Test av Circle K Mastercard kredittkort

Circle K Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Circle K Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 35 000

Responstid:

Eff. rente 26,27 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1626. Totalt: 16.626

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 35 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 26,27 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1626. Totalt: 16.626
Circle K Mastercard har naturlig nok kjedens mest trofaste kunder som målgruppe, og sånn sett er det kanskje ikke altfor sjokkerende at drivstoffrabatt er den fremste gulroten her. Foruten om dette får man også bonus på øvrige kjøp ved stasjonene, men spørsmålet er om dette er nok til å hamle opp med de beste bensinkortene i klassen. Det korte svaret er dessverre ikke helt.

Kortet utstedes for øvrig av SEB Kort, som også har en rekke andre kort på det norske markedet.

40 øre per liter i drivstoffrabatt

Så la oss først ta en nærmere titt på den nevnte drivstoffrabatten. Satsen for denne ligger på 40 øre per fylte liter, og forutsetter dessuten at man handler ved bemannende stasjoner. Du får naturligvis rabatter på ubemannede stasjoner og, men da halveres rabatten, altså til 20 øre per liter. Selv om dette kan virke noe kronglete å forholde seg til, kan man i alle fall trøste seg med at rabatten trekkes ifra automatisk så lenge man benytter seg av kortet.

La oss dernest forflyttes oss til det store aproposet. Velger man å sammenligne Circle K Mastercard med andre nærliggende konkurrenter, kommer det dessverre ikke så godt ut. Hovedproblemet her er at man kun får rabatter ved utvalgte stasjoner, i tillegg til at rabatten heller ikke er blant de høyeste der ute. Kort fortalt vil det si at det finnes bedre kort der ute om du spesifikt er på utkikk etter rabatt på drivstoff, selv om det naturlig nok er en god del å hente her om du er mer enn litt trofast mot Circle K.

Bonus på alle kjøp (med en markant hake)

Så la oss fokusere på det positive igjen. Med Circle K Mastercard får du én prosent rabatt på alle kjøp du foretar deg, forutsatt at det aktuelle betalingsnettverket aksepteres der du handler. Eller enklere sagt. Tar de ikke Mastercard, får du heller ingen bonus. Den nevnte haken er derimot at du må fylle hele 500 liter drivstoff i løpet av tolv måneder før denne trer i kraft, mildt sagt en nokså høy terskel.

Men det som virkelig trekker inntrykket ned i søla er at denne rabatten ikke gjelder ved kjøp av drivstoff. Bonus gjelder nemlig kun ved kjøp av andre varer og tjenester ved Circle K og deres tilknyttede kjeder BEST og 123 Automater. Det som derimot trekker kortet opp fra sølen igjen, i alle fall til en viss grad, er at bonusen blir værende på kortet i 24 måneder. Denne kan også brukes uavhengig av den opptjente saldoen.

Forsikringer må man ha

I likhet med de fleste andre seriøse aktører på markedet, har også Circle K Mastercard reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Om du skal ut og reise lønner det seg derfor å betale mer enn halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, da dette er det eneste som skal til for å aktivere forsikringen. Ei heller trenger du å betale noe ekstra for avbestillingsforsikring, da denne også er en del av pakken. Ikke dumt.

Foruten om den inkluderte forsikringen har du også muligheten til å tegne deg ID-tyveri- og ulykkesforsikring ved siden av. Disse koster naturligvis noe ekstra, men kan på alle måter tilby en konkurransedyktig pris, og er således et rimelig alternativ for den som ønsker denne typen forsikringer. Begge polisene leveres gjennom forsikringsselskapet Codan, og sikrer blant annet juridisk bistand ved identitetstyveri, ran, misbruk av telefon eller SIM-kort, sykehusinnleggelse som følge av ulykke, feilfylling av drivstoff med mer.

På toppen av dette kan man også investere i en betalingsforsikring, som dekker dine månedlige betalingsforpliktelser ved hendelser som sykemelding i mer enn 60 sammenhengende dager, arbeidsuførhet eller -ledighet i mer enn 120 dager og ved alle former for kritisk sykdom. Denne forsikringen koster 0,85 % av utestående saldo per måned, og gjelder kun for kortinnehaver.

Fordeler

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Circle K
 • Velkomstbonus på 75 øre i drivstoffrabatt de første 30 dagene
 • 1 % bonus på alle kjøp etter fylte 500 liter med drivstoff, gjelder dog ikke for drivstoff
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtter Garmin Pay

Ulemper

 • Drivstoffrabatten gjelder kun hos nevnte Circle K
 • For å få 1 % bonus på alle kjøp må du fylle mer enn 500 liter
 • Lite fleksibel kredittramme
 • Ugunstige gebyrer ved kontantuttak

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Circle K Mastercard byr på en rekke rabatter, og da særlig på bilrelaterte produkter gjennom sin EXTRA Club. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 40 øre i drivstoffrabatt ved bemannede Circle K-stasjoner
 • 20 øre i drivstoffrabatt ved ubemannede Circle K-automater
 • 1 % bonus på alle varekjøp (etter fylte 500 liter med drivstoff innen en periode på tolv måneder)
 • Opptil 43 % rabatt på feriehus og -leiligheter gjennom Interhome
 • Rabatter hos Vianor (5 % tilleggsrabatt på dekk, 3 % på felger, olje og oljeskift, batterier og dekkhotell og 12 % på AC-service og -rens)

Forsikringer

Med Circle K MasterCard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring dekker dine månedlige forpliktelser til nedbetaling av kredittkortgjeld. Forsikringen gjelder kun for hovedkortinnehaver, og dekker 5 % av din utestående saldo per måned ved sykemelding i mer enn 60 dager, arbeidsledighet og -uførhet i mer enn 120 dager, kritisk sykdom.

Ved kritisk sykdom eller tap av liv innfris hele din utestående saldo, dog maksimert til 100 000 kroner totalt, mens det øvre taket ved arbeidsuførhet eller -ledighet er satt til 100 000 kroner per skadetilfelle.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,85 % av din månedlige utestående saldo

ID-forsikring er ment som en sikkerhet mot uforutsette hendelser, og fungerer i praksis dermed som et supplement til reise- og innboforsikring. Polisen dekker utgifter knyttet til ID-tyveri, «web clean-up» ved ID-misbruk på nett og uforutsette hendelser i hverdagen, slik som tap av nøkler og papirer, tyveri av veske og dokumentmappe, samt feilfylling av drivstoff og rens av bilens interiør ved uhell i bilen og lignende.

Du er dekket av forsikringen 24 timer i døgnet – både hjemme og på reise – med en gunstig egenandel på 0 kroner. Du får dessuten tilgang til et spesialistpanel som vil guide deg gjennom opprydningsprosessen ved uhell.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: Må bestilles gjennom kundeservice

Med ulykkesforsikring kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75. Begge par-variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5 000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1 000 kroner per døgn, i opptil 90 døgn. Det vil si maks 90 000 kroner. Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris singel standard: 100 kr/mnd
Pris par standard: 190 kr/mnd
Pris singel pluss: 190 kr/mnd
Pris par pluss: 355 kr/mnd

Hva er din erfaring med Circle K Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Circle K MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews