Test av Credits Gold Visa kredittkort

Credits Gold Visa kredittkort
Karakter

Test av Credits Gold Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 21,85 %. 10.000 o/12 mnd. Kostnad: 1112. Totalt: 11.112

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

43 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 21,85 %. 10.000 o/12 mnd. Kostnad: 1112. Totalt: 11.112
Credits Gold Visa er et av to kredittkort som utstedes av Bergensbaserte BB Bank, som tidligere gikk under navnet BB Finans AS og nå er en del av svenske TF Bank.

Det andre kortet som utstedes av BB Bank heter Credits Blue Visa. Det som gjør at det ene Visa-kortet har fått gulltittelen må nesten skyldes at det kommer med en reise- og avbestillingsforsikring, et attributt som er gull verdt for de som reiser utenfor Norges landegrenser. Forsikringen gjelder også innenfor dersom visse krav er oppfylt, disse kan du lese om lenger ned på siden.

I likhet med Credits Blue Visa tilbys det også her rentefri kreditt i inntil 43 dager, som er noe under den sedvanlige standarden på 45 dager. Kredittrammen er på 100 000 kroner og den effektive renten befinner seg på 21,82 %.

Kortet er helt gebyrfritt, dersom man ser bort ifra at renten løper fra uttaksdato eller overføring mellom kontoer. Felles for begge Credits-kortene er at de begge har totalt fravær av rabatter og fordelsprogrammer, og selv om kontaktløs betaling nå har kommet på plass, henger den fortsatt noe etter når det kommer til digitale betalingsløsninger.

Gebyrfritt kredittkort

BB Bank sitt hovedsalgsargument for Credits Gold Visa er gebyrsatsene som er tilknyttet kortet. Som nevnt ovenfor løper renten fra uttaksdato ved kontantuttak, men det er også nesten det eneste av renter og gebyrer man får med kortet.

Credits Gold Visa er derfor et fint hverdagskort som er greit å ha og lett å bruke. Kortet er billig i drift, men det fordrer at man også betaler fakturaer innen forfall, slik at man unngår purringsgebyr og i verste fall inkasso.

Nyttige forsikringer med Credits Gold Visa

Reise- og avbestillingsforsikringen som følger med Credits Gold Visa er gyldig til enhver tid, så lenge minst halvparten av reisens transportkostnader betales med kortet.

Forsikringen dekker deg i saker som reisesyke, reisegods, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, rettshjelp og egenandel på leiebil, og leveres av det Gjensidige-eide reiseforsikringsselskapet Gouda.

Med Credits Gold Visa er kortholder, ektefelle/samboer, samt barn i husstanden under 23 år, eller inntil tre andre medreisende, dekket av forsikringen. Dersom du er 75 år eller eldre, vil forsikringen ikke sikre deg i postene reisesyke, hjemtransport, og ulykkes- og avbestillingsforsikringen.

Til prisen av 0,9 % av din månedlige utestående saldo lar Credits Gold Visa deg tegne betalingsforsikring. Skulle du havne i en situasjon av ufrivillig arbeidsledighet, permisjon fra jobb eller sykemelding, vil forsikringen ta hånd om dine månedlige utgifter. Dersom du har kredittkortgjeld ved dødsfall, vil denne bli slettet.

Billig i drift, men få fordeler

Credits Gold Visa kan by på reise- og avbestillingsforsikring, samt et fravær av gebyrer, men stort mer er det dessverre ikke å hente. Mangelen på fordeler og «x-faktor» gjør at kortet plasserer seg trygt på midten av skalaen.

Fordeler

  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Gebyrfritt i inn- og utland

Ulemper

  • Renten løper fra første stund ved uttak og overføring av kontanter
  • Ingen fordelsprogram eller bonusanordninger

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Dette kredittkortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Forsikringer

Med Credits Gold Visa har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Forsikringen dekker poster som reisegods, reisesyke, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, egenandel på leiebil, rettshjelp og lignende. Dagsreiser uten overnatting dekkes kun om du be benytter fly som transportmiddel, og så lenge dette er på plass er forsikringen gjeldene for reiser på inntil 90 dager for deg selv og din nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er deg også verdt å merke seg at reisesyke, hjemtransport og ulykkes- og avbestillingsforsikringen ikke gjelder for personer som har fylt eller er eldre enn 75 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med Credits Gold Visa har du også ID-tyveriforsikring inkludert i kortet, som i denne sammenheng innebærer situasjoner hvor en tredjepart benytter seg av dine identifikasjonsbevis for å begå svindel eller kriminell handling, naturlig nok uten av denne har fått ditt samtykke.

Forsikringen gir deg tilgang til telefonassistanse 24 timer i døgnet, slik at du kan umiddelbart kan begrense skadeomfanget. Utover dette dekkes også utgifter til juridisk assistanse med inntil 100 000 kroner per bekreftede skadetilfelle.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet/permittering, sykmelding eller sykehusinnlegging (for selvstendig næringsdrivende) og dødsfall. Polisen dekker 5 % av utestående saldo hver måned, og etter 150 sammenhengende dager (5 måneder) slettes den utestående saldoen i sin helhet. Ved dødsfall slettes hele den utestående saldoen umiddelbart.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,9 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Credits Gold Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews