Test av BRAbank Widerøe Visa kredittkort

BRAbank Widerøe Visa kredittkort
Karakter

Test av BRAbank Widerøe Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 20

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 29,81 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2176. Totalt: 17.176

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

299 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 29,81 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2176. Totalt: 17.176
Kredittkortet BRAbank Widerøe er det direkte resultatet av samarbeidet mellom forbruksbanken BRAbank (tidligere Monobank) og flyselskapet Widerøe. Om man av den grunn tipper at kortet primært er myntet på sistnevntes passasjerer, så stemmer nok det helt og holdent.

Av den grunn burde det vel også være visse flyrelaterte fordeler å spore her, og det stemmer nå vitterlig også. I liket med SAS sine kort er også Widerøe tilknyttet fordelsprogrammet EuroBonus, som kort og godt lar deg tjene opp poeng på alle transaksjoner.

Bonuspoeng på alle kjøp

Man mottar som sagt bonuspoeng – såkalte EuroBonus Ekstrapoeng – hver bidige gang man belaster kortet, og poengsatsen for denne avhenger igjen av hva man handler. Mer spesifikt får man 10 poeng per 100 kroner ved kjøp i Norge og på nett, 15 poeng per 100 kroner ved kjøp i utlandet og 20 poeng per 100 kroner ved kjøp av flybilletter gjennom Widerøe.

Hva kan man så gjøre med alle disse opptjente poengene? Jo, en hel del faktisk. Man kan blant annet bruke de på nye eller oppgradere eksisterende flybilletter, leie bil gjennom Hertz, handle i EuroBonus-butikken, booke opphold på hoteller eller bestille Bonusreiser med Star Alliance sin flåte. Er du av den reiselystne typen bør det med andre ord være en god del å hente her.

Nå har det seg også slik at EuroBonus er inndelt i fire medlemsnivåer, og i stigende orden er disse henholdsvis medlem, sølv, gull og diamant. Det er derfor verdt å notere seg at poengene man tjener gjennom Widerøe Visa ikke vil ha noen påvirkning på ditt medlemskap, samtidig som den heller ikke danner noe grunnlag for den. Du vil med andre ord uansett starte som grunnmedlem når du oppretter din bruker første gang, og denne kan bare oppgraderes gjennom antall flyvninger og ikke poeng.

Overlegen app

Selv om opptjening av EuroBonus er vel så bra, er det langt fra det eneste som er verdt å nevne her. For om det er noe man bør trekke frem når det er snakk om BRAbank Widerøe, så er det deres fantastiske app Mono Pay.

For der de fleste andre har valgt å utvikle sine apper rundt kredittkortene, har BRAbank heller valgt å sentrere opplevelsen rundt den digitale løsningen. Sånn sett får man en langt større grad av samhandling mellom kort og app.
Med Mono Pay får man enkelt oversikt over samtlige transaksjoner i sanntid, samt at man enkelt kan sortere disse etter ønsket bransje. Appen gir deg dessuten muligheten til å legge til emneknagger på gjennomførte transaksjoner og laste opp relevante vedlegg – slik som kvitteringer – i tilknytning til den aktuelle transaksjonen. Med optisk tegngjenkjenning skal man også kunne søke på enkeltord i de opplastede kvitteringene, noe som virkelig er en fiffig løsning.

Med BRAbank Widerøe får du også tilgang til et eget digitalt kredittkort. Denne er kun tilgjengelig gjennom appen og er hovedsakelig ment til netthandel og lignende transaksjoner. Fordelen med denne ordningen er at den generer nye CVV-koder hver gang du handler, og du trenger dermed ikke å bekymre deg for at uvedkommende skal få tilgang til denne. En annen nyvinning er bruken av smarttelefoners pushvarselfunksjon. Tidligere var det vanlig å motta varsler via tekstmeldinger, men med dette grepet blir dette langt på vei overflødig. Fordelen med dette er at man slipper kostnadene knyttet til bruken av SMS, samtidig som man selv kan velge hva man ønsker å bli oppdatert på. Gjennom Mono Pay kan man velge å motta varsler om transaksjoner, generelle tips, feilmeldinger og alt annet du skulle finne nødvendig. Dette velger du nemlig helt og holdent selv.

Reiseforsikring inkludert

I og med at BRAbank Widerøe retter seg inn mot de som reiser litt mer enn en gang i blant, skulle man nesten kunne anta at det finnes en form for reiseforsikring her, og det gjør det unektelig også. Det eneste kravet for at denne skal være gyldig er at man betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Så lenge dette er på plass er den gyldig for reiser på inntil nitti dager for kortinnehaver med familie eller inntil tre andre medreisende, og dekker da typiske utgiftsposter som avbestilling, forsinkelser, reisegods, reisesyke, medisinsk assistanse, reiseansvar og -ulykke. Det er samtidig verdt å notere seg at forsikringen har visse begrensninger, som at avbestillingsforsikringen ikke gjelder ved sykdom, død, skade, ulykke eller andre helsemessige forhold hos sikrede, eller annen person, som er fylte 70 år.

Fordeler

 • Opptjening av EuroBonus på samtlige kjøp
 • Overlegen og banebrytende app
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Reiseforsikring inkludert
 • Støtter Apple, Google, Garmin og Fitbit Pay

Ulemper

 • Årsavgift
 • Ugunstige rente- og gebyrvilkår

Betingelser

 • Du må være mellom 20 og 70 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du må kunne betjene lånet over tid
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld

Rabattordninger

Med BRAbank Widerøe kan man oppnå EuroBonus Ekstrapoeng ved samtlige kjøp med følgende satser:

 • 10 poeng per 100 kroner ved netthandel og øvrig kjøp i Norge
 • 15 poeng per 100 kroner ved kjøp i utlandet
 • 20 poeng per 100 kroner ved kjøp av flybilletter gjennom Widerøe

Forsikringer

Med BRAbank Widerøe har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er gjeldende så lenge du betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Ytterligere kreves det at reisen startes og avsluttes i Norden, samt at det for innenlandsreiser stilles krav om minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel.

Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie (være seg ektefelle, samboer, ste-/foster-/hjemmeboende barn) eller inntil tre medreisende, og dekker poster som avbestilling, forsinkelse i reiseruten, reisegods, reisesyke, Tryg legehjelp, reiseulykke og -ansvar.

Samtidig er det verdt å merke seg at forsikringen har visse begrensninger. Avbestillingsforsikringen gjelder for eksempel ikke ved sykdom, død, skade, ulykke eller andre helsemessige forhold hos sikrede, eller annen person, som er fylt 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Som kredittkortkunde i BRAbank har du også tjenesten Tryg Legehjelp inkludert i din reiseforsikring. Tjenesten holder døgnåpent alle dager i året, og lar deg snakke med norske leger og sykepleiere (også under ferieopphold i utlandet), motta resept på medisiner og henvisning til spesialist, muligheten til å sende bilder av symptomer til lege, veiledning til offentlige og private helsetjenester.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med BRAbank Widerøe Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BRAbank Widerøe Visa kredittkort
Average rating:  
 0 reviews