Test av Circle K Mastercard kredittkort

Circle K Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Circle K Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 40 000

Responstid:

Circle K MasterCard har naturlig nok kjedens mest trofaste kunder som målgruppe, og sånn sett er det kanskje ikke altfor sjokkerende at drivstoffrabatt er den fremste gulroten. Foruten om dette får man også bonus på øvrige kjøp ved stasjonene, men spørsmålet er om dette er nok til å hamle opp med de beste bensinkortene i klassen. Det korte svaret er dessverre ikke helt.

35 øre per liter i drivstoffrabatt

Så la oss først ta en nærmere titt på den nevnte drivstoffrabatten. Satsen for denne ligger på 35 øre per fylte liter, og forutsetter dessuten at man handler ved bemannende stasjoner. Du får naturligvis rabatter på ubemannede stasjoner og, men da senkes rabatten til 30 øre per liter. Selv om dette kan virke noe kronglete å forholde seg til, kan man i alle fall trøste seg med at rabatten trekkes ifra automatisk så lenge man benytter seg av kortet.

La oss dernest forflyttes oss til det store aproposet. Velger man å sammenligne Circle K-kortet med andre nærliggende konkurrenter, kommer det dessverre ikke så altfor godt ut. Hovedproblemet her er at man kun får rabatter ved utvalgte stasjoner, i tillegg til at rabatten heller ikke er nevneverdig høy. Kort fortalt vil det si at det finnes langt bedre kort der ute om du spesifikt er på utkikk etter rabatt på drivstoff.

Bonus på alle kjøp (med en markant hake)

Så la oss fokusere på det positive igjen. Med Circle K MasterCard får du en prosent rabatt på alle kjøp du foretar deg, forutsatt at det aktuelle betalingsnettverket aksepteres der du handler. Eller enklere sagt. Tar de ikke MasterCard, får du ingen bonus. Den nevnte haken er derimot at du må fylle hele 500 liter drivstoff i løpet av tolv måneder før denne trer i kraft, som mildt sagt er noe strengt.

Men det som virkelig trekker inntrykket ned i søla er at denne rabatten ikke gjelder ved kjøp av drivstoff. Bonus gjelder nemlig kun ved kjøp av andre varer og tjenester ved Circle K og deres tilknyttede kjeder BEST og 123 Automater. Det som derimot trekker kortet opp fra sølen igjen, i alle fall til en viss grad, er at bonusen blir værende på kortet i 24 måneder. Denne kan også brukes uavhengig av den opptjente saldoen.

Forsikringer må man ha

I likhet med de fleste andre seriøse aktører på markedet, har også Circle K reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Om du skal ut og reise lønner det seg derfor å betale mer enn halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet, da dette er det eneste som skal til for å aktivere forsikringen. Ei heller trenger du å betale noe ekstra for avbestillingsforsikring, da denne også er en del av pakken. Ikke dumt.

Foruten om den inkluderte forsikringen har du også muligheten til å tegne deg ID-tyveriforsikring ved siden av. Denne koster naturligvis noe ekstra, men kan på alle måter tilby en konkurransedyktig pris, og er således et rimelig alternativ for den som ønsker denne typen forsikring. Selve polisen leveres gjennom forsikringsselskapet Codan, og sikrer blant annet juridisk bistand ved identitetstyveri, ran, misbruk av telefon eller SIM-kort, sykehusinnleggelse som følge av ulykke, feilfylling av drivstoff med mer.

På toppen av dette kan man også investere i en betalingsforsikring, som dekker dine månedlige nedbetalingsforpliktelser ved hendelser som sykemelding i mer enn 60 sammenhengende dager, arbeidsuførhet eller -ledig i mer enn 120 dager og ved alle former for kritisk sykdom. Denne forsikringen koster 0,85 % av utestående saldo per måned, og gjelder kun for kortinnehaver.

Fordeler

 • 35 øre i drivstoffrabatt hos Circle K
 • 1 % bonus på alle kjøp
 • Inntil 45 dagers rentefri kreditt

Ulemper

 • Drivstoffrabatten gjelder kun hos Circle K
 • For å få 1 % bonus på alle kjøp må du fylle mer enn 500 liter
 • Noe lav drivstoffrabatt
 • Noe lav kredittramme
 • Høy effektiv rente

Betingelser

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Circle K MasterCard byr på en rekke rabatter, og da særlig på bilrelaterte produkter gjennom sin EXTRA Club. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 35 øre i drivstoffrabatt ved bemannede Circle K-stasjoner
 • 30 øre i drivstoffrabatt ved ubemannede Circle K-automater
 • 1 % bonus på alle kjøp (etter fylte 500 liter innen tolv måneder)
 • Opptil 43 % rabatt på feriehus og -leiligheter gjennom Interhome
 • Rabatter hos Vianor (5 % tilleggsrabatt på dekk, 3 % på felger, olje og oljeskift, batterier og dekkhotell og 12 % på AC-service og -rens)

Hva er din erfaring med Circle K Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Circle K MasterCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Circle K Mastercard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 45 kr
Kopi av faktura: 50 kr
Kopi av bilag: 50 kr
Overføring: 100 kr
Kontant­uttak i utland: 4 % av sum (min. 40 kr)
Kontant­uttak i Norge: 4 % av sum (min. 40 kr)
Bruk hos Posten: 4 % av sum (min. 40 kr)
Valuta­påslag: 2 %
Årlig nominell rente: 22,5 %
Mnd. nominell rente: 1,87 %
Årlig effektiv rente: 26,27 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 250 kr)

Eff. rente 26,27 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 626 kr