Test av American Express Green Card

American Express Green Card
Karakter

Test av American Express Green Card

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: Ubegrenset

Responstid:

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 600. Totalt: 12.600

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Ubegrenset

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

600 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: 12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 600. Totalt: 12.600
American Express Green Card er lettvekteren i serien Green, Gold og Platinum, som utstedes av American Express. Tidligere var det DNB som sto bak kortene i Norge, men da distribueringslisensen deres gikk ut i 2019 valgte Amex å selv ta tilbake driften.

Som de andre kortene fra American Express har American Express Green Card blitt gjort om fra et kreditt- til et faktureringskort. Man handler fortsatt på kreditt, men det utestående beløpet må betales i sin helhet hver måned. Fakturaen kommer med en betalingsfrist på 14 dager, og dersom man lar være å betale kommer det purregebyr etterfulgt av inkasso. Samtlige kort fra American Express byr hverken på betalingsfrihet- eller utsettelse.

American Express Green Card har en årsavgift på 600 kroner – mot Golds 1500 og Platinums 6600 – og er således et rimeligere alternativ, selv om årsavgiften nok ikke forteller hele historien. Sammenlignet med de andre kortene blir både reiseforsikringen og bonusordningene bleke. På den positive siden tjener man bonuspoeng i samme fart som med søskenkortene Platinum og Gold.

Membership Rewards og EuroBonus-poeng

Som nevnt ovenfor lar American Express Green Card deg samle bonuspoeng på lik linje som med Gold og Platinum. Bonuspoengene det er snakk om heter Membership Rewards, og du blir tildelt et Membership-Rewards-poeng per brukte krone.

Du står fritt til å bruke Membership Rewards-poengene til hva du vil. Mange velger å bruke de i Membership Rewards Shop, hvor du for eksempel kan kjøpe gjenstander til huset eller donere pengene til en ideell organisasjon. Amex lar deg også konvertere Membership Rewards-poengene til EuroBonus-poeng, som er flyselskapet SAS sitt fordelsprogram. For de som ikke er kjent med EuroBonus-poeng er det valuta som kan brukes til å oppgradere flyreiser, eller til og med kjøpe nye flybilletter. EuroBonus-poengene er ikke helt begrenset til SAS – de kan også brukes til flyreiser med øvrige flyselskaper fra Star-Alliance flåten.

Reise- og avbestillingsforsikring

Amex har latt reise- og avbestillingsforsikringen være igjen på standardkortene etter overtakelsen, men krever nå at 75 % av reisens totale kostnader må betales med kortet. Målt mot andre kort på markedet er dette et ganske høyt krav. For å gjøre vondt verre omfatter andre bankers krav til bruk som regel kun kostnader tilknyttet transport, mens med American Express Green Card gjelder reisens totale kostnader, det vil si transport og losji.For at forsikringen skal være gyldig er forsikrede nødt til å starte og avslutte reisen på bostedsadressen. Ved innenlandsreiser kreves minst en overnatting eller at du har benyttet fly som transportmiddel. Merk at forsikringen ikke er gyldig mer enn 60 påfølgende dager, og maksimalt 240 dager i løpet av et år.

Det er også viktig å merke seg at forsikringen kun dekker reisegodsforsinkelse og forsinkelsesbeskyttelse. Dersom man ønsker noe mer for å være sikret dersom ulykken skulle inntreffe, må man skaffe ekstra forsikring.

Invitasjoner og tilbud med Amex NÅ

Gjennom American Express sin nye app Amex NÅ, som er tilgjengelig i App Store og Google Pay, kan du få tilgang på en rekke tilbud, arrangementer og fordeler. Vi har laget en liten oversikt over ting appen kan gi deg tilgang på:

  • Adgang til forkjøp, reserverte billetter og premiumbilletter
  • Mulighet til å kjøpe «i siste liten»-billetter til konserter og arrangementer
  • GPS-service som tipser deg om fordeler der du til enhver tid er, som for eksempel Amex sin lounge på Arlanda
  • Enkel tilgang til Amex sine reiseguider

I Amex NÅ får du også oversikt over transaksjoner, samt dine månedlige fakturaer.

En effektiv poengsamler

Det positive med American Express Green Card er at det lar deg samle bonuspoeng på lik linje og i samme tempo som med Gold og Platinum. Det har også en betydelig lavere årsavgift, men summa summarum er det ikke sikkert det vil være det rimeligste. Både mangelen på goder og hullene i reiseforsikringen er med på å trekke ned helhetsinntrykket av kortet.

Fordeler

  • Opptjening av Membership Rewards (som kan konverteres til EuroBonus-poeng)
  • Enkel reiseforsikring inkludert

Ulemper

  • Ufordelaktig årsgebyr
  • Meget ugunstige gebyrsatser

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

American Express Green Card lener seg i all hovedsak på sin Membership Rewards-ordning, men kan også by på invitasjoner til arrangementer gjennom appen Amex NÅ. Denne kan også skilte med adgang til forkjøp, reserverte og premiumbilletter, samt sjansen til å kjøpe «i siste liten»-billetter til konserter og arrangementer

Forsikringer

Med American Express Green Card har du til enhver tid reiseforsikring inkludert, så lenge du betaler minimum 75 % av reisens totale kostnader – herunder både reise og overnatting – med kredittkortet, og polisen dekker følgende poster:

Reisegods­­forsinkelse (kollektiv­­transport)
Dekker inntil 1500 kroner per person ved forsinkelse av bagasje i mer enn 6 timer, og ytterligere 2500 per person ved mer enn 48 timers forsinkelse
Forsinkelses­­beskyttelse (kollektiv­­transport)
Dekker merkostnader for kost og losji med inntil 1000 kroner per person om forsinkelsen leder til ventetid på mer enn 4 timer eller avgangen blir innstilt

Utover dette må også reisen startes og avsluttes på bostedsadressen, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 60 påfølgende dager, og maksimalt 240 dager i løpet av en periode på tolv måneder.

Forsikringspolisen dekker kortholder og ektefelle/samboer, samt hjemmeværende barn som er under 25 år på dagen for avreise, samtidig som det er verdt å merke seg at medisinsk assistanse ikke dekker personer over fylte 80 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med American Express Green Card?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews