Test av BRAbank Monocard Visa kredittkort

BRAbank Monocard Visa kredittkort
Karakter

Test av BRAbank Monocard Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 20

Kredittgrense: 100 000

Responstid: Umiddelbart svar

Eff. rente 29,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2225. Totalt: 17.225

Aldersgrense

20 år

Kredittramme

Inntil 100 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

348 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 29,98 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2225. Totalt: 17.225
BRAbank Monocard kommer nå via den bergenske forbruksbanken BRAbank, som er et resultat av fusjoneringen mellom Monobank og nevnte BRAbank. Kortet ble først allment tilgjengelig sommeren 2018, og selv om kredittkortet i seg selv ikke er blant markedets beste, noe den høye effektive renten og månedsprisen på 29 kroner er sterke bidragsytere til, er det heller ikke her kortet skiller seg nevneverdig ut. I tospann med kortet kommer nemlig også appen Mono Pay, som med sin intuitive funksjonalitet og oversiktlighet, langt på vei ligger et hestehode foran resten av bransjen. Ikke verst bare det. Tar man i tillegg med de øvrige bonusordningene, sitter man igjen med et produkt man virkelig ikke skal kimse av.

Gamechangeren Mono Pay

Som nevnt innledningsvis trekker bankens egen applikasjon opp scoren betraktelig her. For der de fleste andre har valgt å utvikle sine apper rundt kredittkortene, har BRAbank heller valgt å sentrere opplevelsen rundt den digitale løsningen. Sånn sett får man en langt større grad av samhandling mellom kort og app enn tidligere.

Med Mono Pay får man enkelt oversikt over samtlige transaksjoner i sanntid, samt at man enkelt kan sortere disse etter ønsket bransje. Den gir deg dessuten muligheten til å tagge gjennomførte transaksjoner – slik at du kan søke de opp senere – og laste opp relevante vedlegg tilknyttet den aktuelle transaksjonen. Via OCR-teknologi (optisk tegngjenkjenning) skal man også kunne søke på enkeltord i kvitteringer, noe som virkelig er en fiffig løsning.

Med BRAbank Monocard får du også tilgang på et fysisk og et digitalt kredittkort. Sistnevnte er kun tilgjengelig via appen og er myntet på netthandel og lignende. Fordelen med denne er at den generer nye CVV-koder ved hver enkelt transaksjon, slik at sikkerheten alltid vil være av det ypperste slaget.

En annen nyvinning er bruken av smarttelefoners pushvarselfunksjon. Tidligere var det vanlig å motta varsler via SMS, men med dette grepet blir denne løsningen langt på vei overflødig. Fordelen med dette er at man slipper kostnadene knyttet til bruken av SMS, samtidig som man selv kan velge hva man ønsker å bli oppdatert på. Gjennom Mono Pay kan man velge å motta varsler om transaksjoner, generelle tips, feilmeldinger og alt annet du skulle finne nødvendig. Dette velger du nemlig helt selv.

En bit, flere Monobits

Man kan så klart ikke bare lene seg på en overlegen app, og da er bonusopptjening et gunstig insentiv å slenge på bordet. Med BRAbank Monocard kan man tjene bonuspoeng – såkalte Monobits – hver bidige gang man handler, og innenfor landegrensene er denne satsen på 1 %. De eneste unntakene i denne sammenhengen er ved regningsbetaling, overføring og uttak av kontanter.

I utlandet får man derimot 1,5 % i bonusopptjening, og som om ikke det er nok vil du også kunne opptjene denne bonusen på kontantuttak. Dette er det per i dag ingen andre aktører som er i nærheten av å matche.

De opptjente Monobitsene kan senere overføres til kortet ditt, og dersom du har penger utestående, vil poengene kunne utjevne denne summen. Det er samtidig verdt å merker seg at én Monobit tilsvarer én krone.

Reiseforsikring er alltid kjekt å ha

Som de fleste andre aktører på markedet har også BRAbank Monocard reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. For å aktivere denne forsikringen kreves det at du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Så lenge dette er på plass er forsikringen gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie, eller inntil tre medreisende. Forsikringen vil da dekke poster som avbestilling, forsinkelser, reisegods, reisesyke, medisinsk assistanse, reiseansvar og -ulykke. Det er samtidig verdt å merke seg at forsikringen har visse begrensninger. Avbestillingsforsikringen gjelder for eksempel ikke ved sykdom, død, skade, ulykke eller andre helsemessige forhold hos sikrede, eller annen person, som er fylte 70 år.

Fordeler

 • Banebrytende app, som virkelig setter standarden for resten av bransjen
 • 1 % tilbake på all bruk (med unntak av kontantuttak, regningsbetaling og overføring)
 • 1,5 % tilbake på all bruk i utlandet, inkludert uttak
 • Gebyrfrie uttak i utlandet
 • Reiseforsikring inkludert
 • Støtter Apple, Google, Garmin og Fitbit Pay

Ulemper

 • Krever 29 kroner i månedsgebyr
 • Dårlige gebyr- og rentevilkår

Betingelser

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 200 000 kroner
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld

Rabattordninger

BRAbank Monocard har kanskje ikke den mest omfattende bonusordningen, men den er i alle fall lett å forholde seg til. Det bys enkelt og greit på 1 % tilbake på all bruk, i tillegg til at denne satsen er på 1,5 % i utlandet og da inkluderer den også kontantuttak

Forsikringer

Med BRAbank Monocard har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er gjeldende så lenge du betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Ytterligere kreves det at reisen startes og avsluttes i Norden, samt at det for innenlandsreiser stilles krav om minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel.

Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie (være seg ektefelle, samboer, ste-/foster-/hjemmeboende barn) eller inntil tre medreisende, og dekker poster som avbestilling, forsinkelse i reiseruten, reisegods, reisesyke, Tryg legehjelp, reiseulykke og -ansvar.

Samtidig er det verdt å merke seg at forsikringen har visse begrensninger. Avbestillingsforsikringen gjelder for eksempel ikke ved sykdom, død, skade, ulykke eller andre helsemessige forhold hos sikrede, eller annen person, som er fylt 70 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Som kredittkortkunde i BRAbank har du også tjenesten Tryg Legehjelp inkludert i din reiseforsikring. Tjenesten holder døgnåpent alle dager i året, og lar deg snakke med norske leger og sykepleiere (også under ferieopphold i utlandet), motta resept på medisiner og henvisning til spesialist, muligheten til å sende bilder av symptomer til lege, veiledning til offentlige og private helsetjenester.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med BRAbank Monocard Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BRAbank Monocard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews