Test av American Express Platinum Card

American Express Platinum Card
Karakter

Test av American Express Platinum Card

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: Ubegrenset

Responstid: Umiddelbart svar

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 6600. Totalt: 18.600

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Ubegrenset

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

6600 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: 12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 6600. Totalt: 18.600
1. november 2018 gikk DNB sin distribueringslisens for American Express-kort i Norge ut, og våren 2019 valgte American Express å selv ta over driften av kortene Green, Gold og Platinum. Det førte med seg en del endringer.

Amex har gitt kortene en renovering, og den største er at kortene ikke lenger er rene kredittkort, men faktureringskort. Dette medfører at beløpet ikke lenger kan betales over tid, men at hele beløpet må betales hver måned, med en 14 dagers betalingsfrist. Dersom det ikke gjøres vil det kunne påløpe gebyrer og avgifter, og du har ikke muligheten til betalingsfrihet- eller utsettelse.

Blant Amex sine standardkort – henholdsvis Green, Gold og Platinum Card – er sistnevnte det mest eksklusive. Den umistelige reise- og avbestillingsforsikringen, som blant annet inkluderer egenandelsforsikring for leiebil, er ikke det eneste Amex har å skilte med. Bonuspoeng opptjenes gjennom alle varekjøp, og for den som er ute og reiser gir Platinum-kortet en luksuriøs fordel ved at man får tilgang til utallige flyplasslounger verden over, samt Fast Track på et knippe nordiske flyplasser. Sist, men ikke minst, får man som kortholder mulighet til å benytte seg av tjenesten concierge.

Fordelene kommer riktig nok ikke gratis, men til en årsavgift på vanvittige 6600 kroner.

American Express Platinum Card: bonuspoeng

Gjennom ordningen Membership Rewards (MR) lar American Express Platinum Card deg samle bonuspoeng, hvor én krone brukt er ett poeng tjent. Disse poengene lar seg konvertere til EuroBonus-poeng (EB), hvor 100 MR-poeng gir 20 EB-poeng. EuroBonus-ordningen tilhører flyselskapet SAS, og kan brukes til å oppgradere klassen på allerede eksisterende reiser, eller rett og slett kjøpe nye flybilletter. Man tjener ikke flere poeng per krone via Platinum enn man ville gjort med Green eller Gold.

I tillegg til EuroBonus-poeng kan man også konvertere Membership Rewards til bonuspoeng tilknyttet Finnair, British Airways, Thay Airways, og mange flere.

Amex er tilknyttet flere hotellpartnere, noe som kan gi flotte fordeler. Det kan være oppgradering av romstandarden, eller mulighet for tidlig inn- og sen utsjekking. Ved bestilling via Platinum Travel vil det åpnes for ytterligere fordeler, blant annet rabatter og oppgraderinger på leiebil og cruise.

Reise- og avbestillingsforsikring

Kravene for at reise- og avbestillingsforsikringen skal være gyldig har holdt seg tilnærmet like etter Amex sin overtakelse. Nytt med ordningen er at Amex stiller krav om at 75 % av reisens totale kostnader (transport og losji) betales med kortet.

For gyldighet er reisen fortsatt nødt til å startes og avsluttes på bostedsadressen, og vil da være gjeldende på reiser inntil 60 påfølgende dager, med en øvre grense på 240 dager over en 12-månedersperiode.

Reise- og avbestillingsforsikringen er utvilsomt den største og mest omfattende fordelen man tilegner seg med et Platinum-kort, og er med på å gjøre opp for den meget høye årsavgiften. Mer om hva forsikringen dekker kan du lese om lenger ned på siden under «forsikringer».

Invitasjoner og tilbud med Amex NÅ

American Express har nettopp lansert en ny app kalt Amex NÅ. Den er tilgjengelig i App Store og Google Play og er gratis å laste ned. Her vil du få info om arrangementer, i tillegg til en rekke tilbud og fordeler. Her er en liten oversikt over hva appen kan gi deg:

 • Adgang til forkjøp, reserverte billetter og premiumbilletter
 • Mulighet til å kjøpe «i siste liten»-billetter til konserter og arrangementer
 • GPS-service som tipser deg om fordeler der du til enhver tid er – for eksempel Amex lounge på Arlanda
 • Enkel tilgang til Amex sine reiseguider

I tillegg gir appen deg full oversikt over transaksjoner og utestående kredittbeløp.

Eksklusive fordeler med American Express Platinum Card

American Express er ofte å se på stand på flyplasser, og ikke uten grunn. For de som bruker mye tid på reise kan livet gjøres litt mer behagelig med et Platinum-kort. Det gir deg nemlig tilgang til over 1200 flyplasslounger verden over, blant annet OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge i Stavanger.

Tjenesten Platinum Lifestyle Concierge er toppen av kransekaka. En concierge er en luksusordning man i de fleste tilfeller ikke trenger, men som allikevel kan komme godt med når man først er ute og reiser. En concierge er en slags butler, som for eksempel vil bistå deg hjelp med billett- og bordbestillinger, dersom det er ønskelig.

American Express Platinum Card er med andre ord kortet for deg som vil ha litt ekstra luksus på reise.

Fordeler

 • Opptjening av Membership Rewards (som kan konverteres til EuroBonus-poeng)
 • Omfattende reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert i reiseforsikring
 • Ekstra fordeler gjennom selskapets hotell- og leiebilpartnere
 • Gratis inngang på OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge i Stavanger
 • Tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden gjennom Priority Pass
 • Tilgang til egen Concierge Service

Ulemper

 • Meget ugunstig årsgebyr
 • Meget ugunstige gebyrsatser

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

American Express Platinum Card byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og kanskje især for den som ønsker det lille ekstra. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Man oppnår ett Membership Rewards-poeng per brukte krone, og disse kan enten benyttes i en egen fordelsbutikk eller konverteres til EuroBonus-poeng (20 EuroBonus-poeng per 100 kroner)
 • Gratis inngang på OSL Premium Lounge på Gardermoen og North Sea Lounge i Stavanger
 • Tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden gjennom Priority Pass
 • Lojalitetsprogram for hoteller gjennom Hilton Honors (Gold), MeliáRewards (Gold), Shangri-La Golden Circle (Jade) og Radisson Rewards (Gold)
 • Tilgang til eksklusive cruise gjennom AmaWaterways, Holland America Line, Oceania, Regent Seven Seas Cruises, Silversea og Crystal, Crystal River Cruises og Crystal Yacht Cruises
 • Rabatter på leiebil gjennom Hertz og Avis
 • Tilgang til en eksklusiv Concierge Service