Test av Optin Bank forbrukslån

Optin Bank forbrukslån
Karakter

Test av Optin Bank forbrukslån

KarakterAldersgrense: 23 år
Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kroner
Responstid: Umiddelbar respons


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans
Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100
Eff. rente: 15,63 %. Etabl. geb: 0. 65.000 o/5 år. Kostnad: 26.984. Tot: 91.984

Kredittramme

10 000 – 500 000 kr

Aldersgrense

23 år

Løpetid

1 – 5 år

Eks: Eff. rente: 15,63 %. Etabl. geb: 0. 65.000 o/5 år. Kostnad: 26.984. Tot: 91.984
Optin Bank er et av de ferskeste tilskuddene på det norske markedet. Banken ble grunnlagt i 2017, og kom seg på det norske markedet i mars 2018. Optin Bank betegner seg selv som en fremtidsrettet bank og har høyt fokus på teknologi og morgendagens løsninger.

Optin Bank tilbyr refinansiering, smålån, sparekonto og forbrukslån, som selvfølgelig er hovedfokuset i denne sammenhengen.

Optin Bank: Fleksibelt forbrukslån

Optin Bank skiller seg positivt ut blant aktørene på det norske markedet med sin ryddige og elegante nettside. Kanskje er det en av grunnene til at banken er såpass høyt aktet av sine kunder.

I vår sammenligning er det flere faktorer som vektes tyngre enn innpakningen. Optin Bank stiller ikke direkte svakt når det kommer til rentesats – med en nominell rente fra 7,9 % – og ei heller trekker det varierende etableringsgebyret nevneverdig ned. For lån under 100 000 er det sågar kostnadsfritt.

Lånerammen på mellom 10 000 og 500 000 er på lik linje med en rekke høythengende aktører, og kun overgått av et håndfull. Det burde med andre ord være nok fleksibilitet her til å dekke de aller fleste behov. Nedbetalingstiden er maksimalt fem år ved forbrukslån, og inntil 15 år ved refinansiering.

Betalingsfrihet med Optin Bank

Dersom krisen skulle være et faktum, kan Optin Bank tilby noe fleksibilitet. Med bankens forbrukslån har du nemlig muligheten til å søke om betalingsfrie måneder. Vi vil likevel anbefale å betale i henhold til betalingsplanen, da det vil påløpe et gebyr på 249 kroner hver gang man benytter seg av tilbudet om betalingsfri måned.

Optin Bank har ingen fastsatt grense for hvor mange betalingsfrie måneder man kan få. For å finne ut av dette, er du selv nødt til å ta kontakt med kundesenteret og få en individuell vurdering.

Hvordan får jeg forbrukslån hos Optin Bank?

Som banker flest stiller heller ikke Optin Bank noe krav til hva du ønsker å bruke forbrukslånet til, men det finnes allikevel visse minimumskrav du må tilfredstille. Du må ha blant annet ha fylt 23 år, være norsk statsborger med en folkeregistrert bostedsadresse, være fast ansatt med en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner, samt at du ikke kan ha noen betalingsanmerkninger. Etter du har søkt er det også sannsynlig at du vil bli bedt om å legge ved en kopi av din siste lønnsslipp, som verifikasjon for at du faktisk tjener det du har oppgitt.

Optin Bank sitt forbrukslån er et lån uten sikkerhet. For deg betyr det mindre risiko, ved at du slipper å stille bil, bolig eller andre eiendeler som sikkerhet for lånet ditt. Dette betyr mindre risiko for deg, men den økte risikoen banken påløpes er mye av grunnen til at forbrukslån kommer med høyere rente- og gebyrsatser enn de fleste andre lån.


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans
Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100

Fordeler

 • Suveren låneramme
 • Enestående brukeropplevelse
 • Mulighet for betalingsfrihet
 • Mulighet for betalingsforsikring

Ulemper

 • Høyt etableringsgebyr ved større lån
 • Høyt termingebyr ved større lån
 • Middelmådige rente- og gebyrvilkår

Betingelser

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du må være fast ansatt og ha en årlig inntekt på minst 250 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Avdragsfrihet

Hos Optin Bank har du muligheten til å søke om betalingsfri måned, men vær dog obs på at renter må betales som normalt. Hvor mange ganger man kan benytte seg av tilbudet er uvisst, da man må ta kontakt med kundesenteret for å utarbeide en individuell løsning. Tjenesten koster uansett 249 kroner per innvilgede gang


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 9 banker samtidig via Uno Finans
Eff. rente 13,33 %. 80.000 o/5 år. Kostnad: 27.100. Totalt: 107.100

Betalingsforsikring

Denne forsikringen er ment som et økonomisk hjelpemiddel om du skulle være så uheldig å miste jobben eller pådra deg en alvorlig skade eller sykdom, og er noe de aller fleste banker tilbyr når man søker om forbrukslån

Betalingsforsikringen hos Optin Bank leveres av Insr Insurance Group ASA og dekker sykemelding (trer i kraft ved 100 % sykemelding i minst 30 sammenhengende dager), arbeidsledighet/permittering (utbetales ved 100 % arbeidsledighet, forutsett at permitteringen skjer minst 90 dager etter forsikringen trådde i kraft), sykehusinnleggelse, arbeidsuførhet og dødsfall.

Ved sykemelding, innleggelse, arbeidsledighet og -uførhet beregnes erstatningen på daglig basis, med en sats på 1/30 av den månedlige ytelsen og utbetales etterskuddsvis i inntil 12 måneder per forsikringstilfelle. Ved dødsfall dekkes de månedlige ytelsene i sin helhet, mens alle poster har en dekningsgrad på totalt 36 måneder i løpet av hele forsikringstiden.

Hos Optin Bank koster polisen 7,5 % av dine månedlige ytelser, som vil si den totale summen av renter, gebyrer og avdrag

Hos Optin Bank kan du enkelt tegne deg forsikringen i løpet av søknadsprosessen eller via nettbanken i etterkant

 • Du må være mellom 18 og 65 år
 • Du må være fullt arbeidsfør og jobbe minst 16 timer i uken som fast ansatt eller selvstendig næringsdrivende
 • Du må være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd
 • Du må være frisk, som vil si at du ikke er kjent med sykdom, symptomer på sykdom, eller skade som kan påvirke din arbeidsførhet
 • Du kan ikke være kjent med forutstående ufrivillig tap av arbeid

Hva er din erfaring med Optin Bank forbrukslån?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews