Test av American Express Platinum Card

American Express Platinum Card
Karakter

Test av American Express Platinum Card

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: Ubegrenset

Responstid: Umiddelbart svar

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 6600. Totalt: 18.600

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Ubegrenset

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

6600 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: 12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 6600. Totalt: 18.600
1. november 2018 gikk DNB sin distribueringslisens for American Express-kort i Norge ut, og våren 2019 valgte American Express å selv ta over driften av kortene Green, Gold og Platinum. Det førte med seg en del endringer.

Amex har gitt kortene en renovering, og den største er at kortene ikke lenger er rene kredittkort, men faktureringskort. Dette medfører at beløpet ikke lenger kan betales over tid, men at hele beløpet må betales hver måned, med en 14 dagers betalingsfrist. Dersom det ikke gjøres vil det kunne påløpe gebyrer og avgifter, og du har ikke muligheten til betalingsfrihet- eller utsettelse.

Blant Amex sine standardkort – henholdsvis Green, Gold og Platinum Card – er sistnevnte det mest eksklusive. Den umistelige reise- og avbestillingsforsikringen, som blant annet inkluderer egenandelsforsikring for leiebil, er ikke det eneste Amex har å skilte med. Bonuspoeng opptjenes gjennom alle varekjøp, og for den som er ute og reiser gir Platinum-kortet en luksuriøs fordel ved at man får tilgang til utallige flyplasslounger verden over, samt Fast Track på et knippe nordiske flyplasser. Sist, men ikke minst, får man som kortholder mulighet til å benytte seg av tjenesten concierge.

Fordelene kommer riktig nok ikke gratis, men til en årsavgift på vanvittige 6600 kroner.

American Express Platinum Card: bonuspoeng

Gjennom ordningen Membership Rewards (MR) lar American Express Platinum Card deg samle bonuspoeng, hvor én krone brukt er ett poeng tjent. Disse poengene lar seg konvertere til EuroBonus-poeng (EB), hvor 100 MR-poeng gir 20 EB-poeng. EuroBonus-ordningen tilhører flyselskapet SAS, og kan brukes til å oppgradere klassen på allerede eksisterende reiser, eller rett og slett kjøpe nye flybilletter. Man tjener ikke flere poeng per krone via Platinum enn man ville gjort med Green eller Gold.

I tillegg til EuroBonus-poeng kan man også konvertere Membership Rewards til bonuspoeng tilknyttet Finnair, British Airways, Thay Airways, og mange flere.

Amex er tilknyttet flere hotellpartnere, noe som kan gi flotte fordeler. Det kan være oppgradering av romstandarden, eller mulighet for tidlig inn- og sen utsjekking. Ved bestilling via Platinum Travel vil det åpnes for ytterligere fordeler, blant annet rabatter og oppgraderinger på leiebil og cruise.

Reise- og avbestillingsforsikring

Kravene for at reise- og avbestillingsforsikringen skal være gyldig har holdt seg tilnærmet like etter Amex sin overtakelse. Nytt med ordningen er at Amex stiller krav om at 75 % av reisens totale kostnader (transport og losji) betales med kortet.

For gyldighet er reisen fortsatt nødt til å startes og avsluttes på bostedsadressen, og vil da være gjeldende på reiser inntil 60 påfølgende dager, med en øvre grense på 240 dager over en 12-månedersperiode.

Reise- og avbestillingsforsikringen er utvilsomt den største og mest omfattende fordelen man tilegner seg med et Platinum-kort, og er med på å gjøre opp for den meget høye årsavgiften. Mer om hva forsikringen dekker kan du lese om lenger ned på siden under «forsikringer».

Invitasjoner og tilbud med Amex NÅ

American Express har nettopp lansert en ny app kalt Amex NÅ. Den er tilgjengelig i App Store og Google Play og er gratis å laste ned. Her vil du få info om arrangementer, i tillegg til en rekke tilbud og fordeler. Her er en liten oversikt over hva appen kan gi deg:

 • Adgang til forkjøp, reserverte billetter og premiumbilletter
 • Mulighet til å kjøpe «i siste liten»-billetter til konserter og arrangementer
 • GPS-service som tipser deg om fordeler der du til enhver tid er – for eksempel Amex lounge på Arlanda
 • Enkel tilgang til Amex sine reiseguider

I tillegg gir appen deg full oversikt over transaksjoner og utestående kredittbeløp.

Eksklusive fordeler med American Express Platinum Card

American Express er ofte å se på stand på flyplasser, og ikke uten grunn. For de som bruker mye tid på reise kan livet gjøres litt mer behagelig med et Platinum-kort. Det gir deg nemlig tilgang til over 1200 flyplasslounger verden over, blant annet OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge i Stavanger.

Tjenesten Platinum Lifestyle Concierge er toppen av kransekaka. En concierge er en luksusordning man i de fleste tilfeller ikke trenger, men som allikevel kan komme godt med når man først er ute og reiser. En concierge er en slags butler, som for eksempel vil bistå deg hjelp med billett- og bordbestillinger, dersom det er ønskelig.

