Test av Coop Byggekonto kredittkort

Coop Byggekonto kredittkort
Karakter

Test av Coop Byggekonto kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 200 000

Responstid:

Eff. rente 22,9 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 5819. Totalt: 55.819

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 200 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Nei

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 22,9 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 5819. Totalt: 55.819
Tittelen avslører nok det aller meste her, men Coop Byggekonto er mer eller mindre et fordelskort for den som titt og ofte svinger innom Coops byggevarerelaterte butikker. Mer spesifikt snakker vi da om Obs Bygg, Coop Byggmix og Extra Bygg, og det er egentlig det, for stort mer har nemlig ikke kortet å by på.

Rabatt på byggevarer, naturligvis

Det eneste man stort sett sitter igjen med er altså den nevnte trelastrabatten hos Coops tilknyttede kjeder. Her får man tre prosent avslag på samtlige varer i sortimentet, og selv om dette ikke høres ut som all verden, kan den faktisk utgjøre en betydelig sum om du er svanger med et større oppussingsprosjekt.

Når du så finner veien til kassene forventer du nok at denne rabatten automatisk blir trukket fra, men da vil du nok bli det motsatte av gledelig overrasket. Heldigvis er det heller ikke slik ordningen virker i denne sammenhengen. Rabatten blir riktig nok automatisk registrert etter endt handel, men den blir først trukket fra på neste faktura. Du slipper med andre ord å sette deg inn noe uansett, som er ganske så behagelig i det store og hele.

Tilgjengelighet på godt og vondt

En av de største fordelene med Coop Byggekonto er at den har BankAxept innbakt i kortet. BankAxept er en helnorsk betalingsløsning, og aksepteres så godt som overalt der plastkort kan benyttes som betalingsmiddel her til lands. Ryddig og enkelt.

Samtidig ligger også deler av problemet i denne løsningen. Kortet er nemlig så godt som ubrukelig så fort du beveger deg utenfor landegrensene. Stryk så godt som, det kan nemlig ikke benyttes i utlandet punktum. I og med at kortet er beregnet for bruk i norske butikker er ikke dette nødvendigvis noe negativt i seg selv, kanskje snarere tvert om, men som et kredittkort til allment bruk er dette langt fra godt nok.

Andre ulemper

Det som virkelig trekker ned helhetsinntrykket, i tillegg til at det er låst til innlandsbruk, er at man blir pålagt et faktureringsgebyr ved rentebærende saldo. En praksis som virker ganske så anakronistisk i dagens markedssituasjon.

Her blir man altså pent nødt til å punge ut 39 blanke kroner om man venter med å tilbakebetale beløpet før man mottar fakturaen. Noe som virker ganske så hinsides i disse tider, så vi vil på alle måter anbefale deg å betale tilbake hele det utestående beløpet innen forfallsdatoen.

For å summere opp sitter man altså igjen med ytterst få fordeler utover de byggevarerelaterte insentivene. Man kan med andre ord, og med rette, kalle dette for et nisjekort for de spesielt interesserte. Ei heller har Coop Byggekonto noen inkluderte forsikringer, selv om man har muligheten til å tegne seg betalingsforsikring ved siden av, ikke kan det benyttes i utlandet, og på toppen av dette kommer en rekke ufordelaktige gebyrer. Så med mindre du handler over gjennomsnittlige mye trelast vil vi heller anbefale deg å lete videre.

Fordeler

 • 3 % rabatt på byggevarer hos Coop
 • Muligheter for inntil seks måneders betalingsutsettelse
 • Muligheter for tilleggsforsikringer

Ulemper

 • Kan utelukkende benyttes i Norge
 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Ugunstig gebyr ved uttak av kontanter, samt at renta løper fra første stund
 • Det påløper et administrasjonsgebyr når man bruker mer enn 250 kroner
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med et navn som Coop Byggekonto er det rimelig å anta at man får rabatter på byggevarer hos Coop, og det er faktisk akkurat det du får og. Mer spesifikt tre prosent ved kjøp hos Coop Byggekonto, Obs Bygg, Coop Byggmix og Extra Bygg

Forsikringer

Med betalingsforsikring dekkes deler av kredittkortets utestående beløp ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet/permittering, langvarig sykemelding, kritisk sykdom og dødsfall. Ved sykdom/arbeidsledighet/permittering i over 30 dager overdras betalingen av dine månedlige betalinger til Coop med 7 % av din utestående saldo i inntil 12 måneder, mens saldoen i sin helhet innfris ved kritisk sykdom eller dødsfall. Utover dette er du også beskyttet mot betalingsanmerkninger og mislighold ved tilfeller som forsikringen dekker.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med Coop Byggekonto kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Coop Byggekonto kredittkort
Average rating:  
 0 reviews