Test av Nordiclån forbrukslån

Nordiclån forbrukslån

Karakter

Test av Nordiclån forbrukslån

KarakterAldersgrense: 25 år
Lånebeløp: 10 000 – 50 000 kroner
Responstid: Treg responstid

Eff. rente: 27,95 %. Etabl. geb: 650. 20.000 o/5 år. Kostnad: 15.147. Tot: 35.147.

Kredittramme

10 000 – 50 000 kr

Aldersgrense

25 år

Løpetid

1 – 5 år

Eks: Eff. rente: 27,95 %. Etabl. geb: 650. 20.000 o/5 år. Kostnad: 15.147. Tot: 35.147.
Vi har gått forbrukslånet Nordiclån nærmere i sømmene, et lån som for øvrig kommer via Thorn Norge Finans AS, som også står bak KlikkLån, Thorn PrivatLån Pluss og L’EASY.

Vår helhetsvurdering av Nordiclån er at det ikke er et veldig gunstig lån, og i denne sammenligningen forklarer vi hvorfor.

Lån mellom 10 000 og 50 000 kroner med Nordiclån

Med Nordiclån kan du låne mellom 10 000 og 50 000 kroner, altså er dette et lån som egner seg for mindre lånesummer. Det er ikke et veldig fleksibelt lånebeløp, men burde dekke behovet for et mindre lån.

Nedbetalingstiden er på mellom ett og fem år, eller mer spesifikt mellom 12 og 60 måneder.

Hvilken rente kan man få med Nordiclån?

Den nominelle renten hos Nordiclån ligger på mellom 8,4 og 21,6 %. Får du den beste rentesatsen hos Nordiclån må du uansett ta høyde for at den effektive renten vil bli høyere enn den nominelle, siden den effektive renten også regner med termingebyrer og etableringsgebyr.

Nedbetalingstiden bidrar til å gjøre den effektive renten høyere, og det er derfor lurt å se hva lånet kommer til å koste i sum fremfor å kun se på rentesatsen. Slik vet du hva lånet faktisk kommer til å koste deg.

Variabelt etableringsgebyr presser opp renten

Alle lån levert av Thorn opererer med variable etableringsgebyr, og for tiden er denne satt til 2,8 % av den totale lånesummen med en minimumssats på 150 kroner.

Dersom du for eksempel ønsker å låne 30 000 kroner kommer etableringsgebyret på 840 kroner, 1120 kroner ved et lånebeløp på 40 000 kroner og hele 1400 kroner om du ønsker å låne inntil maksgrensen. Noe stivt med andre ord.

Nordiclån utbetaler lånet raskt

Søker du lån hos Nordiclån i dag vil du kunne få pengene på konto allerede i morgen. Du får svar på søknaden din med det samme. Er alt i orden trenger du bare å signere med BankID og sørge for at alt papirarbeidet er i orden, så får du pengene overført.

Forbrukslånet er et lån uten sikkerhet, så du kan bruke det på akkurat hva du vil. Så lenge du er over 25 år gammel og ikke har noen betalingsanmerkninger kan du få innvilget lån hos Nordiclån.

Fordeler

 • Kurant for mindre lån
 • Du kan bruke lånet til hva du selv ønsker

Ulemper

 • Ugunstig termingebyr
 • Høy etableringsgebyr sammenlignet med låneramme
 • Snever låneramme
 • Uoversiktlig søknadsprosess
 • Ingen muligheter for betalingsfrihet
 • Uoversiktlige gebyrsatser

Betingelser

 • Du må ha fylt 25 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Avdragsfrihet

Nordiclån tilbyr dessverre ingen former for betalingsfrihet

Betalingsforsikring

Denne forsikringen er ment som et økonomisk hjelpemiddel om du skulle være så uheldig å miste jobben eller pådra deg en alvorlig skade eller sykdom, og er noe de aller fleste banker tilbyr når man søker om forbrukslån

Betalingsforsikringen hos Nordiclån leveres av AmTrust International Underwriters DAC og erstatter hele den utestående gjelden ved dødsfall eller alvorlig sykdom, alternativt den månedlige ytelsen ved arbeidsledighet og midlertidig arbeidsuførhet.

Ved alvorlig sykdom beregnes erstatningen fra diagnosetidspunktet, og innbefatter alle former for kreft (med unntak av ikke-invasiv kreft in situ, alle typer hudkreft med unntak av invasivt melanom og kronisk lymfatisk leukemi), første hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesykdom som krever operasjon, transplantasjon av et viktig organ, nyresvikt og dødsfall.

Ved arbeidsledighet og midlertidig arbeidsuførhet erstattes den månedlige ytelsen fra og med tredje måned og inntil en periode på maksimalt tolv måneder. Erstatningen opphører på det tidspunktet forsikrede vender tilbake til arbeid eller kredittavtalens saldo er innfridd i sin helhet. For å ha krav på denne erstatningen forutsettes det samtidig at den forsikrede har vært fast ansatt med en arbeidstid på minimum 22 timer per uke

Forsikringspremien fremgår av kredittavtalen og betalingsfristen følger denne

Med Nordiclån kan du enten tegne forsikringen i løpet av søknadsprosessen eller gjennom å ta kontakt med Thorn Norge Finans AS i etterkant

 • Du må være mellom 18 og 62 år
 • Du må ha en aktiv kredittavtale med Thorn Finans Norge AS
 • Du må være bosatt i Norge

Hva er din erfaring med Nordiclån forbrukslån?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Nordiclån
Average rating:  
 0 reviews