Test av BMCard Visa kredittkort

BMCard Visa kredittkort
Karakter

Test av BMCard Visa kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 200 000

Responstid:

Eff. rente 23,2 %. 45.000 o/12 mnd. Kostnad: 5284. Totalt: 50.284

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Inntil 200 000 kr

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Nei

Smartbetaling

Nei

Låneeksempel: Eff. rente 23,2 %. 45.000 o/12 mnd. Kostnad: 5284. Totalt: 50.284
BMCard er trevaregiganten Byggmakkers helt egne kort, og av den grunn skulle man vel kanskje tro at det bugnet over av relevante fordeler og rabatter hos den nevnte kjeden? Det korte svaret er den gang ei. Slenger man i tillegg på de høye rente og gebyrsatsene, ser man fort at det er lite hoppe i taket av her.

La varehuset gjøre jobben for deg

Det som derimot skiller seg kraftig ut er den ganske så originale fullmaktordningen. Her gir du enkelt og greit ditt foretrukne BM-varehus fullmakt til å belaste kortet på dine vegne, slik at du kan få dine varer spesialtilpasset og levert der du selv ønsker det. Om du er av typen som sverger til utsagnet tid er penger, kan dette fort vise seg å være riktig så tidsbesparende og kostnadseffektivt. Med BMCard har man også gratis SMS-varsling inkludert i kortet, og vi vil på alle måter anbefale deg å aktivere denne så du er helt sikker på at ingen misbruker kredittkortet ditt.

En annen fiffig service er at du kan få opp mot seks måneders betalingsutsettelse, men denne gjelder naturligvis kun hos Byggmakker. Kanskje ikke så rart. Fordelen med denne ordningen er at du kun må betale et enkeltstående engangsbeløp – pålydende 349 kroner – som vil si at du unngår renter i løpet av denne perioden. Med det sagt må du naturlig nok være oppmerksom på å tilbakebetale det du skylder innen fristen løper ut. Gjør du ikke dette løper det nemlig renter på hele beløpet, og da blir det fort en dyr affære okke som.

Du må dessuten handle for minimum 2500 kroner ved en av Byggmakkers filialer for å kunne få tilbud om betalingsutsettelse. Bare så det er nevnt.

Toppen av kransekaka

Som et siste skår i gleden operer også BMCard med det mindre flatterende administrasjonsgebyret. Denne er en gjenganger blant de mindre gode kortene på markedet, og fungerer slik at du blir pålagt et ekstra gebyr om du har en rentebærende saldo over en viss sum. Om dette virker noe kryptisk, skal vi følge opp med et eksempel.

I dette tilfelle påfaller administrasjonsgebyret om du bruker mer enn 250 kroner og unnlater å betale dette ved forfall. Da vil det ikke bare løpe renter på hele beløpet, men du må også ut med et straffegebyr på 39 kroner. Isolert sett er ikke dette et voldsomt beløp, men det er i det store og hele et høyst unødvendig et.

Lefler du med tanken om å bruke kredittkortet som et kortsiktig lån, hvor du altså ikke betaler ned alt du har brukt ved forfall, anbefaler vi deg heller å se etter et kredittkort med bedre vilkår. BMCard har dessuten en skyhøy effektiv rente, så her gjelder det å ikke la renta løpe løpsk.

Fordeler

  • Fullmaktsordning gjennom Byggmakker
  • Mulighet for betalingsutsettelse i inntil 6 måneder
  • Gratis SMS-varsling ved bruk

Ulemper

  • Det påløper administrasjonsgebyr om du bruker mer enn 250 kroner
  • Ikke spesielt god fordelsordning
  • Ingen inkluderte forsikringer
  • Ingen mulighet for kontaktløs betaling

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

BMCard har hverken noen rabatt- eller bonusordninger

Forsikringer

Med betalingsforsikring dekkes 7 % din månedlige utestående saldo ved sykemelding, permisjon og arbeidsledighet i mer enn 30 dager, med et øvre tak på 13 000 kroner i måneden i inntil 12 måneder, eller inntil 100 000 kroner totalt. Ved kritisk sykdom (kreft, hjerteinfarkt, hjerneslag, hjerterelaterte sykdommer som krever operasjon, transplantasjon av nødvendige organer og nyresvikt) eller tap av liv innfris saldoen i sin helhet.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Hva er din erfaring med BMCard Visa kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BMCard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews