Test av American Express Gold Card

American Express Gold Card
Karakter

Test av American Express Gold Card

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: Ubegrenset

Responstid:

12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 1500. Totalt: 13.500

Aldersgrense

18 år

Kredittramme

Ubegrenset

Rentefrihet

45 dager

Årsavgift

1500 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Apple Pay

Låneeksempel: 12.000 o/12 mnd. Årsavgift: 1500. Totalt: 13.500
American Express Gold Card er det midterste kortet i serien Green, Gold og Platinum. Kortserien ble tidligere utstedt av DNB, men etter at distribueringslisensen deres utløp valgte American Express selv å ta tilbake driften av kortene.

Etter overtakelsen har Amex gjort en rekke endringer. I likhet med øvrige kort i porteføljen har også American Express Gold Card gått fra å være et kredittkort til å bli et faktureringskort. For brukeren betyr det at hele det utestående beløpet må betales hver måned, uten mulighet til utsettelse. Fakturaen har en betalingsfrist på 14 dager etter mottakelse, hvor konsekvensen av å la være å betale er purregebyr etterfulgt av inkasso i henhold til norsk lov.

American Express Gold Card byr på flere fordeler enn lillebroren Green Card, men har til sammenligning betydelig færre enn Platinum, som lett kan anses som kongen på denne haugen. Når det er sagt har Platinum en årsavgift på svimlende 6600 kroner, mens American Express Gold Card har en årlig avgift på 1500 kroner. I tillegg samler man bonuspoeng i samme tempo som med Platinum, noe som gjør American Express Gold Card til et mer lønnsomt kredittkort enn Platinum for mang en bruker.

Membership Rewards: Konverterbart til EuroBonus

Mulighet til å samle bonuspoeng er noe som vektes tungt av folk på søken etter kredittkort. Som med Amex sine øvrige standardkort gir også American Express Gold Card deg muligheten til å samle bonuspoeng, hvor du får et Membership Rewards-poeng per brukte krone.

Disse poengene kan brukes i Membership Rewards Shop, og kan brukes på alt fra å donere til veldedige organisasjoner til å kjøpe kjøkkenutstyr. Poengene kan faktisk også brukes til å betale din månedlige faktura, og sist, men ikke minst, kan de også konverteres til EuroBonus-poeng, som er flyselskapet SAS sitt enge fordelsprogram. Gjennom SAS sine nettsider kan EB-poeng brukes til å kjøpe nye flybilletter eller oppgradere klassen på eksisterende reiser med SAS eller andre flyselskaper som tilhører Star-Alliance flåten, for eksempel Lufthansa eller United Airlines.

Per i dag tilsvarer 100 MB-poeng 20 EB-poeng.

Kort med reise- og avbestillingsforsikring

Amex har latt reise- og avbestillingsforsikringen være igjen på standardkortene etter overtakelsen, men krever nå at 75 % av reisens totale kostnader må betales med kortet. Det er 25 prosent høyere enn kravet hos de fleste andre kort på markedet. I tillegg omfatter ikke disse kostnadene kun transport, men alle reisens utgifter.

For at forsikringen skal være gyldig er reisen nødt til å startes og avsluttes på bostedsadressen. Så lenge det er oppfylt vil forsikringen være gjeldende for reiser på inntil 60 påfølgende dager, og maksimalt 240 dager i løpet av en 12-månedersperiode. Hvem som er dekket av forsikringen kan du lese om lenger ned på siden i delen om forsikringer.

Tilgang til flyplasslounger med American Express Gold Card

Et av American Express Gold Card viktigste salgspunkt er fordelsprogrammet Priority Pass. Dette gir deg tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden, noe som er kurant for de som reiser mye. Det er verdt å merke seg at Priority Pass gjennom American Express Gold Card kun gir deg 4 kostnadsfrie besøk per år, mens ytterligere besøk koster 20 britiske pund per gang.

Tilgang til arrangementer og tilbud med Amex NÅ

Med American Express nye app Amex NÅ kan du få tilgang til en rekke tilbud og arrangementer. Noen arrangementer blir dessuten kun lagt ut på appen. Her er en oversikt over hva appen ellers byr på:

 • Adgang til forkjøp, reserverte billetter og premiumbilletter
 • Mulighet til å kjøpe «i siste liten»-billetter til konserter og arrangementer
 • GPS-service som tipser deg om fordeler der du til enhver tid er, for eksempel Amex sin lounge på Arlanda
 • Enkel tilgang til Amex sine reiseguider

Appen gir deg også oversikt over dine transaksjoner og fakturaer.

Et brukbart reisekort

Med en årsavgift på 1500 kroner er American Express Gold Card relativt kostbart, og til den prisen er det på sin plass at det følger med noen fordeler. Kortet gir deg bonuspoeng på alle kjøp, som kan konverteres til Eurobonus-poeng. I tillegg kommer det med en reise- og avbestillingsforsikring, en fordel mange som ser på kredittkort er ute etter.

Fordeler

 • Opptjening av Membership Rewards (som kan konverteres til EuroBonus-poeng)
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden gjennom Priority Pass

Ulemper

 • Ugunstig årsgebyr
 • Meget ugunstige gebyrsatser

Betingelser

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker

Rabattordninger

American Express Gold Card lener seg i all hovedsak på Membership Rewards, men det finnes også en knippe andre bonuser og fordeler du kan dra deg nytte av. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Tilgang til over 1200 flyplasslounger over hele verden gjennom Priority Pass
 • Invitasjoner til arrangementer gjennom appen Amex NÅ, som også kan skilte med adgang til forkjøp, reserverte og premiumbilletter, samt sjansen til å kjøpe «i siste liten»-billetter til konserter og arrangementer

Forsikringer

Med American Express Gold Card har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert, så lenge du betaler minimum 75 % av reisens totale kostnader – herunder både reise og overnatting – med kredittkortet, og polisen dekker følgende poster:

Medisinsk assistanse
Dekker inntil 1 000 000 kroner for kostnader relatert til nødvendig medisinsk behandling som oppstår på grunn av sykdom eller skade under reise
Kansellert eller endret reise
Dekker inntil 25 000 kroner ved kansellering, endring eller avbrudd av reise som følge av sykdom
Forkortet reise
Dekker kostnader knyttet til hjemreise og gjenopptagelse av opprinnelige reisen med inntil 25 000 kroner
Tap av eiendeler
Dekker inntil 10 000 kroner ved tap eller skade på personlige eiendeler, penger og reisedokumenter
Forsinkelses­­beskyttelse
Dekker forsinket bagasje med inntil 2000 kroner per person ved mer enn 4 timers forsinkelse, og ytterligere 3000 per person ved mer enn 48 timers forsinkelse
Person­skade som følge av ulykke
Dekker maksimalt 1 000 000 kroner per person per reise for ulykker som fører til invaliditet eller dødsfall innen 365 dager
Juridisk assistanse
Dekker inntil 100 000 kroner for juridiske kostnader under begjærelsen av kompensasjon, samt inntil 1 000 000 kroner for juridisk ansvar ved personskade, deres eiendom eller eiendeler

Utover dette må også reisen startes og avsluttes på bostedsadressen, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 60 påfølgende dager, og maksimalt 240 dager i løpet av en periode på tolv måneder.

Forsikringspolisen dekker kortholder og ektefelle/samboer, samt hjemmeværende barn som er under 25 år på dagen for avreise, samtidig som det er verdt å merke seg at medisinsk assistanse ikke dekker personer over fylte 80 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med American Express Gold Card?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews