denne ordningen er at du kun kan få betalingsutsettelse på kjøp over 2500 kroner gjennom utvalgte samarbeidsbutikker. Blant disse finner vi kjeder som Elkjøp, Lefdal, Japan Photo, Jysk og Varmefag, men utover dette gis det ingen videre rabatter eller fordeler. Noe som er ganske besynderlig.

Full kontroll med SMS-varsling

Den siste store fordelen med Cresco Access er muligheten for SMS-varsling, og her kan man selv definere hvilke beløpsgrenser og tjenester man ønsker å bli varslet om. Ønsker du for eksempel å få en påminnelse om neste forfall, informasjon om transaksjoner det siste døgnet, når du nærmer deg kredittgrensen og lignende, er denne tjenesten midt i blinken.

Dette er dessuten en effektiv måte å holde oversikt over forbruket, samtidig som man både unngår misbruk og uautoriserte transaksjoner. Med det sagt er det samtidig verdt å nevne at det finnes andre kredittkort med SMS-varsling på markedet som er langt bedre.

Fordeler

 • Tilknyttet BankAxept
 • Muligheter for betalingsutsettelse, dog mot et engangsgebyr
 • Muligheter for SMS-varsling

Ulemper

 • Ugunstig gebyr ved uttak av kontanter, samt at renten løper fra første stund
 • Det bys ikke på noen inkluderte forsikringer
 • Det påløper et administrasjonsgebyr om man bruker mer enn 250 kr
 • Øvre tak på 20 000 kroner per uke
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Cresco Access byr på enkelte rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Rabatterte produkter gjennom Fordelsbutikken
 • 20 % rabatt på leie av lift via Oslo Liftutleie
 • 10 % rabatt på enkelte ruter med Stena Line
 • 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen via Flight Park
 • 10 % rabatt på mer enn 44 000 ferieboliger over hele Europa via dansommer
 • 10 % rabatt for deg og en medreisende på alle reiser via Enjoy Travel
 • 10 % rabatt på alle blomster hos Euroflorist
 • 10 % rabatt på produkter hos KnitMe.no

Forsikringer

Med betalingsforsikring nedbetaler kortutsteder hele eller deler av din utestående saldo ved tilfeller av langvarig sykemelding, ufrivillig arbeidsledighet eller permittering, tap av liv eller kritisk sykdom. Polisen dekker 7 % av din månedlige utestående saldo i inntil 12 måneder ved sykemelding, arbeidsledighet og permittering, mens det beløpet slettes i sin helhet ved kritisk sykdom og tap av liv.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av utestående saldo hver måned

Hva er din erfaring med Cresco Access Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cresco Access kredittkort
Average rating:  
 0 reviews