American Express Platinum Card er med andre ord kortet for deg som vil ha litt ekstra luksus på reise.

Fordeler

 • Opptjening av Membership Rewards (som kan konverteres til EuroBonus-poeng)
 • Omfattende reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert i reiseforsikring
 • Ekstra fordeler gjennom selskapets hotell- og leiebilpartnere
 • Gratis inngang på OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge i Stavanger
 • Tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden gjennom Priority Pass
 • Tilgang til egen Concierge Service

Ulemper

 • Meget ugunstig årsgebyr
 • Meget ugunstige gebyrsatser

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

American Express Platinum Card byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og kanskje især for den som ønsker det lille ekstra. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Man oppnår ett Membership Rewards-poeng per brukte krone, og disse kan enten benyttes i en egen fordelsbutikk eller konverteres til EuroBonus-poeng (20 EuroBonus-poeng per 100 kroner)
 • Gratis inngang på OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge i Stavanger
 • Tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden gjennom Priority Pass
 • Lojalitetsprogram for hoteller gjennom Hilton Honors (Gold), MeliáRewards (Gold), Shangri-La Golden Circle (Jade) og Radisson Rewards (Gold)
 • Tilgang til eksklusive cruise gjennom AmaWaterways, Holland America Line, Oceania, Regent Seven Seas Cruises, Silversea og Crystal, Crystal River Cruises og Crystal Yacht Cruises
 • Rabatter på leiebil gjennom Hertz og Avis
 • Tilgang til en eksklusiv Concierge Service

Forsikringer

Med American Express Platinum Card har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert, så lenge du betaler minimum 75 % av reisens totale kostnader – herunder både reise og overnatting – med kredittkortet, og polisen dekker følgende poster:

Medisinsk assistanse
Dekker inntil 10 000 000 kroner for kostnader relatert til nødvendig medisinsk behandling som oppstår på grunn av sykdom eller skade under reise
Kansellert eller endret reise
Dekker inntil 50 000 kroner ved kansellering, endring eller avbrudd av reise som følge av sykdom
Forkortet reise
Dekker kostnader knyttet til hjemreise og gjenopptagelse av opprinnelige reisen med inntil 50 000 kroner
Tap av eiendeler
Dekker inntil 25 000 kroner ved tap eller skade på personlige eiendeler, penger og reisedokumenter
Forsinkelses­beskyttelse
Dekker forsinket bagasje med inntil 4000 kroner per person ved mer enn 4 timers forsinkelse, og ytterligere 4000 per person ved mer enn 48 timers forsinkelse
Personskade som følge av ulykke
Dekker maksimalt 2 000 000 kroner per person per reise for ulykker som fører til invaliditet eller dødsfall innen 365 dager
Juridisk assistanse
Dekker inntil 250 000 kroner for juridiske kostnader under begjærelsen av kompensasjon, samt inntil 5 000 000 kroner for juridisk ansvar ved personskade, deres eiendom eller eiendeler
Veihjelp
Hjelp med tauing, reparasjoner og reservedeler, samt bilutgifter ved behov
Leiebil (tyveri, skade og ansvar)
Utvidet ansvarsforsikring og personskade, som dekker tyveri, skade og fradragsberettiget som faller inn under forsikringstypene VDW, LDW og TP
Kjøp­beskyttelse og retur­garanti
Dekker reparasjonskostnader dersom en vare skulle bli stjålet eller skadet, eller brukerstedet ikke aksepterer å ta tilbake en ubrukt vare

Utover dette må også reisen startes og avsluttes på bostedsadressen, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 60 påfølgende dager, og maksimalt 240 dager i løpet av en periode på tolv måneder.

Forsikringspolisen dekker kortholder og ektefelle/samboer, samt hjemmeværende barn som er under 25 år på dagen for avreise, samtidig som det er verdt å merke seg at medisinsk assistanse ikke dekker personer over fylte 80 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med American Express Platinum Card?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews
American Express Platinum Card

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Generelt
Årsavgift
6600 kr (550 kr/mnd)
Kredittgrense
Ubegrenset
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple Pay
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 25 kr)*
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 25 kr)*
Bruk av posttjenester
4 % (min. 25 kr)*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 25 kr)*
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 25 kr)*
Valutapåslag
2,5 %
Varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Avhenger av kunderelasjonen du har bygget opp over tid
Kontantuttak i inn- og utland
30 000 kr/14 dager
Øvrige gebyrer
Tilleggskort
540 kr/kort**
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr
Papirfaktura
45 kr
Kopi av faktura
45 kr
Forsinkelsesgebyr
60 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Bet. oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,25 %
* Seks måneder etter at kortet aktiveres vil du automatisk få tilgang til Express Cash Service, og da kan du foreta kontantuttak fra minibank
** 5 kort inkludert (1 Platinum og 4 Gold), samt at ytterligere kan utstedes